Brzdové trubičky tečou

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Benjamin
auto: F150+bouda Gladiator
Brzdové trubičky tečou

#1 Příspěvek od Benjamin » 12 bře 2011 17:55

Ahoj přátelé,

nemáte někdo zkušenost s výměnou brzdových trubiček na discovery k zadním kolům?? Dneska se mi je po dlouhém usilí podařilo dostat ven (samozřejmě, že popraskala většina těch plastových úchytek :? ). Tu k pravému kolu jsme museli dokonce štípnout v půlce, protože už jsme nevěděli kudy ji dostat ven. Nikdy jsem nevidel tak dlouhé trubičky, které by vedly od zadních kol až do levého předního podběhu :Ja blb: :Ja blb:

Teď mám dilema jak tam příští týden narvat nové. Hlavně se bojím o tu na pravé kolo, abychom ji nepoku***li :? nemáte někdo nějaký tip? Stejně jako na ty plastové úchytky? Nedělal to někdo už? Přemýšlím o tom tam narvat nějaké spojky...nedovedu si představit kudy tam tu na pravé kolo dostat...

Díky za každou radu a omlouvám se pokud tu toto téma je...nenašel jsem ho.
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

omar
tel.: 736769704
auto: Discovery TD5,F2

Re: Brzdové trubičky tečou

#2 Příspěvek od omar » 12 bře 2011 18:05

Mam sice Disco I,ale ono to bude dost podobné,co se týká těch plastovejch drzaku taky sem jich vetsinu znicil,par jsem jich mnel doma a zbytek tam kde to slo jsem nahradil plastovejma stahovacima paskama tema co pouzivaj elektrikari,a trubky mne udelal znamej servisak na klimatizaci,a vzhledem k delce trubek je mam udelane z vice kusu a spojeny prez spojky aby se tam lepe montovali a,po par letech take pohodlneji vymnenovaliy.

BAGETKA
tel.: 605534420
auto: Disko 1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BAGETKA » 12 bře 2011 18:15

nejjednodusi je koupit trubisky na skodovku a spojovat je v kostkach a pridelat je zdrhovackama
nejlevnejsi reseni :Sorry:
Disko 1- 2,5TDi - ve predu 5" vzadu 7" pneu 265/75/16 BFG AT +priprava pro navijak

Benjamin

#4 Příspěvek od Benjamin » 12 bře 2011 21:04

Díky, známý mi je taky naohýbá a asi to budu řešit těma spojkama nejspíš a upevnění jak se dá...kdyby někdo tušil kde se dají sehnat ty úchytky na brzdové trubičky...budu vděčný za každou radu...chtěl bych to udělat pořádně, protože s tím chci jezdit i daleko od domova...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Land Jirka » 13 bře 2011 09:41

Úchytky by mohli mít tady: http://www.bekas.cz/kontakt" onclick="window.open(this.href);return false;
a pokud to dáváte někdo bez úchytek, tak bych určitě trubičku v místě, kde se dotýká rámu, nebo karoserie dal do nějaké chráničky ( http://www.bekas.cz/kategorie--ochrana- ... ho-potrubi" onclick="window.open(this.href);return false; ) :wink:
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#6 Příspěvek od MadTom » 13 bře 2011 15:04

Mě se osvědčilo na trubky nasunout smršťovací bužírky s lepidlem - ve dvou vrstvách. Perfektně se to zpevní a to lepidlo neputí do mezery vlhkost. Jenak jsem to dával na "celé" trubky v místech, kde hrozilo poškození a jednat jako kousky do míst upevňování. Bylo to sice na bagru na trubičky od hydrauliky, ale funkci to má stejnou. Osvědčilo se to, hlavně proti poškození, vydrželi podstatně déle než původní originál. Ten by vždycky dobouchanej od šutrů a podobně. a když na něm byl kryt, tak zavazel.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Benjamin

#7 Příspěvek od Benjamin » 13 bře 2011 15:47

Díky za všechny rady...asi by stálo za to, ty trubičky ještě do něčeho dát, ale doufám, že seženu úchytky origo, pak by to bylo ok. Momentálně řeším to, kam umístit spojky trubiček,protože měním celé od leveho předního podběhu až do praveho a leveho zadního...jak je mezi karoserií a rámem málo místa, je to děsná práce...

