RR už nestartuje na drc jako vždycky. tady je video kde je to slyšet,
http://www.youtube.com/user/namrdr#play ... IFbBgb1ypo
kdo mi řekne co to je, má u mě flašku skotské

Díky za vaše reakce.
Byly to tři špatné žhavící svíčky - zánovní Champion - tak jsem tam dal 6x Starline za super cenu s tříletou zárukou a jsem zvědav jak dlouho vydrží...greenpoint píše:... a co je to, když P38 2,5 DSE je studené, startovalo přes léto výborně a nyní, když ranní teploty klesly k nule, tak párkrát (možná když ještě bylo tepleji kolem 5ti st) jakoby jeden válec po nastartování jel lehce nepravidelně - otáčky velmi lehce chvíli kolísaly a teď, když je kolem nuly tak ráno motor nastartuje výborně do jedné sekundy a po jedné až dvou sekundách opět chcípne a tak to opakuju desetkrát - horší se start. Pak to zkusím podržet startérem v otáčkách, a pak ještě to stejné .... točím a už to nebafne tak sebejistě na ty dvě sekundy, co při prvním startu, když to bylo totálně studené. A pak už se asi motor neustálým točením tak prohřeje, že se za středně velkého černého dýmení docela dobře rozbafe.
Ale neumím si vysvětlit, proč to po té sekundě co normálně chytne vůbec nebafe a nemá snahu chytit ani na jeden válec, prostě jen se točí bez výbuchu.
Dnes nula st., do sání zkusil našplíchat startovací sprej, nažhavil, start a mymochodem myslel jsem, že mi to vystřelí ventily, ale chytil do jedné sekundy a černě dýmil.
A teď koukám, že to nejde odkalit na filtru, je tam podtlak, ani při chodu motoru ani jinak ... saje jen vstřikovací čerpadlo, pumpička tu není ... mělo by být dopravní čerpadlo v nádrži ne? palivový filtr jsem měnil na jaře.
Nafta je BIO a je plně kapalná.
Jsou to některé svíčky?
Pro výměnu svíček musím oddělat ty kryty nahoře a to litinové sání?
Kde je rélé a pojistka žhavení? Žhavící kontrolka svítí.
Zároveň také pozoruju, že motor teď velmi dobře chytá i horký (rozvody nebo čerpadlo), což tak nebylo.
Děkuju za odpověď
noné, říkám, že už to startuje na drc...takže hadice teď měnit nebudu, na ně si počkám, ale znepokojuje mne že nemůžu odkalit ten palivový filtr, je tam podtlak s běžícím motorem i chcíplím i když na funkci to zatím nemá žádný vliv...pina007 píše:od starlajnu ani dratek vsechno co jsem kdysi kupoval od starlajnu tak vydrzelo chvilku.zhavicky delaj hodne ale treba jen blba prepadova hadicka jak psal kokesek udela divy koukni na naftovej filtr.