Tak přidávám slíbené foto a jen pro jistotu se zeptám, "hl. kanál" (svolávací) je pro "offrouďáky" taky 10 stejně jako pro kamioňáky?masar píše: Asi před týdnem jsem vysílačku umisťoval přesně do těch míst, ale naštěstí máme model bez střešních oken, takže jsem to měl jednodušší, večer přidám foto.
CB rada
Moderátor: Acon
Re: CB rada
- Přílohy
-
- SAM_0557.jpg
- (105.03 KiB) Staženo 477 x
Land Rover Discovery 2 Td5
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
jo taky se dotazuji

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
osobně mám stále zapnut 10 kanál, kde jsou dopravní info. Když chci s někým povídat, tak přepneme na dohodnutý kanál (obvykle 8, 16). Je dobré respektovat určitá pravidla (nepovídat si na 10 kanálu, 9 slouží jako emergency....) je toho spousta, někde tady je i odkaz.
Mít CB jen na kanálu pro offroad auta mi přijde jako nesmysl, neboť se potkáte jednou za uherský rok
Mít CB jen na kanálu pro offroad auta mi přijde jako nesmysl, neboť se potkáte jednou za uherský rok

Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslel jsem si to, jen třeba včera jsme potkali známýho o kterým víme že má vysílačku, ale na 10 nereagoval tak jsem chtěl vědět jestli se nesvolávaj offroady jinde,ale měl teda asi spíš vypnutý CB. Díky.
Land Rover Discovery 2 Td5
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Aha tak ono to není jen tak jednoduché, tak další střípek do skládačky:) Díky moc
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
dá se najít spousta informací. Základní pravidla:
Zásady provozu na CB pásmu:
I na pásmu, stejně jako na chatu, nebo ve skutečném reálném životě, je při komunikaci nutné zachovávat jistá pravidla slušnosti. Proto mezi síbíčkáři vzniklo základní desatero slušného chování provozu na CB pásmu.
Je to obdoba pravidel chování na chatu.
1) Na pásmu nejsi sám, proto se chovej ohleduplně a slušně k ostatním uživatelům.
2) Všichni uživatelé pásma si při provozu tykají.
3) Při volání zavolej nejdříve volaného, potom řekni svůj volací znak (Petře 4, Petře 4, Radek 1).
4) Do hovoru se vstupuje slovem „brejk“ a volacím znakem („brejk, Radek 1“). Je slušností „brejka“ ihned pustit ke slovu - může jít například o nouzové volání.
5) Pásmo je otevřené, proto je možné vstoupit v podstatě do každého hovoru; zvaž sám, je - li to vhodné či ne.
6) Při hovoru nechávej po odklíčování (přepnutí) asi 5 sec. pauzu, aby se mezi vás mohli dostat jiní účastníci („brejci“).
7) Pro provoz se užívá všech 40 kanálů FM. Na většině území ČR je jeden z těchto kanálů svolávací (obvykle 1. kanál). Na svolávacím kanále se účastníci zavolají a bez prodlení odcházejí na jiný kanál; i ostatní se chtějí svolávat.
8 ) 9. Kanál je nouzový - provoz je omezen opravdu jen na nouzové volání. V některých městech kanál pro případ nouze monitorují bezpečnostní agentury, policie, městská policie, hasiči, stanice záchranky, nebo jiné služby.
9) Při nouzovém volání, které zachytíš, neváhej poskytnout pomoc, dle všech svích možností, schopností a znalostí, jak nejlépe můžeš, nevíš kdy ji sám budeš potřebovat.
10) Vzájemnou ohleduplností a slušností zpříjemníš provoz na pásmu sobě i ostatním.
převzato z http://www.mira-jedna-radkovskej.estran ... pasmu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a mnoho informací je zde
http://www.radio-foto.net/radio/cbradio.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
H.
Zásady provozu na CB pásmu:
I na pásmu, stejně jako na chatu, nebo ve skutečném reálném životě, je při komunikaci nutné zachovávat jistá pravidla slušnosti. Proto mezi síbíčkáři vzniklo základní desatero slušného chování provozu na CB pásmu.
Je to obdoba pravidel chování na chatu.
1) Na pásmu nejsi sám, proto se chovej ohleduplně a slušně k ostatním uživatelům.
2) Všichni uživatelé pásma si při provozu tykají.
3) Při volání zavolej nejdříve volaného, potom řekni svůj volací znak (Petře 4, Petře 4, Radek 1).
4) Do hovoru se vstupuje slovem „brejk“ a volacím znakem („brejk, Radek 1“). Je slušností „brejka“ ihned pustit ke slovu - může jít například o nouzové volání.
5) Pásmo je otevřené, proto je možné vstoupit v podstatě do každého hovoru; zvaž sám, je - li to vhodné či ne.
6) Při hovoru nechávej po odklíčování (přepnutí) asi 5 sec. pauzu, aby se mezi vás mohli dostat jiní účastníci („brejci“).
7) Pro provoz se užívá všech 40 kanálů FM. Na většině území ČR je jeden z těchto kanálů svolávací (obvykle 1. kanál). Na svolávacím kanále se účastníci zavolají a bez prodlení odcházejí na jiný kanál; i ostatní se chtějí svolávat.
8 ) 9. Kanál je nouzový - provoz je omezen opravdu jen na nouzové volání. V některých městech kanál pro případ nouze monitorují bezpečnostní agentury, policie, městská policie, hasiči, stanice záchranky, nebo jiné služby.
9) Při nouzovém volání, které zachytíš, neváhej poskytnout pomoc, dle všech svích možností, schopností a znalostí, jak nejlépe můžeš, nevíš kdy ji sám budeš potřebovat.
10) Vzájemnou ohleduplností a slušností zpříjemníš provoz na pásmu sobě i ostatním.
převzato z http://www.mira-jedna-radkovskej.estran ... pasmu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a mnoho informací je zde
http://www.radio-foto.net/radio/cbradio.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc jdu studovat,aby jsem se choval slušně a dle zaběhnutých dohod 

- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Krom dopravní desítky taky offrouďáci často sedí na kanálech 4 a 16 (4x4=16).
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrý umístění, ale tam to nedostanu, protože tam mám kliku od střešního okna.masar píše:Tak přidávám slíbené foto a jen pro jistotu se zeptám, "hl. kanál" (svolávací) je pro "offrouďáky" taky 10 stejně jako pro kamioňáky?masar píše: Asi před týdnem jsem vysílačku umisťoval přesně do těch míst, ale naštěstí máme model bez střešních oken, takže jsem to měl jednodušší, večer přidám foto.

edit: Tak po prostudování vlákna jsem regál na mapy zavrhl a zakoukal jsem se do umístění před kliku šíbru.

Ještě se mi moc líbil nápad použít skrytou stanici - s ovládáním na mikrofonu, jak tu ukazoval někdo s P38, ale chyběl odkaz na nějakýho prodejce...
Jinak vám řeknu že k vysílačkám obecně mám averzi - mám souseda nadšenýho radioamatéra, což obnáší to, že společná anténa na střeše je věčně rozmr... protože ten blb tam furt něco kutí, z televize měl člověk dycky prd, protože mu to rušilo a když za ním člověk šel tak na to řekl že asi máme blbou anténu, protože on nic nedělá - než se nastěhoval nebyl nikdy problém a když nebyl doma taky ne. Prostě borec na zabití.
Naposledy upravil(a) Kubrtos dne 28 pro 2010 08:57, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
Range Rover L322 3,0D Vouge
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš sem prosím tě hodit nějaké foto a hlavně rozměry?Maxsel píše:Taky jí mám na středovém tunelu u spolujezdce, ale až u sedačky.
Pro použití u stropu jsou nejplacatější stanice DNT Contact I a II, Start, Highway nebo Colonia (30 mm) nebo Team TwoWay, Conrad 4012, 8012, Allamat 407 (31mm). Vývod na ext. repro má cca 99% všech mobilních CB stanic.
Chci si taky umístit CB do D3 někam nahoru, ale nějak pořád nemůžu přijít na to, kam to fláknout, aby to vypadalo slušně...
Díky
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

