jelikoz mi dosluhuje auto tak se divam co si koupim jako nahradu libi se mi honda cr v r.v.98 -99 104kw benzin,co jsem cetl ta kse tam nic moc nekazi,ale spotreba cca 11l.frrelender se mi taky zamlouva sel bych do di r.v.99,petidver. spotrba 7 -8l,ale odrazujeme ird prevodovka nova cca 40000, a visco spojka nova 13000,o kardanu a zadnim diferaku nemluve,ikdyz repas visco u p.balaze tusim 2500kc,mate nekdo skusenost s obema auty?pripadne nejake rady apod,normal bych sel do oktavky v dislu,ale jezdim na ryby, hriby, a u rodiny na slovensku na chatu a tam bych se s ni nedostal proto volim suv.dik
free 1 versus honda crv
Moderátor: Safraporte
-
sas
- auto: free. 2td r.v.98 5dv
free 1 versus honda crv
zdravim
jelikoz mi dosluhuje auto tak se divam co si koupim jako nahradu libi se mi honda cr v r.v.98 -99 104kw benzin,co jsem cetl ta kse tam nic moc nekazi,ale spotreba cca 11l.frrelender se mi taky zamlouva sel bych do di r.v.99,petidver. spotrba 7 -8l,ale odrazujeme ird prevodovka nova cca 40000, a visco spojka nova 13000,o kardanu a zadnim diferaku nemluve,ikdyz repas visco u p.balaze tusim 2500kc,mate nekdo skusenost s obema auty?pripadne nejake rady apod,normal bych sel do oktavky v dislu,ale jezdim na ryby, hriby, a u rodiny na slovensku na chatu a tam bych se s ni nedostal proto volim suv.dik
- Filip
- tel.: 0948004300
- auto: Discopríbeh 300Tdi
- Kontaktovat uživatele:
Re: freel versus honda crv
Aku odpoved cakas na Land Rover fore?
Kup si to ktore sa ti paci. Uz ked sa ti bude kazit budes to lepsie znasat. Kazde auto sa kazi. Niektori ludia si na tom dokonca vybudovali zivobytie
. Vyskusaj si obidve a ktore ti padne do oka, to je to spravne auto.
Discopríbeh 300TDi, 2" lift, T3
-
sas
no do oka mi padli obe dve,bohuzel si to nemam kde osahat 
kamarat ma hondu crv benzin spotreba pod 10litrov skoro nemozna,v meste 13-15litrov.teren ani nemeral.ja mam free 2di nad 10l som sa este nedostal,ale ani pod 8.a co sa tyka poruchovosti-
ja si myslim ze vela zalezi ako sa o auto staras.napr ak jazdis so zatuhnutou viskospojkou tak urcite mozes cakat ze casom odide aj ird,loziska...atd....ja mam free a som spokojny.
ja si myslim ze vela zalezi ako sa o auto staras.napr ak jazdis so zatuhnutou viskospojkou tak urcite mozes cakat ze casom odide aj ird,loziska...atd....ja mam free a som spokojny.
Zdarec,
už máš asi koupeno,
no já měl Free 1999 2,0 diesel - spotřeba 7-8 mimo město, 10 město, investice popořízení - do visko 20 tis., a pak nějaká další úržba - posilovač brzd, brzd. obložení, řízení, nové gumy, taky mi tekl radiátor topení - vyřešeno Stop Leakem nebo něčím podobným, koupil jsem za 110 000, za rok jsem tam byl asi za dalších 60 - většinou ale nové díly a práce v autorizovaném servisu, páč do opravy LR se nikdy v Plzni nehrnul
Ale za tu cenu jsem měl super auto, se kterým jsem se nemusel bát nějakého menšího terénu a už vůbec žádné polní cesty, prodal jsem ho páč jsem si koupil Terrano, skoro jsem ho obrečel
Kámoš má Hondu CRV asi 1998, benzín, spotřeba pod 12 mimo město nejde, koupeno asi za 90 000, za 3/4 roku nasypal asi 50, nevím přesně za co, nic zásadního spíše takové ty věci které se musí měnit u 12 let starého auta z druhé nebo už třeba páté ruky.
Srovnání: Free a CRV
terén jasně vede Free
silnice mírně lepší CRV
spotřeba sice D x B ale stejně lepší Free
spolehlivost asi na stejno, a záleží jak kdo jezdí a kdo jezlil s autem dřív
prostor pro řidiče u mě jasně vyhrál Free - a to meřím cca 195 cm /v klidu/
náklad - já měl 3 dveře a kámoš 5 tak neposoudím
Styl No to je snad bez debat
Vše je jen můj názor tak mě doufám nebudete kamenovat
už máš asi koupeno,
no já měl Free 1999 2,0 diesel - spotřeba 7-8 mimo město, 10 město, investice popořízení - do visko 20 tis., a pak nějaká další úržba - posilovač brzd, brzd. obložení, řízení, nové gumy, taky mi tekl radiátor topení - vyřešeno Stop Leakem nebo něčím podobným, koupil jsem za 110 000, za rok jsem tam byl asi za dalších 60 - většinou ale nové díly a práce v autorizovaném servisu, páč do opravy LR se nikdy v Plzni nehrnul
Ale za tu cenu jsem měl super auto, se kterým jsem se nemusel bát nějakého menšího terénu a už vůbec žádné polní cesty, prodal jsem ho páč jsem si koupil Terrano, skoro jsem ho obrečel
Kámoš má Hondu CRV asi 1998, benzín, spotřeba pod 12 mimo město nejde, koupeno asi za 90 000, za 3/4 roku nasypal asi 50, nevím přesně za co, nic zásadního spíše takové ty věci které se musí měnit u 12 let starého auta z druhé nebo už třeba páté ruky.
