CB rada

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

Re: CB rada

#401 Příspěvek od Miky_CZ » 06 led 2011 11:39

MadTom píše:Ano, anténa musí být uzemněná a pokud by jsi to uzemnění musel dělat nějakým drátem, tak aspoň pásek plechu o šířce 1cm - nejde ani tak o průřez (na to je ten výkon malej), ale u plochu toho spoje. Neuzemněná anténa může být taky, ale musí tak být navržená a na CB na auto to moc nejde.
Pokud bude zájem (a nezapomenu), můžu vzít na 29.1. na slovensko měřák na antény.
urcite budu moc rad kdyz ten merak vezmes, v mohelnici to nejak nevyslo, takze poradne ukostrit naraznik a melo by to byt lepsi
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od Maxsel » 06 led 2011 20:01

MadTom píše:A proč by nedržel - střecha je normálně železná. Projel jsem tak v létě celé polsko, anténa držela, akorát to byla nějaká krátká a neohebná magnetka, takže ji shodila každá druhá větev.
Některé Disco měly střechu z hliníku. Tedy soudím dle toho, že o jedné starší DI vím.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#403 Příspěvek od Kubrtos » 03 úno 2011 17:09

Maxseli, tak jsem si vybral vysílačku - doufám že dobře, je malinká, blbuvzdorná, levná... TTI TCB660. Našel jsem ji na netu za 1500. Pokud by to nebyl problém, tak bych ji radši než od někoho anonymního vzal raději od tebe - a s anténou se spolehnu na tvůj výběr. :D
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#404 Příspěvek od Maxsel » 03 úno 2011 20:08

TTi opravdu nemám rád, ale je li to tvoje volba... :) Sem tam nějakou také prodám. Pošlu ti zítra SZ.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#405 Příspěvek od MadTom » 03 úno 2011 20:13

Maxeli, tak mu poraď něco jiného, s čím máš dobré zkušenosti je ve to placaté, tak aby se to vlezlo do D2ky nahoru nad přední okno, do té plastové přihrádky na mapy, či co to je, nad sluneční clonou. Ono je to totiž docela dobré místo - CBčko nezavazí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#406 Příspěvek od masar » 03 úno 2011 20:27

Poradí mi někdo, kde vzít nejlépé + vodič, kde je napětí až po otočení klíčkem, pro spínací kontakt na relé k vysílaččce? Mám vlastní napájení přímo od baterie k nohám spolujezdce a nahoru ke stropu. Myslel jsem, že si vezmu napájení z konektoru co zbyl po telefonu, ale ten byl taky napřímo.
Land Rover Discovery 2 Td5

Tonny
auto: Def 110

#407 Příspěvek od Tonny » 03 úno 2011 20:33

masar píše:Poradí mi někdo, kde vzít nejlépé + vodič, kde je napětí až po otočení klíčkem, pro spínací kontakt na relé k vysílaččce? Mám vlastní napájení přímo od baterie k nohám spolujezdce a nahoru ke stropu. Myslel jsem, že si vezmu napájení z konektoru co zbyl po telefonu, ale ten byl taky napřímo.
no já jsem si právě táhnul kabel napřímo, abych si mohl vysílačku kdykoliv zapnout.. jen tam dát pro jistotu vypínač a pojistku...
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#408 Příspěvek od masar » 03 úno 2011 20:37

Tonny píše:
masar píše:Poradí mi někdo, kde vzít nejlépé + vodič, kde je napětí až po otočení klíčkem, pro spínací kontakt na relé k vysílaččce? Mám vlastní napájení přímo od baterie k nohám spolujezdce a nahoru ke stropu. Myslel jsem, že si vezmu napájení z konektoru co zbyl po telefonu, ale ten byl taky napřímo.
no já jsem si právě táhnul kabel napřímo, abych si mohl vysílačku kdykoliv zapnout.. jen tam dát pro jistotu vypínač a pojistku...
Já jí mám právě taky napřímo, pojistka je ještě přímo na kabelu od vysílačky, ale holt jí občas zapomene táta nebo i já vypnout...
Land Rover Discovery 2 Td5

