Náhradní díly Freelander II

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
sandy

Re: Náhradní díly Freelander II

#21 Příspěvek od sandy » 11 bře 2011 16:26

Ne auto nemusí být v servisu, ale je nepojízdné a odtah není zrovna levná věc a tak abych ho tahala kamsi a pak zase do servisu to by de prodražilo pro nic, s tou repasovanou já nevím protože jsem první případ, který pojištění prodloužené záruky potřebuje využít a oni si to hlídají jak ostříži, aby těch 120 000,- co to tak asi bude stát nemuseli zaplatit běžné jednání pojiš´toven. Ano výrobce je povinnen 10 let vyrábět náhradní díly, ale nikde v zákoně není uvedeno, jak rychle je musí dodat a navíc já potřebuji převodovku, která se běžně dnes montuje, takže tady problém není. Ano dobrý právník 3-4 roky tahání po soudech a dostanu co převodovku, nebo nějakou náhradu škody , zasloužily by si to, ale mne se do toho nechce, já už bych raději mněla opravené auto a od nich pokoj ach jo.

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#22 Příspěvek od MadTom » 11 bře 2011 17:48

Máš pravdu, potřebuješ funkční auto. Ale i k tomu termínu dodání dílů to někde bude řečeno, nebo třeba precedens co je ještě úměrné. Ono by to totiž bylo opatření na nic s tou 10ti letou poviností. Ale na to je potřeba dobrej právník. Nebo zkusit zkontaktoval LR přímo v UK - předpokládám, že se ty auta dělají stále ještě tam. Bohužel na servis se v tomto moc spoléhat nedá - zeptá se svého dodavatele v Rakousku a ten mu řekne že nemá a že shání. A tím to končí, zákazník si počká. Případně zkusit někoho z anglických a českých dodavatelů dílů na LR, ať tu převodovku poptají a když vypadne, že je někde "běžně" dostupná, tak je to docela slušná páka na servis, ať se začne snažit. Převodovka není zas tak velká, aby se nedala poslat nějakou normální dopravou.
Bohužel je to o suplování práce servisu, kterou ti nikdo nezaplatí. Znám to z oprav měřící techniky, záatupce výrobce řekne, že dokumentace není k dispozici a mění se celé díly. Ve výsledku to byly 2 dny práce a součástky za 500Kč vůči 2 hodinám práce a náhradní desce za 80 000Kč. Navíc dodání náhradní desky bylo přislíbeno v termínu 2-3měsíce. Servis to jinak neuměl a ani nechtěl, proč taky, na výměně desky má podstatně větší vývar a pokud zákazník nechce čekat, tak mu nabídnounový přístroj a to mají ještě radši.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

sandy

#23 Příspěvek od sandy » 11 bře 2011 18:09

Že bych si koupila nové auto od nich , no to proboha né já ho s tímhle servisem už nikdy nechci, myslím si, že v dnešní době, kdy jsou výrobky víceméně srovnatelné jde přeci o podporu a služby, které k tomu dostanu, ale některým je to asi jedno. Je velmi smutné, že jsme v rodině mněli asi tak 12 aut v průběhu doby růyných značek a různé ceny, tohle bylo bezkonkurenčně nejdražší ale také s nejstrašnějšími službami, nejlepší mněl úplně obyčejný Hyundai za asi 350 000,-, toto auto které je údaljně prémiová značka za 1 440 000,- má služby na starou bačkoru a to jsem ještě slušná

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#24 Příspěvek od MadTom » 11 bře 2011 18:40

Ano s tím musím souhlasit. Ale jako u všeho, je to o lidech v servisu - máme dobré i špatné zkušenosti s autoriaovanými servisy - škoda - vyměnili neoprávněně startér za nějakej starší během pravidelné prohlídky, odešel za 14dní. Technik co to dělal, tvrdil, že nic neměnil. Nedalo se to dokázat, kromě toho, že tam byly čerstvě ohlodané šrouby ne které on nesahal. A protože servis je na malém městě (= větší vesnici), tak když se to dalo k lepšímu, tak si to někteří srovnali se svýma zkušenostma a dotyčnému to vysvětlili před hospodou. U peugeotu vyměnili čerpadlo serva podobným způsobem, akorát to auto nedojelo ani domů. Technik se následně přiznal, dostal okamžitou výpověď a do servisu jsme dodali kamerovej systém, protože majitel už měl delší dobu podezření. Na druhou stranu u jiného servisu se škodovkou jsme chtěli vyměnit pouze olej a filtr a technik došel s tím, že by chtělo ještě pár věcí na podvozku, že už vypadají blbě (nic nebouchalo) a že chce nechat schálit, jestli může podrobně projít celý podovozek, když už to auto má na zvedáku - chtěl za to 300Kč. Našel, vyměnil, nachystal na stůl vadné díly a fotky před demontáží, na kterých to bylo vidět. Prostě úplně opačnej přístup.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Bad

#25 Příspěvek od Bad » 12 bře 2011 07:46

Musím souhlasit se Sandy,LR už asi taky nikdy více. Málo muziky za hodně peněz.

popeye
auto: freelander 2

#26 Příspěvek od popeye » 12 bře 2011 09:52

tak skuste ford alebo volvo ak sa nemylim tak je to ta ista prevodovka a nachadza sa v oboch znackach a je to autorizovany servis.a vyraba alebo montuje v kosiciach http://www.auto.cz/volvo-powershift-slo ... -volv-8538" onclick="window.open(this.href);return false; nejak znamy vo vyrobe a mame ju lacno :chuckle

moon13

#27 Příspěvek od moon13 » 13 bře 2011 13:16

Bad píše:Musím souhlasit se Sandy,LR už asi taky nikdy více. Málo muziky za hodně peněz.
Ahoj Bade, co to čtu? :shock: Je pravda, že LR služby a servis v ČR je asi největší slabina, ale co se týká aut, tak si nemyslím, že by to bylo tak špatný. PS: Psal jsem ti SZ hned po sraze a ještě jsi neodpověděl?! :hmm: Měj se fajn! :wink:
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

sandy

#28 Příspěvek od sandy » 28 bře 2011 17:17

Tak vážení dnes volali ze servisu, že po 3a půl měsících převodovka přišla,tudíž do konce týdne mám auto hurá, to mne ovšem přivádí na myšlenku nechcete někdo Freelandra II s novou aut. převodovkou, z roku 2007, najeto 68000 v krásné oranžové barvě ( tambora flein) zachovalý první majitel a ještě ke všemu žena. :lol:

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od tagr » 31 bře 2011 08:19

:D ani ne má to ještě menší kufr naž free1 :( a víc drátů :(
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

Land Rover
auto: Discovery 3

#30 Příspěvek od Land Rover » 24 dub 2011 23:11

Dobry den chcel by som sa opytat či niekto nevie ako to je s manualnou prevodovkou, či sa tiez tak kazi.

Odpovědět