TD5 - řídící jednotka - oprava

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
DanoDEF
auto: 110 SW

Re: TD5 - řídící jednotka - oprava

#61 Příspěvek od DanoDEF » 19 říj 2010 21:17

MadTom píše:Ještě se pokusím někde sehnat aspoň samostatné piny, když už nejsou celé konektory.
... to dostanes bezne kupit v "skoda" predajniach aspon ja som kupil bez problemu
MadTom píše: - mě se osvědčily zamačkávací dutinky na kabely do kterých ty dva dráty zmáčknu a potom to proletuju
... suhlasim tiez to tak riesim
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#62 Příspěvek od MadTom » 25 lis 2010 21:16

Tak další zprávy okolo řídících jednotek.
Nejdřív k "vodotěsnosti" jednotky - asi jsme všichni slepí, ale ve dně jednotky jsou 4 díry o průměru cca 3mm - aby z ní odtékala voda. Nikdo si toho nevšiml. Bohužel pokud je jednotka nastojato, jako v D2, tak to dírou sice vyteče, ale né všechno a součástky co jsou na spodní boční stěně zůstanou "pod vodou". V Defenderu je tuším naležato a tam to fungovat bude.
A lepší zpráva - podařilo se mi udělat "dvourychlostní" jednotku - tedy přesněji mám v ní dvě mapy a mohu je přepínat. Sice ne za běhu motoru, ale to ani není potřeba. Stačí vypnout zapalování, přepnout vypínač a znovu nastartovat a auto se může chovat úplně jinak.
Jde to udělat v každé jednotce, pouze je potřeba mít dva vhodné obsahy, které se budou přepínat.
A ještě jedna věc k přemýsťování jednotky u D2 - má stejné upevňovacé otvory jako jednotka pro ACE, takže pokud tato věc a autě není, stačí namontovat, pokud je tak použít například vnodné distanční sloupky, akorát už je tam potom místo dost natěsno.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

DanoDEF

#63 Příspěvek od DanoDEF » 25 lis 2010 21:36

MadTom píše:Tak další zprávy okolo řídících jednotek.
V Defenderu je tuším naležato a tam to fungovat bude.
... ano nalezato pod sedadlom spolujazdca
MadTom píše: A lepší zpráva - podařilo se mi udělat "dvourychlostní" jednotku - tedy přesněji mám v ní dvě mapy a mohu je přepínat. Sice ne za běhu motoru, ale to ani není potřeba. Stačí vypnout zapalování, přepnout vypínač a znovu nastartovat a auto se může chovat úplně jinak.
... to je dobra sprava uz to iba nacenit. (mas nejake foto ?)

... tolko sa "hrabes" v tych ECU, ze uz musis mat nakreslenu schemu zapojenia. :mrgreen:

MadTom

#64 Příspěvek od MadTom » 25 lis 2010 21:41

Foto čeho? Toho jednoho drátu co leze z jednotky bokem? :mrgreen: Vnitřek fotit nebudu, jednak to není hezjek pohled :shock: a stejně by tomu nikdo nerozuměl. :lol:
Schéma ještě nemám, ale už docela dobře vím, co dělá které větší součástka, a to jsou ty podstatné. Ty malé jsou moc malé na to, aby měli nějakou podstatnou funkci, tak je neřeším. :mrgreen: A rozkreslit to rozumně nejde, neboť plošný spoj je minimálně 4vrstvý a do těch vnitřních vrstev vidět doopravdy není.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

DanoDEF

#65 Příspěvek od DanoDEF » 25 lis 2010 21:45

... ved ja to dobre viem. Foto som myslel prave toho "chaosu".
... v case ked zacinali satelitne prijimace (to som este chodil na strednu) som rozkreslil cely prijimac tusim FUBA ale od tej doby technologia urobila straaasne velky krok

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od visby » 26 lis 2010 08:56

MadTom píše: A ještě jedna věc k přemýsťování jednotky u D2 - má stejné upevňovacé otvory jako jednotka pro ACE, takže pokud tato věc a autě není, stačí namontovat, pokud je tak použít například vnodné distanční sloupky, akorát už je tam potom místo dost natěsno.
ACE jednotka je pri kastliku?