MadTom

#409 Příspěvek od MadTom » 03 úno 2011 20:48

Já jsem to bral od konektoru pro zapalovač.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#410 Příspěvek od RudaK » 04 úno 2011 05:13

Tonny píše: no já jsem si právě táhnul kabel napřímo, abych si mohl vysílačku kdykoliv zapnout.. jen tam dát pro jistotu vypínač a pojistku...
masar píše: Já jí mám právě taky napřímo, pojistka je ještě přímo na kabelu od vysílačky, ale holt jí občas zapomene táta nebo i já vypnout...
Moje zkušenost je mít vysílačku natvrdo néé přes vypínač zapalování :rock To zjistíš hned,když potřebuješ být na příjmu a nemít zaplé zapalování :ty jeden...:
1.Vysílačka na příjmu nemá velkou spotřebu
2.Když zastavíš a zhasneš motor,tak musíš zas otočit klíčkem od zapalování abys měl ve vysílačce proud ( štávu :chuckle )
Mě zas dělalo problém myslet na ten otočený klíček ( zastavíš,vypneš motor a myslíš ,že nikdo do vysílačky nemluví a ono ejhle - mluví a snaží se ti dovolat,ale tys vypnul klíček a tím pádem i vysilačku :coze: tak se velice dobře nedomluvíte :D )
p.s. vypínač na vysílačku bych nezdvojoval - má svůj a stačí .Pojstka je snad automatická věc ( podle sloganu : máš li místo pojstek hřebíky - vyhoříš a začneš od píky :hi )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

MadTom

#411 Příspěvek od MadTom » 04 úno 2011 07:16

Ruda má pravdu. Já jsem si to udělal trošku jinak - přidal jsem na palubovku vypínač s indikací (zelená LED která svítí, pokud do relátka jde napětí), kterej ovládá relátko spínající napájení vysílačky - má 3 polohy - vypnuto, trvale zapnuto, zapnuto se zapalováním. Při normálním ježděním po silnici mám vysílačku buďto vypnutou, nebo zapnutou se zapalováním a pokud jedu někam kde je vysílačka potřeba (na srazu a podobně), zapnu ji natrvalo. Relátko mám přímo v motorovém prostoru, vysílačku schovanou za tapecirunkem vedle dveří do kufru, ovládací panel a mikrofon a reproduktor nad sluneční clonou. Důvod pro relátko je klidovej odběr vysílačky - i vypnutá bere nějaký proud a to není ideální při dlouhém stání. A tohle byl problém i u některých straších CBček. Na druho stranu mi vysílačka bere při vysílání až 22A, takže vlastní dráty od baterky pro + i - jsou nutnost.

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od tagr » 04 úno 2011 08:17

Ahoj to je dobrý nápad s tím relé, jak moc Ti to jde s podobnýma udělátkama?
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

MadTom

#413 Příspěvek od MadTom » 04 úno 2011 08:29

Myslíš jako vymýšlet nebo montovat? To první je v pohodě, to druhý bez garáže je na dlouho - buďto je zima, nebo prší. Jinak je to v pohodě. Rozebrat půlku auta, natahat dráty, složit půlku auta a až se k tomu zase za půl roku dostanu, tak to pozapojovat. Samozřejmě, když se tahají dráty, tak pokud je není možné jednoduše protáhnout, tak se dávají ještě rezervní - v D2 jsem se dozadu do kufru tahal na obou stranách auta nad dveřma - souběžně se stávajícím svazkem, když jsem měl sundanej tapec stropu.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#414 Příspěvek od tagr » 04 úno 2011 08:44

jo jo jasně ,já si to sám natahám není potíž,popošu co kam vede,ale 1-nevím ja silné dráty,a nechci se rýpat v elektrice,tedy zapojit relátka ....Napsal by jsem ti do SZ seznam co kam chci ,poprosím o zpětné stanovení kabelů a typu a až by jsem to měl hotové což bude řádově v březnu ,zač.dubna tak by jsem pak někam za tebou zajel jen na zapojení :dance
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

