td5
Moderátor: Miky_CZ
Re: td5
citam citam a su tu dva rozdielne nazori na turbinu td5 je ovladana pretlakom a omedzuje sa optokom len pretlak ci nie? zmena geomitrii lopatiek alebo optokovy vent. ovladany riadiackov mozme len snivat alebo mam stare auticko
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Tá vrchná hadička tam ide z hadice pred turbom. Za turbo ide tá spodná.Tú vrchnú som mal odlomenú (zreme šikula v servise, lebo som to zbadal po výmene filtrov..) a do núdzového režimu mi to nepadalo. Len to trhalo v istom rozsahu otáčok ak sa dobre pamätám, tak to bolo cca 1800-1900.visby píše:
@acon: ta hadicka ide do ventilu z rury za turbom, nie z hadice za filter boxom. a aj keby ju odlomil/odpojil tak mu bude motor padat do nudzoveho rezimu kvoli overboosting a nie netahat v nizkych otackach...
Naposledy upravil(a) Acon dne 17 čer 2011 20:59, celkem upraveno 1 x.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- Acon
prípadné problémy s tým sú popísané tu http://www.discovery2.co.uk/wastegate.html" onclick="window.open(this.href);return false;
na jednom obrázku je vidieť odpojenú tú vrchnú hadičku, lebo by nedočiahla na tú odpojenú flexi-hadicu a dopadlo by to ako v mojom prípade.
na jednom obrázku je vidieť odpojenú tú vrchnú hadičku, lebo by nedočiahla na tú odpojenú flexi-hadicu a dopadlo by to ako v mojom prípade.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
dooobre, tak dalsia vec, co je na mojom inak:-)))
u mna je to takto: "to metal intercooler tube" ide rovno do "to turbo charger wastegate"
to iste, ale z druhej strany (vystup z rurky ide priamo do wastegate). teraz rozmyslam, ci je nieco zle a aky to ma efekt. turbo mi nepretlaca a tlaci podla manifold sensoru dost. ked bude cas skusim to pospajat normalne...
edit:
1; zjavne moje auto robil skuseny mechanik;-)
2; tym padom je wastegate elektricky riadeny (viacmenej)
u mna je to takto: "to metal intercooler tube" ide rovno do "to turbo charger wastegate"
to iste, ale z druhej strany (vystup z rurky ide priamo do wastegate). teraz rozmyslam, ci je nieco zle a aky to ma efekt. turbo mi nepretlaca a tlaci podla manifold sensoru dost. ked bude cas skusim to pospajat normalne...
edit:
1; zjavne moje auto robil skuseny mechanik;-)
2; tym padom je wastegate elektricky riadeny (viacmenej)
- Acon
no nič, skús to teraz pozapájať tak ako to má byť a možno budeš prekvapený:
1 z toho ako zrazu Disco pekne šlape
2 z toho, že sa nič neudeje
čo je u tohoto auta celkom možné
1 z toho ako zrazu Disco pekne šlape
2 z toho, že sa nič neudeje
čo je u tohoto auta celkom možné