Hledám alternativu motorového oleje pro FL2 /2,2TD/118kW/2007. Poslal jsem dovozci Millerrs Oils dotaz :
Konfigurátor milleroils mi na freelandera 2-2,2Td4/2007 navrhuje motorové oleje 5W30. Specifikace výrobce je SAE5W-40 dle sp. Ford 913B (nahrazen 913C). Nebudu mít s těmito oleji problém při vyšších teplotách (motor je od PSA) ? A který mi můžete doporučit ?
A zde je odpověď :
Millers Oils: 12.12.2011 23:45:33
Hezký den, motor 2.2 L PSA DW12 (stějně tak jako DW10) jsou výsledkem společného vývoje Fordu a PSA. Pokud manuál k vozu vyžaduje plnění M2C-913B / 913C potom musíte (a zcela bez obav můžete) zůstat u viskozity 5w30 protože tyto normy nejsou v jiné viskozitě dostupné (ani u konkurence pokud se nepletu). V tom případě Vám doporučuji plnou syntetiku Premium XF Longlife ECO 5w30.
Pokud můžete dle manuálu použít olej viskozity 5w40 bez ohledu na normy výrobce, potom zvolte Premium XFS 5w40.
Nějak jsem z toho jelen. Může mi někdo poradit ?
FL 2 - motorový olej
Moderátor: Safraporte
Re: FL 2 - motorový olej
Mne ceka vymena v pristim tydnu - davam Castrol 5W-30 Magnatec A1, specifikaci ma 913B, tudiz je vhodny. Od Millera mam ten proplach pred vymenou a taky aditivum do chladice. Od kamaradu z Ford fora mam na tuto spolecnost vyborne reference
. Takze pokud ti doporucili olej potrebne specifikace, nebal bych se toho.

07' Freelander TD4
Stejnou viskozitu 5W30 nyní doporučuje i výrobce, jsem však na rozpacích z toho co je v manuálu.
Info : Oleje splňující Ford WSS-M2C 913-C specifikace jsou zpětně kompatibilní s WSS-M2C 913-B.
Díky za reakci.
Info : Oleje splňující Ford WSS-M2C 913-C specifikace jsou zpětně kompatibilní s WSS-M2C 913-B.
Díky za reakci.
- Mr.Millers
- Kontaktovat uživatele:
Jestli tomu všemu v .pdf dokumentu správně rozumím, tak pro Vaše auto doporučují CASTROL EDGE PROFESSIONAL A5 5W-30 (SAE 5W-30, ACEA A5/B5, API SM/CF, ILSAC GF-4 Ford WSS-M2C913-C) což je v zásadě identické s doporučeným olejem Millers Oils Premium XF Longlife ECO 5w30 http://www.millersoils.cz/289--xf-long- ... -5w30.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Protože jste se ptal původně na viskozitu a dostatečnost té 5w30, vidíte, že vše je v nejlepším pořádku...
Univerzální odpověď by tedy mohla znít - zvolte motorák 5w30 plnící normu Ford WSS-M2C913-C a tím bude vše vyřešeno.
Protože jste se ptal původně na viskozitu a dostatečnost té 5w30, vidíte, že vše je v nejlepším pořádku...
Univerzální odpověď by tedy mohla znít - zvolte motorák 5w30 plnící normu Ford WSS-M2C913-C a tím bude vše vyřešeno.
Olej už je na cestě. Ještě uvažuji o aditivu MO do chladící kapaliny, ale to až s její výměnou. E-shop funguje perfektně. Díky.
Mi prisel balicek pred par dny
....
Od Millera menim celou napln chladice
...

Od Millera menim celou napln chladice

- Přílohy
-
- DSC_0120.JPG
- (98.89 KiB) Staženo 66 x
07' Freelander TD4
- Mr.Millers
- Kontaktovat uživatele:
Hezký sestava, jen ty zelený lahvičky vlevo se tam nějak nehoděj

Je to provokatérMr.Millers píše:Hezký sestava, jen ty zelený lahvičky vlevo se tam nějak nehoděj![]()

Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6