urcite budu moc rad kdyz ten merak vezmes, v mohelnici to nejak nevyslo, takze poradne ukostrit naraznik a melo by to byt lepsiMadTom píše:Ano, anténa musí být uzemněná a pokud by jsi to uzemnění musel dělat nějakým drátem, tak aspoň pásek plechu o šířce 1cm - nejde ani tak o průřez (na to je ten výkon malej), ale u plochu toho spoje. Neuzemněná anténa může být taky, ale musí tak být navržená a na CB na auto to moc nejde.
Pokud bude zájem (a nezapomenu), můžu vzít na 29.1. na slovensko měřák na antény.
CB rada
Moderátor: Acon
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Re: CB rada
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Některé Disco měly střechu z hliníku. Tedy soudím dle toho, že o jedné starší DI vím.MadTom píše:A proč by nedržel - střecha je normálně železná. Projel jsem tak v létě celé polsko, anténa držela, akorát to byla nějaká krátká a neohebná magnetka, takže ji shodila každá druhá větev.
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Maxseli, tak jsem si vybral vysílačku - doufám že dobře, je malinká, blbuvzdorná, levná... TTI TCB660. Našel jsem ji na netu za 1500. Pokud by to nebyl problém, tak bych ji radši než od někoho anonymního vzal raději od tebe - a s anténou se spolehnu na tvůj výběr. 

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
TTi opravdu nemám rád, ale je li to tvoje volba...
Sem tam nějakou také prodám. Pošlu ti zítra SZ.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Maxeli, tak mu poraď něco jiného, s čím máš dobré zkušenosti je ve to placaté, tak aby se to vlezlo do D2ky nahoru nad přední okno, do té plastové přihrádky na mapy, či co to je, nad sluneční clonou. Ono je to totiž docela dobré místo - CBčko nezavazí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Poradí mi někdo, kde vzít nejlépé + vodič, kde je napětí až po otočení klíčkem, pro spínací kontakt na relé k vysílaččce? Mám vlastní napájení přímo od baterie k nohám spolujezdce a nahoru ke stropu. Myslel jsem, že si vezmu napájení z konektoru co zbyl po telefonu, ale ten byl taky napřímo.
Land Rover Discovery 2 Td5
no já jsem si právě táhnul kabel napřímo, abych si mohl vysílačku kdykoliv zapnout.. jen tam dát pro jistotu vypínač a pojistku...masar píše:Poradí mi někdo, kde vzít nejlépé + vodič, kde je napětí až po otočení klíčkem, pro spínací kontakt na relé k vysílaččce? Mám vlastní napájení přímo od baterie k nohám spolujezdce a nahoru ke stropu. Myslel jsem, že si vezmu napájení z konektoru co zbyl po telefonu, ale ten byl taky napřímo.
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
Já jí mám právě taky napřímo, pojistka je ještě přímo na kabelu od vysílačky, ale holt jí občas zapomene táta nebo i já vypnout...Tonny píše:no já jsem si právě táhnul kabel napřímo, abych si mohl vysílačku kdykoliv zapnout.. jen tam dát pro jistotu vypínač a pojistku...masar píše:Poradí mi někdo, kde vzít nejlépé + vodič, kde je napětí až po otočení klíčkem, pro spínací kontakt na relé k vysílaččce? Mám vlastní napájení přímo od baterie k nohám spolujezdce a nahoru ke stropu. Myslel jsem, že si vezmu napájení z konektoru co zbyl po telefonu, ale ten byl taky napřímo.
Land Rover Discovery 2 Td5
-
Já jsem to bral od konektoru pro zapalovač.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tonny píše: no já jsem si právě táhnul kabel napřímo, abych si mohl vysílačku kdykoliv zapnout.. jen tam dát pro jistotu vypínač a pojistku...
Moje zkušenost je mít vysílačku natvrdo néé přes vypínač zapalovánímasar píše: Já jí mám právě taky napřímo, pojistka je ještě přímo na kabelu od vysílačky, ale holt jí občas zapomene táta nebo i já vypnout...

1.Vysílačka na příjmu nemá velkou spotřebu
2.Když zastavíš a zhasneš motor,tak musíš zas otočit klíčkem od zapalování abys měl ve vysílačce proud ( štávu

Mě zas dělalo problém myslet na ten otočený klíček ( zastavíš,vypneš motor a myslíš ,že nikdo do vysílačky nemluví a ono ejhle - mluví a snaží se ti dovolat,ale tys vypnul klíček a tím pádem i vysilačku

p.s. vypínač na vysílačku bych nezdvojoval - má svůj a stačí .Pojstka je snad automatická věc ( podle sloganu : máš li místo pojstek hřebíky - vyhoříš a začneš od píky

