Studeny start
Moderátor: Safraporte
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Studeny start
Jak se zacina ochlazovat, tak mi zacal Fredik po startu za studena - tedy rano, jakoby kuckat, trochu to houpe na otackomeru (opravdu trochu). Jak se rozjedu, je to OK, pak uz cely den taky. Ma nekdo tuchy, zda to je v poradku ci v "neporadu" 

Free Td4 2004 HSE automat
- Jan Kucera
- Kontaktovat uživatele:
Já už mám za sebou výměnu 2 vstřikovačů - 1. byl tak na 100 tisících km, druhý teď, tj. na 138 tisících km. Ten druhý jsem měnil v servisu u Admina, dnes jsem si Freelandera vyzvednul - výměna vyšla na necelých 10 tisíc CZK včetně DPH. Vždy jsem závadu identifikoval tak, že začalo trvat chvíli, než při startování motor naskočil. Ten interval se pak zvětšuje až jednou nenastartuješ vůbec.
Freelandering - stav duše
Studený štart
Poprosím o radu- Free 2.0Di98. doteraz ráno štartoval na drnc- rozoberal sa štartér kvoli kontaktom cievky, sem-tam nezpínal.... dal sa naspet a odvtedy akosi horšie štartuje ráno ked je studený- asi tak po troch sekundách.
Kde by mohla byt chyba?
S motorom sa nehýbalo- nič iné sa nerobilo....

Kde by mohla byt chyba?
S motorom sa nehýbalo- nič iné sa nerobilo....

- Přílohy
-
- start.jpg
- dal sa dole štartér a potom nazad....
- (233.62 KiB) Staženo 444 x
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Re: Studeny start
No když jsi vyndaval startér tak asi v něm.
Zdá se ti, že teď točí hned od začátku stejně rychle jako před tím nebo je třeba pomalejší v rozběhu.
Prvně bych zkusil kontakty na starteru a taky utěsnění starteru když byl venku.
Zdá se ti, že teď točí hned od začátku stejně rychle jako před tím nebo je třeba pomalejší v rozběhu.
Prvně bych zkusil kontakty na starteru a taky utěsnění starteru když byl venku.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
prvni rozebrat osmirglovat a dat zpatky kontakty, jak od starteru tak pro jistotu i od baterky, hlavne zem
to te nic nestoji akorat pul hodky casu
kdyz nepomuze tak pak muzes laborovat dal

to te nic nestoji akorat pul hodky casu
kdyz nepomuze tak pak muzes laborovat dal
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ja píše Miky - očistit kontakty na silových kabelech mezi startérem a baterkou a to jak plus tak mínus. Ono občas stačí je lehce umazat při montáži a už nevedou pořádně. Pokud to nepomůže tak zkusit druhou baterku a pokud ani to nepomůže, tak startér znovu ven a zkontrolovat, co je v něm špatně. Mě se u jednoho auta stalo, že drhnul rotor startéru o stator, točilo to pomalu, ale točilo a autorizovaný servis chtěl rozebírat vstřikovací čerpadlo, respektive jeho ovládání. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Dík pánové....
musíme to skontrolovat...
sakra už som mal aj podozrenie či nejako-niekde odvtedy jak sa hýbalo s nejakými hadicami nanasáva vzduch a nepadá nafta. lebo dlhšie točí iba ráno ked je studený motor ale potom už celý den ide na brnk

sakra už som mal aj podozrenie či nejako-niekde odvtedy jak sa hýbalo s nejakými hadicami nanasáva vzduch a nepadá nafta. lebo dlhšie točí iba ráno ked je studený motor ale potom už celý den ide na brnk
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,