MadTom

#67 Příspěvek od MadTom » 26 lis 2010 09:32

Ano přesně tak, ACE jednatka je spolu s SLABS a BCU jednotkama za skříňkou před nohama spolujezdce. Vyndává se to celé tak trošku přez ruku - doporučuju nastudovat v RAVE.

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Miloš II » 29 lis 2010 13:55

[quote="MadTom" Vnitřek fotit nebudu, jednak to není hezjek pohled :shock: a stejně by tomu nikdo nerozuměl. :lol:
[/quote]

Neroztřepe se to někde na roletách????? Je ten chaos v případě uklepání lehce opravitelnej...? MIlošII 8)
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

DanoDEF

#69 Příspěvek od DanoDEF » 29 lis 2010 14:50

Miloš II píše: Neroztřepe se to někde na roletách????? Je ten chaos v případě uklepání lehce opravitelnej...? MIlošII 8)
... myslim, ze chaos je zatial iba v pracovnej verzii. Konecne riesenie teda ak bude by malo byt OK.

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Miloš II » 29 lis 2010 15:55

No ještě jedna zásadní otázka, kdy ji budu moc testovat..... :mrgreen: :mrgreen: MIlošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

MadTom

#71 Příspěvek od MadTom » 29 lis 2010 16:18

Roztřepat se to neroztřepe, je to zalepené. Co momentálně řeším je ten originál soft na D2 Euro2 - ono totiž nestačí přepsat jednotku mapou co je součástí Nanocomu. Ted většinou stačí, ale tady ne, protože ten soft co tam byl, je o hodně moc jinej, a to co se nahrává z Nanocomu jsou pouze palivové a konfigurační mapy, zbytek tam zůstává a když ten nesedí, tak to potom mo nefunguje.
A jeden poznatek z víkendu - jedno malé stoupání, na jehož vrcholu jsem rozháněl kameramana a nějaké čumily jsem jel docela na rychlost (pomalu to nešlo) a myslím si, že se standardní mapou bych to udusil, nebo bych musel přeřadit a taky bych to nevyjel.

MadTom

#72 Příspěvek od MadTom » 03 úno 2011 18:14

Tak jsem o víkendu dostal od :dance "dáreček", abych si s jednotkama mohl hrát i doma, teda v práci. Skoro kompletní kabeláž pro TD5ku, co se týče motoru. Je to doopravdy "dáreček", jeden večer jsem strávil jenom rozplýtáním, odstraňováním pásek a husích krků, ve kterých to celé je a duher studiem a tiskem schémat a zjišťováním, co jsem vlastně dostal a kterej konektor je kterej.
Výsledkem bude, teda doufám, že vezmu prkno, na to ty konektory a kabely přitáhnnu vázacíma páskama a udělám si testovací pracoviště na zkoušení jednotek a na nalévání software do nich.
Naposledy jsem to totiž dělal v autě a okolo bylo lehce pod nulou a já jsem po necelé hodině přepisování paměti měl trpělivost tak na 5 minut zkoušení, že to zase nefunguje.

MadTom

#73 Příspěvek od MadTom » 15 úno 2011 20:57

Takže po očištění a rozpletení celého svazku jsem dneska vzal ten černej konektor do řídící jednotky, našel napájení a připojení na diagnostiku, prodrátoval, zapnul na zdroj pěkně na stole a hle - Nanocom naběhl a klidně se můžu brouzdat v řídící jednotce, jako když sedím v autě. A protože nejsem venku, tak mi u toho není zima.
Teď už jenom nadrátovat všechny "čidla" - respektive jejich náhrady, abych tím mohl kroutit ručně a nějaký kontrolky místo relátek a bude to zase veselejší.
A kromě toho jsme s kolegou louskli systém ukládání laděných map a udělali na to malej prográmek, kterej ty uložené soubory zakódované tak aby nešly nahrát do jiného auta upraví tak, že jdou. U starého Nanocomu to šlo vyřešit změnou firmware za upravenou verzi, k novémo toto není, tak se to bude dělat externě.

