Zvětšený intercooler na Discovery 300Tdi

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
fidzi
tel.: Xiaomi Mi2S
auto: Discovery I 300Tdi

Zvětšený intercooler na Discovery 300Tdi

#1 Příspěvek od fidzi » 13 lis 2011 19:29

Budu měnit děravý intercooler a přemýšlím jestli koupit na to původní místo:

Obrázek

nebo velký místo klimachladiče:

Obrázek

Rozdíl je 50GBP. EGR nemám, kat taky venku, na čerpadle přidáno, KN filtr. Otázka je jestli ten velký nebude "brzdit" přístup vzduchu k vodnímu chladiči a nebude set to přehřívat? Už teď se mi to na dálnici přehřívá(i když problém bude zřejmě v termostatu). Dál bych musel hodit jiný elektrický chladič, tak nevím. Má ten velký smysl?
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.

Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585

mihalicek
tel.: 602360264
auto: Defender 300Tdi

Re: Zvětšený intercooler na Discovery 300Tdi

#2 Příspěvek od mihalicek » 14 lis 2011 09:01

Nevim co s tim chces jezdit ale na beznej provoz staci ten obycejnej s vyssi ucinnosti. To bych radsi nainvestoval do novyho vodniho chladice a termostatu jinak nebude na cem pridavat vykon. Nase Disco 1 mela pridano rozumne a jezdila super a funguje porad a novy majitel s ni nema problem. Mel jsem tam jen ten obycejny(rozmerove) intercooler vejfuk bez katu, zaslepeny EGR a poladeny cerpadlo - pokud se nesahne na turbo tak ten vetsi intercooler neuzijes. Kdyz bude potreba tak s Allisportem spolupracujeme.
H
Honza M. lecos pro land rovery nejen to co je na http://www.britishcars.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo závodní stránky http://www.mihalicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false; nebo taky na facebooku jako britishcars
ale nemám na ně moc čas tak sorry za ne přiliš časté aktualizace

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#3 Příspěvek od Johny R » 14 lis 2011 11:03

Hoj, když už jsme u toho mezichladiče, jak je to s jeho zakrýváním v zimě? Zakrývat i s chladičem motoru? Nebo nechat odkrytý. Mluvím o 300-stovce co má mezichladič vepředu i s klas. chladičem. Dal jsem zatím jen dečku na výztuhu před klas. chladič ať mi Defulďa lépe topí :lol: :!: , ale když zakryju celou masku asi nic nezkazím a bude topit ještě lépe. Nebo se mýlím?

Rover
tel.: 736173373

#4 Příspěvek od Rover » 14 lis 2011 11:21

V mrazech pod -5 stupňů zakrývám celou masku, jinak mám v dečce otevřený obdélník cca 30x10cm... u třístovky Defa...
Country boy...

komin
tel.: 0904543118
auto: LR Defender 110 Td5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od komin » 14 lis 2011 13:17

Pozri dnesne auta maju klimachladic za nim je intercooler a az tak je vodny chladic stym ze tie prve dva ho uplne prekrivaju takze to problem urcite nebude.
LR DEFENDER 110 SW

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#6 Příspěvek od Miky_CZ » 14 lis 2011 13:22

komin píše:Pozri dnesne auta maju klimachladic za nim je intercooler a az tak je vodny chladic stym ze tie prve dva ho uplne prekrivaju takze to problem urcite nebude.
tohle byl pro me problem, varil sem kazdou cestu z nake akce, ten klima chladic je u DI pred chladicem motoru a neslo ho bez rozebrani masky poradne vycistit, takze klima sla pryc
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

komin
tel.: 0904543118
auto: LR Defender 110 Td5
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od komin » 14 lis 2011 13:25

Tak ale rec nebola otom ze to cele zaseries blatom a potom je chladic nepriepustny :mrgreen:
LR DEFENDER 110 SW

fidzi
tel.: Xiaomi Mi2S
auto: Discovery I 300Tdi

#8 Příspěvek od fidzi » 14 lis 2011 15:08

mihalicek píše:Nevim co s tim chces jezdit ale na beznej provoz staci ten obycejnej s vyssi ucinnosti. To bych radsi nainvestoval do novyho vodniho chladice a termostatu jinak nebude na cem pridavat vykon. Nase Disco 1 mela pridano rozumne a jezdila super a funguje porad a novy majitel s ni nema problem. Mel jsem tam jen ten obycejny(rozmerove) intercooler vejfuk bez katu, zaslepeny EGR a poladeny cerpadlo - pokud se nesahne na turbo tak ten vetsi intercooler neuzijes. Kdyz bude potreba tak s Allisportem spolupracujeme.
H
Ok. Za kolik bys měl ten menší? Kdyžtak do SZ. :D
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.

Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585

muklis
tel.: NOKIA E51 ;-)
auto: LR300tdi,UAZ469+452

#9 Příspěvek od muklis » 14 lis 2011 18:50

OK tak mi taky prosím pošli cenu do SZ :mrgreen:
a ještě k tomu chlazení já sem dneska sundal vrtuli a jel sem asi jenom 25 km s prázdným vlekem na auta a zpět s autem na vleku stejnou cestu i přes město a nebyl problém.. ale řikám byl to jenom kousek. teplota se zastavila jako obvykle, loni sem dal novej termostat.
a co vy máte někdo zkušenosti s tím jezdit v zimě bez vrtule???
podobné téma sem nenašel a ještě řeším jak převařit klasické disky na D1 když už sem u toho tak pokud někdo víte kde to najdu poraďte ať nemusím dělat nové vlákno...
muklis :mrgreen: :mrgreen:
Discovery 1995 300tdi: 2"lift, BFG MT+USSR MT, navíjedlo RAMSEY, pevnostňák přední+zadní, prahy, šnorch by Hubert, hafl mrkadel :-) ex. zahrádka, střešní alu box, rejček, kryty difů, CB, lednice a ložnice :-)

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#10 Příspěvek od Miky_CZ » 14 lis 2011 19:08

muklis píše:OK tak mi taky prosím pošli cenu do SZ :mrgreen:
a ještě k tomu chlazení já sem dneska sundal vrtuli a jel sem asi jenom 25 km s prázdným vlekem na auta a zpět s autem na vleku stejnou cestu i přes město a nebyl problém.. ale řikám byl to jenom kousek. teplota se zastavila jako obvykle, loni sem dal novej termostat.
podobné téma sem nenašel a ještě řeším jak převařit klasické disky na D1 když už sem u toho tak pokud někdo víte kde to najdu poraďte ať nemusím dělat nové vlákno...
ja jezdim s elektrickou vrtuli a zapne se pouze v lete v tahlem kopci nebo v kolone
disky mozna prevari LubosM
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#11 Příspěvek od RudaK » 14 lis 2011 19:22

Miky_CZ píše:ja jezdim s elektrickou vrtuli a zapne se pouze v lete v tahlem kopci nebo v kolone
Já mám tu el.vrtuli někde v garáži a taky nemám problém s chlazením ( od doby,kdy jsem vyměnil prasklou hlavu ... :mrgreen: )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

muklis
tel.: NOKIA E51 ;-)
auto: LR300tdi,UAZ469+452

#12 Příspěvek od muklis » 14 lis 2011 20:15

Miky_CZ píše:
muklis píše:OK tak mi taky prosím pošli cenu do SZ :mrgreen:
ja jezdim s elektrickou vrtuli a zapne se pouze v lete v tahlem kopci nebo v kolone
disky mozna prevari LubosM
OK díky :mrgreen:
Discovery 1995 300tdi: 2"lift, BFG MT+USSR MT, navíjedlo RAMSEY, pevnostňák přední+zadní, prahy, šnorch by Hubert, hafl mrkadel :-) ex. zahrádka, střešní alu box, rejček, kryty difů, CB, lednice a ložnice :-)

Burdy
tel.: 608868020
auto: LR Disco 1 300TDI
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Burdy » 16 lis 2011 17:41

Zdravim,jdu se vmisit do debaty ohledne chlazeni. Ja jsem ted soupnul mezi hlavni chladic a chladic klimy pogumovanej koberec (gumou dopredu). Chtelo to ale zkratit a dat pryc horni tesnici gumu co je mezi chladicem a kastli. Mezichladic ma pritom volny vyhled. Testoval jsem to na normalnich silnicich a ve meste a teplota se drzela krasne okolo pulky. Pak jsem to testnul na dalnici a teplota sla po par kilometrech nahoru. Tak jsem ho povytahl asi o 8 cm a uz zas pekne drzel pulku. Podotykam vrtuli mam namontovanou. Topi to paradne :o)

JInak uz jste nekdo resil vetsi intercooler s klimatizaci? Tak aby se nemusela davat pryc? Jde to? Ja co jsem na to koukal, kdyz jsem mel shozenou masku, musel by jit jedine pred chladic klimatizace a asi narocnejsi by bylo se vypasovat s trubkama vsupu a vystupu. :hmm:
Přílohy
1. test pri zakryti komplet chaldice. Ale kvuli dalnici se musel jeste asi o 8cm povysunout.
1. test pri zakryti komplet chaldice. Ale kvuli dalnici se musel jeste asi o 8cm povysunout.
P1050042.JPG (226.12 KiB) Zobrazeno 3429 x
zhruba velikost koberce
zhruba velikost koberce
P1050043.JPG (214.2 KiB) Zobrazeno 3429 x

Odpovědět