Mimochodem jakou máte zkušenost s přihýbáním brzdových trubiček? Jen tak tam holky snadno nepůjdou a bojím se, abych je nepoškodil. Samozřejmě nové se nechají naohýbat podle starých, ale přecijen pouze ty ostré úhly...zbytek se bude asi muset dolaďovat na autě...
www.nomadbear.cz

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#8 Příspěvek od Miky_CZ » 13 bře 2011 15:51

Benjamin píše:Díky za všechny rady...asi by stálo za to, ty trubičky ještě do něčeho dát, ale doufám, že seženu úchytky origo, pak by to bylo ok. Momentálně řeším to, kam umístit spojky trubiček,protože měním celé od leveho předního podběhu až do praveho a leveho zadního...jak je mezi karoserií a rámem málo místa, je to děsná práce...

Mimochodem jakou máte zkušenost s přihýbáním brzdových trubiček? Jen tak tam holky snadno nepůjdou a bojím se, abych je nepoškodil. Samozřejmě nové se nechají naohýbat podle starých, ale přecijen pouze ty ostré úhly...zbytek se bude asi muset dolaďovat na autě...
ve ctvrtek budu ve firme Bekas (jak tu daval odkaz Land Jirka), pokud jsou ty uchytky stejne na DI i na DII, tak se muzu poptat, jestli je maji (a pod autem porovnat) pripadne koupit a v patek poslat postou

Edit: Land Rover tam moc neznaji, musel jsem hadicky prinest a podle nich nechat udelat delsi, takze nevim jestli ti po telefonu reknou, jestli je maji
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

Benjamin

#9 Příspěvek od Benjamin » 13 bře 2011 16:01

Miky_CZ píše:
Benjamin píše:Díky za všechny rady...asi by stálo za to, ty trubičky ještě do něčeho dát, ale doufám, že seženu úchytky origo, pak by to bylo ok. Momentálně řeším to, kam umístit spojky trubiček,protože měním celé od leveho předního podběhu až do praveho a leveho zadního...jak je mezi karoserií a rámem málo místa, je to děsná práce...

ve ctvrtek budu ve firme Bekas (jak tu daval odkaz Land Jirka), pokud jsou ty uchytky stejne na DI i na DII, tak se muzu poptat, jestli je maji (a pod autem porovnat) pripadne koupit a v patek poslat postou

Edit: Land Rover tam moc neznaji, musel jsem hadicky prinest a podle nich nechat udelat delsi, takze nevim jestli ti po telefonu reknou, jestli je maji
Miky díky moc :yes ja vyzjistím na začátku týdne co se dá a když to tu poblíž neseženu, tak se ti určitě do toho čtvrtka ozvu.
www.nomadbear.cz

martin martin
tel.: 773574441
auto: LR vw mb

#10 Příspěvek od martin martin » 13 bře 2011 20:16

Plastový příchytky z 90% seženu tady http://www.autokelly.cz/#PATH=3814606;3 ... ST=0|LNG=0|" onclick="window.open(this.href);return false; dá to ale hledání :roll: jsou jich tisíce myslím že tam bys mněl uspět.

Benjamin

#11 Příspěvek od Benjamin » 13 bře 2011 20:54

martin martin píše:Plastový příchytky z 90% seženu tady http://www.autokelly.cz/#PATH=3814606;3 ... ST=0|LNG=0|" onclick="window.open(this.href);return false; dá to ale hledání :roll: jsou jich tisíce myslím že tam bys mněl uspět.
Sakra tomu říkám sortiment! Díky moc za odkaz...
www.nomadbear.cz

Odpovědět