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
Ruda má pravdu. Já jsem si to udělal trošku jinak - přidal jsem na palubovku vypínač s indikací (zelená LED která svítí, pokud do relátka jde napětí), kterej ovládá relátko spínající napájení vysílačky - má 3 polohy - vypnuto, trvale zapnuto, zapnuto se zapalováním. Při normálním ježděním po silnici mám vysílačku buďto vypnutou, nebo zapnutou se zapalováním a pokud jedu někam kde je vysílačka potřeba (na srazu a podobně), zapnu ji natrvalo. Relátko mám přímo v motorovém prostoru, vysílačku schovanou za tapecirunkem vedle dveří do kufru, ovládací panel a mikrofon a reproduktor nad sluneční clonou. Důvod pro relátko je klidovej odběr vysílačky - i vypnutá bere nějaký proud a to není ideální při dlouhém stání. A tohle byl problém i u některých straších CBček. Na druho stranu mi vysílačka bere při vysílání až 22A, takže vlastní dráty od baterky pro + i - jsou nutnost.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj to je dobrý nápad s tím relé, jak moc Ti to jde s podobnýma udělátkama?
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
-
Myslíš jako vymýšlet nebo montovat? To první je v pohodě, to druhý bez garáže je na dlouho - buďto je zima, nebo prší. Jinak je to v pohodě. Rozebrat půlku auta, natahat dráty, složit půlku auta a až se k tomu zase za půl roku dostanu, tak to pozapojovat. Samozřejmě, když se tahají dráty, tak pokud je není možné jednoduše protáhnout, tak se dávají ještě rezervní - v D2 jsem se dozadu do kufru tahal na obou stranách auta nad dveřma - souběžně se stávajícím svazkem, když jsem měl sundanej tapec stropu.
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
jo jo jasně ,já si to sám natahám není potíž,popošu co kam vede,ale 1-nevím ja silné dráty,a nechci se rýpat v elektrice,tedy zapojit relátka ....Napsal by jsem ti do SZ seznam co kam chci ,poprosím o zpětné stanovení kabelů a typu a až by jsem to měl hotové což bude řádově v březnu ,zač.dubna tak by jsem pak někam za tebou zajel jen na zapojení 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
-
To by asi šlo, napiš hlavně co má být připojené a kolik to má žrát (buďto proud nebo výkon), já ti napíšu, jak silné dráty a potom vymyslíme, kudy a kam je natahat a jak je zakončit - jak provizorně, tak potom finálně (relátka, pojistky, konektory, vypínače). Nejvíc práce jsem měl s vypínačema, aby to vypadalo jak od člověka a né jak od prasete.
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
ty vypínače by jsem připravil do jednohu ovládacího panelu
tak aby se dal lehce sundat a rovnou by tam byly i dráty k propojení s relátkama,až sundám palubku tak nějaké místo najdu,aby se dalo napojit a relátka byla v suchu
a přístupná 

-
U přidaných vypínačů mám na cca 15cm dlouhých drátech konektory, aby je byl schopnej odpojit, podobně jako originál vypínače. Relátka mám jednak pod volantem - je tam v D2 dost místa na přinýtování plechu, nebo v motorovém prostoru. Relátka mám v provedení na 30A s integrovanou pojistkou, takže nemusím řešit nějakou pojistkovou skříňku - buďto byla obrovská, nebo mi v ní chybělo místo, nebo měla kontaky nahouby a potom to hořelo. Navíc takhle nemusím tahat dráty do jedné pojistkové skříňky = je jich tam méně a jsou lépe uspořádané. Na relátka doporučuju taky patici - dá se potom celé vytáhnout a případně vyměnit, bez nebezpečí prohození kontaktů na samostanejch konektorech.
Jo a k relátkům to chce popisky, k čemu jsou.
Jo a k relátkům to chce popisky, k čemu jsou.
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
supr to je ono, asi budoustačit i s menšíma A ,ale to doladíme až bude vše sepsáno
díky moc budeš to mít v SZ příští týden 

- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, pokud máš něco s čím máš lepší zkušenost a je to stejně velky a jednoduchy, tak je mi to fuk co bude na tom panelu za logo.MadTom píše:Maxeli, tak mu poraď něco jiného, s čím máš dobré zkušenosti je ve to placaté, tak aby se to vlezlo do D2ky nahoru nad přední okno, do té plastové přihrádky na mapy, či co to je, nad sluneční clonou. Ono je to totiž docela dobré místo - CBčko nezavazí.

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
Kubrtos píše:Přesně tak, pokud máš něco s čím máš lepší zkušenost a je to stejně velky a jednoduchy, tak je mi to fuk co bude na tom panelu za logo.MadTom píše:Maxeli, tak mu poraď něco jiného, s čím máš dobré zkušenosti je ve to placaté, tak aby se to vlezlo do D2ky nahoru nad přední okno, do té plastové přihrádky na mapy, či co to je, nad sluneční clonou. Ono je to totiž docela dobré místo - CBčko nezavazí.Beztak to dělá stejná fabrika v číně.
Kdysi jsem to měl takhle http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... r&start=40" onclick="window.open(this.href);return false; teď mam stropní konzolu ARB tu http://www.roverworld.com/roof_console_english.htm" onclick="window.open(this.href);return false;. MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park