Takže ako sa hovorí, keď ti nikto nepomôže, pomôž si sám.
Nebrzdilo to preto, že mi utekal podtlak cez ten "sersám" ktorí otvára klapku na kúrení (asi na kúrení, keďže sa nikto neunúval mi poradiť). Ale ja nie som taký, veď sa to môže stať ďalším. Po zablindovaní tej hadičky vákuová pumpa spravila podtlak -0,85baru. Keď bola hadička zapojená a podtlak utekal cez ten "sersám", "vákuovka" spravila podtlak len 0,48 baru. Takže prvé zabrzdenie ešte ako tak ok a druhé už chýbal podtlak.
Dostal som podnet od známeho a poriešil sam to ešte aj takto.
Uploaded with
ImageShack.us
Zásobník podtlaku (používa sa bežne vraj v dodávkach Pegiot). Ja som to vyrobil s novodurovej trubky ( 110 x 210 mm ), dvoch zátiek, M6 skrutky prevrtanéj 2,5mm vrtákom a kúskom hadičky.
Uploaded with
ImageShack.us
Hadičku ktorá smeruje do kúrenia som zrušil a do odbočky som dopojil zásobník. Napojil som aj podtlakoví manometer abi som to vedel odskúšať.
Merania dopadli nasledovne:
Do max. podtlaku -0,85baru, sa to dostane za 45sek. (bez zásobníka 28sek.)
Po prvom zabrzdení a uvoľnení pedálu pokles na -0,70baru (bez zásobníka -0,42baru)
Po opätovnom zabrzdení a uvoľnení pedálu pokles na -0,55baru (bez zásobníka -0,25baru)
Posilovač brzd ešte ako tak funguje do -0,45baru. Mne to teraz funguje tak, že na voľnobehu môžem zošliapnuť brzd. pedál 3-4 krát po sebe a až potom zacítim tvrdší pedál. Do max. podtlaku sa znovu dostane po 30sek. Meranie som robil pri voľnobežých otáčkach.
Možno to niekomu pomôže čo má podobný problém.
šišobmw.