MadTom

#415 Příspěvek od MadTom » 04 úno 2011 09:04

To by asi šlo, napiš hlavně co má být připojené a kolik to má žrát (buďto proud nebo výkon), já ti napíšu, jak silné dráty a potom vymyslíme, kudy a kam je natahat a jak je zakončit - jak provizorně, tak potom finálně (relátka, pojistky, konektory, vypínače). Nejvíc práce jsem měl s vypínačema, aby to vypadalo jak od člověka a né jak od prasete.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#416 Příspěvek od tagr » 04 úno 2011 09:07

ty vypínače by jsem připravil do jednohu ovládacího panelu :) tak aby se dal lehce sundat a rovnou by tam byly i dráty k propojení s relátkama,až sundám palubku tak nějaké místo najdu,aby se dalo napojit a relátka byla v suchu :D a přístupná :Pohoda:

MadTom

#417 Příspěvek od MadTom » 04 úno 2011 09:47

U přidaných vypínačů mám na cca 15cm dlouhých drátech konektory, aby je byl schopnej odpojit, podobně jako originál vypínače. Relátka mám jednak pod volantem - je tam v D2 dost místa na přinýtování plechu, nebo v motorovém prostoru. Relátka mám v provedení na 30A s integrovanou pojistkou, takže nemusím řešit nějakou pojistkovou skříňku - buďto byla obrovská, nebo mi v ní chybělo místo, nebo měla kontaky nahouby a potom to hořelo. Navíc takhle nemusím tahat dráty do jedné pojistkové skříňky = je jich tam méně a jsou lépe uspořádané. Na relátka doporučuju taky patici - dá se potom celé vytáhnout a případně vyměnit, bez nebezpečí prohození kontaktů na samostanejch konektorech.
Jo a k relátkům to chce popisky, k čemu jsou.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#418 Příspěvek od tagr » 04 úno 2011 11:11

supr to je ono, asi budoustačit i s menšíma A ,ale to doladíme až bude vše sepsáno :D díky moc budeš to mít v SZ příští týden :D

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#419 Příspěvek od Kubrtos » 04 úno 2011 14:40

MadTom píše:Maxeli, tak mu poraď něco jiného, s čím máš dobré zkušenosti je ve to placaté, tak aby se to vlezlo do D2ky nahoru nad přední okno, do té plastové přihrádky na mapy, či co to je, nad sluneční clonou. Ono je to totiž docela dobré místo - CBčko nezavazí.
Přesně tak, pokud máš něco s čím máš lepší zkušenost a je to stejně velky a jednoduchy, tak je mi to fuk co bude na tom panelu za logo. :mrgreen: Beztak to dělá stejná fabrika v číně. :mrgreen:
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od Miloš II » 04 úno 2011 14:56

Kubrtos píše:
MadTom píše:Maxeli, tak mu poraď něco jiného, s čím máš dobré zkušenosti je ve to placaté, tak aby se to vlezlo do D2ky nahoru nad přední okno, do té plastové přihrádky na mapy, či co to je, nad sluneční clonou. Ono je to totiž docela dobré místo - CBčko nezavazí.
Přesně tak, pokud máš něco s čím máš lepší zkušenost a je to stejně velky a jednoduchy, tak je mi to fuk co bude na tom panelu za logo. :mrgreen: Beztak to dělá stejná fabrika v číně. :mrgreen:

Kdysi jsem to měl takhle http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... r&start=40" onclick="window.open(this.href);return false; teď mam stropní konzolu ARB tu http://www.roverworld.com/roof_console_english.htm" onclick="window.open(this.href);return false;. MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Odpovědět