Unik vody hned po vypnuti motoru
Moderátor: Miky_CZ
- WebGardener
- auto: Discovery 300TDi
Unik vody hned po vypnuti motoru
asi dva tyzdne auto islo s malym mnozstvom vody kvoli pretekajucej expanznej nadrzke. po jej vymene a doliati kvapaliny ale zacala voda tiect z okolia vodnej pumpy a to len jemnym prudom po vypnuti motoru, ked motor bezi tak len kvapka. je to tesnenie vodnej pumpy alebo to moze byt aj nieco ine? je vymena vodnej pumpy narocna?
- marcel
- tel.: 0915 833178
- auto: DISCOVERY I
Re: Unik vody hned po vypnuti motoru
Musíš proste odsledovať skade to tečie.Pomerne často to tečie zozadu vodnej pumpy,kde sa napája na blok motora.Niekde je tu o tom vlákno. Vodná pumpa sa dá vymeniť pomerne jednoducho.
- WebGardener
- auto: Discovery 300TDi
Dakujem, uz som to nasiel, asi to bude to "P" tesnenie len ja som objednal vodnu pumpu 

http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... =1&t=13066" onclick="window.open(this.href);return false;
At se dari !
matooo
At se dari !

Neboj, brzo ji využiješWebGardener píše:Dakujem, uz som to nasiel, asi to bude to "P" tesnenie len ja som objednal vodnu pumpu

Mě to teklo, když byl motor teplý, asi tam byla mezírka, která se teplem roztáhla.
No a taky mi po delší době povolily tři šrouby pumpy, tak to taky teklo. Nechápu proč se to jen tak po dlouhé době po výměně povolilo.
No a co se týká výměny - je tady vlákno, ale pokud to budeš dělat, je tam riziková záležitost - tři šrouby jsou hoooodně dlouhé, sahají do bloku motoru a občas se stane, že se při demontáži ukroutí. Mě se to naštěstí nestalo, a při montáži jsem závity stříkl "měděným" sprejem.
Pohledej to vlákno. Možná je jich tu víc, ale jedno jsem určitě zakládal na jaře (spíš v létě) 2009.
Discovery je životní styl.