speedy

#74 Příspěvek od speedy » 15 úno 2011 21:08

Děti mají lego, starší děti lego - technic, MadTom se hraje s kabeláži a řídicí jednotkou :rofl
Tak přeju hodně úspěchu, protože až mi někdy tá moje kiksne, už vím komu jí nechám spravit ...
speedy XX

Ža 69:14,15(15,16)
LC100 & BMW 1150GS

DanoDEF

#75 Příspěvek od DanoDEF » 15 úno 2011 21:10

MadTom - ECUtom

jezbera ivan
tel.: +421 905 712 951
auto: D3 2007 + D4 2012

#76 Příspěvek od jezbera ivan » 15 úno 2011 21:13

MadTom píše:A kromě toho jsme s kolegou louskli systém ukládání laděných map a udělali na to malej prográmek, kterej ty uložené soubory zakódované tak aby nešly nahrát do jiného auta upraví tak, že jdou. U starého Nanocomu to šlo vyřešit změnou firmware za upravenou verzi, k novémo toto není, tak se to bude dělat externě.
Dufam, ze tuto vec robis len zo zaujimavosti a pre vlastne potesenie. Lebo inac by to asi tych, ktori sa ladenim fuel map zivia a venovali tomu kus prace, moc nepotesilo a myslim, ze by to nebolo v sulade ani "s kostolnym poriadkom" .....
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

DanoDEF

#77 Příspěvek od DanoDEF » 15 úno 2011 21:19

MadTom píše: A kromě toho jsme s kolegou louskli systém ukládání laděných map a udělali na to malej prográmek, kterej ty uložené soubory zakódované tak aby nešly nahrát do jiného auta upraví tak, že jdou
jezbera ivan píše: Dufam, ze tuto vec robis len zo zaujimavosti a pre vlastne potesenie...
... Ivan to je upne normalna vec u ludi co sa tymto veciam venuju a rozumeju.

... druha vec je ako pises co s tymto poznatkom urobi Tom (je to len na nom, osobne si nemyslim, ze teraz nastane boom s kopirovanim dat)

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od visby » 15 úno 2011 21:25

jezbera ivan píše:Dufam, ze tuto vec robis len zo zaujimavosti a pre vlastne potesenie. Lebo inac by to asi tych, ktori sa ladenim fuel map zivia a venovali tomu kus prace, moc nepotesilo a myslim, ze by to nebolo v sulade ani "s kostolnym poriadkom" .....
toto tvrdia automobilky o tych, ktori si davaju ladene mapy do aut;-)

MadTom

#79 Příspěvek od MadTom » 15 úno 2011 21:32

K tomu kostelnímu pořádku bych to řekl asi tak - software do staršího Nanocomu mi poslal emailem Pete Bell a tento "louskací" software jsem mu zase na jeho žádost poslal na otestování. Takže asi tak. Kromě toho že si tak trošku povídáme o velmi zajímavých kouscích kódu které má ve svých softwarech. Cituji s obsahu: FOOK OFF FILE LEACHERS˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙DO YOU REALY THINK ID SEND MY ˙BEST FILES SO YOU FOOKERS CAN˙STEELTHEM WITH YOUR NANOCOMS˙I TIHNK NOT :)˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙BUY YOUR OWN FILES WANKERS.
Pete má tuto část programu v řídící jednotce velice rád. :D

jezbera ivan
tel.: +421 905 712 951
auto: D3 2007 + D4 2012

#80 Příspěvek od jezbera ivan » 15 úno 2011 21:58

To ja mam od Bella doveru uz dlho, ako aj podobne vychytavky, ale ja som to nepochopil tak, ze mam kopirovat co chcem a kam chcem a mysliet si, ze je to s jeho zvolenim. To, ze si vymienate nejaky soft je fajn ale o tom druhom mu radsej nehovor a asi ani tu to moc nespominaj, nakolko sa uz dost vela ludi s nim pozna z tohoto fora. A vsak nejde len o Bella aj ked asi o jeho "magic" by bol najvacsi zaujem. Je to asi vec vlastneho presvedcenia a pristupu k veci, neber to osobne.
Naposledy upravil(a) jezbera ivan dne 15 úno 2011 22:16, celkem upraveno 1 x.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2

Odpovědět