Srovnání: Free a CRV
terén jasně vede Free
silnice mírně lepší CRV
spotřeba sice D x B ale stejně lepší Free
spolehlivost asi na stejno, a záleží jak kdo jezdí a kdo jezlil s autem dřív
prostor pro řidiče u mě jasně vyhrál Free - a to meřím cca 195 cm /v klidu/
náklad - já měl 3 dveře a kámoš 5 tak neposoudím
Styl No to je snad bez debat
Vše je jen můj názor tak mě doufám nebudete kamenovat
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
Hoj, já jenom k Hondě. Mám Civic r.93 najeto cca 170 tis. Musím říct že na poruchovost fakt držák. Jsem na údržbu trochu chrochro a tomu autu to snad vůbec nevadí. Problém řeším zásadně až když příjde, což u mé Hondy znamená zatím jen jediný a to vylágrované ložisko rozdělovače. Ovšem doma na stole jsem ho hezky rozebral (rozdělovač) a s úsměvem nakráčel do servisu. Předpokládal jsem částku kolem 3000 kč za origo
(neorigo díl k sehnání na Hondu je snad janom výfuk). No 12 800,-
. Koupil jsem palec a víko, v skf ložisko, kamarád na soustruhu stáhnul hřídel (japčíci samozřejmě mají nestandardní ložisko s větším vnitřním průměrem) a jezdím dál (už 30 tis). Investice 1300 kč za sedm let! Teda krom pneumatik, oleje, filtrů, brzdových desek a spousty tmelu, sklolaminátu a laku 
No ale jsme na LR fóru, takže já už nečekám až "Hujda" dojezdí (bych se asi nedočkal, strýc s tou samou nalítal 500 tis než se mu rozpadla pod zadkem
) a do roka a do dne bude doma DEF
............. a to teprv bude výr v peněžence!
No ale jsme na LR fóru, takže já už nečekám až "Hujda" dojezdí (bych se asi nedočkal, strýc s tou samou nalítal 500 tis než se mu rozpadla pod zadkem
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Trochu OT, taky mi asi sakne radiator, mam TD4ku, je mozne tam pouzit cokoliv nebo ne? A kam to nalit, nekde se pise, ze so ma nalit primo do chladice a ne do expanzni nadobky?skid1 píše:Zdarec,
..taky mi tekl radiátor topení - vyřešeno Stop Leakem nebo něčím podobným...
Free Td4 2004 HSE automat
-
sas
no k ty honde sem se nepriklonil,spise pujdu do free. petidver2,0di,ale jeste mam cca 2 mesice cas nez mi skonci stk na mem cernem srsnu
,mel jsem uz i vyhlidle free za cca 70000kc, 2000r.v.,ale byla tam v prde... visco,ale uz je pryc
,ted resim s manzelkou finance pac sem byl po uraze v cid,ted mi ho sebrali tak nevim zda ji daji pujcku
,neco jsem dostal od pojistovny,tak to budu muset nejak skloubit,chtel bych to freecko v tmave barve,cenove tak do 70 papiru pak bych to postupne renovoval
.jinak dik za odpovedi na muj topic
Jo a ještě jedna věc - servis na LR Free nic moc k sehnání, nevím jak kde, ale kromě obyčejný práce jako brzdy nebo plechařina se do toho nikomu nechce, teda alespoň v Plzni - tady je to s hondou asi lepší 
Naposledy upravil(a) skid1 dne 23 kvě 2011 10:12, celkem upraveno 1 x.
Hunter píše:Trochu OT, taky mi asi sakne radiator, mam TD4ku, je mozne tam pouzit cokoliv nebo ne? A kam to nalit, nekde se pise, ze so ma nalit primo do chladice a ne do expanzni nadobky?skid1 píše:Zdarec,
..taky mi tekl radiátor topení - vyřešeno Stop Leakem nebo něčím podobným...
Zdarec,
já to nalil přimo do nádobky a v poho, jen to chce ten bez pevných částic, ten kterej jsem koupil prvně jen tak naslepo vypadal jak med s pilinama - toho jsem se docela bál a asi už jsem ho i vyhodil, ale pak mi poradil jeden známej typ i prodejce, dneska jsem v práci ale zítra vyfotím plechovku a dám sem fotku, jinak od tý doby co jsem to tam nalil tak úplně bez potíží
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Bezva dikyskid1 píše:..ale pak mi poradil jeden známej typ i prodejce, dneska jsem v práci ale zítra vyfotím plechovku a dám sem fotku, jinak od tý doby co jsem to tam nalil tak úplně bez potíží
Free Td4 2004 HSE automat