- Discovery1
- auto: Dender 300 Tdi 110SW
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se zeptat. Jakou máte délku antény, nebo jaká je nejlepší pro naše účely. Chci ji mít umístěnou na kapotě nebo spíš mezi kapotu a blatníkem. Díky za radu
Defender 110 SW 300 Tdi splněný sen :-)
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Stane do D III nahoře bude slušně vypadat tak akorát ten čelní panel od vysílačky,která má ten panel oddělávacístan píše: Chci si taky umístit CB do D3 někam nahoru, ale nějak pořád nemůžu přijít na to, kam to fláknout, aby to vypadalo slušně...
Díky

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
To ani nevím, že existuje... člověk se pořád učí...RudaK píše:Stane do D III nahoře bude slušně vypadat tak akorát ten čelní panel od vysílačky,která má ten panel oddělávacístan píše: Chci si taky umístit CB do D3 někam nahoru, ale nějak pořád nemůžu přijít na to, kam to fláknout, aby to vypadalo slušně...
Díky
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Já to mám taky od Maxela ( jak ty CB nabízí )stan píše: To ani nevím, že existuje... člověk se pořád učí...

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
trochu oživím tému. Čas pokročil a možno je na trhu niečo nové. Akú ručnú CB by ste mi doporučili? Niečo, čo splní účel na zrazoch aby sa človek nestratil. Nejde o nejaké vykecávanie počas jazdy, len na nutné účely. Tzn,. dosah tak 2-3km v členitom teréne. Ak by bolo možné dodatočne napojiť externú anténu a vylepšiť príjem, bolo by OK.
V živote som vysielačku nedržal v ruke. Vôbec netuším, čo táto problematika obnáša, tak prosím trochu pochopenia.
V živote som vysielačku nedržal v ruke. Vôbec netuším, čo táto problematika obnáša, tak prosím trochu pochopenia.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: LAND ROVER ZRAZ SLOVENSKY GROB 29.1.2011
Ručka zavřená v autě bez venkovní antény skoro nefunguje. Pokud nechceš moc proinvestovat, vyjde tě obyč. použitá mobilní stanice s malou magnetkou levněji (řekněme 870,-). Horší je, ža na DII ten magnet asi nebude nikde držet.Acon píše:Akú ručnú CB doporučuješ? Resp. na toto sa asi pozriem do príslušnej témy.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A proč by nedržel - střecha je normálně železná. Projel jsem tak v létě celé polsko, anténa držela, akorát to byla nějaká krátká a neohebná magnetka, takže ji shodila každá druhá větev.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
mam takovy dotaz, v polsku sem mel problemy s vysilackou, nefungovala na vic jak 100m, pak sem ji na sahare urval a ted mam novou antenu, s kamosema sme byli jezdit a opet ten samy problem, akorat nevim jiste, jestli na me strane
ted ta otazka, kabel z anteny ten konektor do anteny ma zobacky ktere asi funguji jako zem ze? pokud to neni uzemnene dobre tka to nemusi fungovat? jde o to ze mam antenu na narazniku a ten je natreny a teprve prisroubovany k ramu tak jestli nemam udelat nake uzemneni narazniku k baterce?
Pripadne kde jinde muze byt chyba?
ted ta otazka, kabel z anteny ten konektor do anteny ma zobacky ktere asi funguji jako zem ze? pokud to neni uzemnene dobre tka to nemusi fungovat? jde o to ze mam antenu na narazniku a ten je natreny a teprve prisroubovany k ramu tak jestli nemam udelat nake uzemneni narazniku k baterce?
Pripadne kde jinde muze byt chyba?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- michi
- tel.: +421 905680509
- auto: listnatý les
- Kontaktovat uživatele:
Či dobre vysielaš a teda aj príjmaš zistíš premeraním PSW-metrom.
Anténa musí byť ukostrená!!!
Anténa musí byť ukostrená!!!
http://www.aloha.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://picasaweb.google.com/michi4x4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://picasaweb.google.com/michi4x4" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ano, anténa musí být uzemněná a pokud by jsi to uzemnění musel dělat nějakým drátem, tak aspoň pásek plechu o šířce 1cm - nejde ani tak o průřez (na to je ten výkon malej), ale u plochu toho spoje. Neuzemněná anténa může být taky, ale musí tak být navržená a na CB na auto to moc nejde.
Pokud bude zájem (a nezapomenu), můžu vzít na 29.1. na slovensko měřák na antény.
Pokud bude zájem (a nezapomenu), můžu vzít na 29.1. na slovensko měřák na antény.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo