spojka td4

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Daniel

spojka td4

#1 Příspěvek od Daniel » 14 pro 2007 20:36

Zkoušel jsem vytáhnout težší auto za tažný a auto se ani nehlo a pak mi zasmrděla mi spojka, fakt hnusnej smrad. Co mě může potkat pěknýho? Řadit jde bez problému, otáčky v normálu. Možná mám zbytečný obavy, ale člověk nikdy neví. Díky
Freelander 2005 Td4, http://www.duluxpraha.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.icolor.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maxsel » 15 pro 2007 01:53

Já se zase jednou snažil cpát do stoupání určený opravdovým offroadům. Spojka smrděla ještě asi 14 dní, ale jinak byla OK.

A vyjel jsem! :D :D :D

Daniel

#3 Příspěvek od Daniel » 15 pro 2007 10:23

Díky tak uvidíme. Tak mě napadlo co by stálo přidělíní navijáku na free.
Freelander 2005 Td4, http://www.duluxpraha.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.icolor.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hunter » 15 pro 2007 11:08

S tou spojkou mam taky takovy zkusenosti, za moc nestoji a smrdi jako... Tuhle jsem si v lese delal misto na ceste, musel jsem preriznout a odtahnout kus spadleho kmene, a to bylo neco. A obecne, obcas jde spatne radit, obcas ne, no nevim :?
Free Td4 2004 HSE automat

De Lite
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od De Lite » 15 pro 2007 17:27

Spojku jsem měnil nedávno, bylo to na cca 120 tis. km. Stálo to kolem 20 tis. Kč u Admina v Nové Pace a to jsem měnil spojku, ložisko i přítlačák. Jinak spojka mi smrdí v terénu skoro pořád, prokluzovat mi začala až na těch 120 tisících. Takže bych se toho moc nebál...
Freelandering - stav duše

Mahatma
tel.: jedině Xperia Z1c
auto: Disco 3

#6 Příspěvek od Mahatma » 15 pro 2007 17:43

Pěkně zdravím!
Jsem tu nový, Freelandera TD4 mám necelý rok, je to koupená předváděčka v akci. (více na moje.auto.cz).
Auto funguje bez problémů, až právě na spojku. Poprvé odešla při couvání v prudkém kopci v terénu a od té doby pořád problémy. Už dvakrát ji v rámci záruky měnili.
Jinak je Landík paráda...
Naposledy upravil(a) Mahatma dne 17 pro 2007 07:23, celkem upraveno 1 x.

De Lite
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od De Lite » 15 pro 2007 18:00

A co konkrétně odchází?
Freelandering - stav duše

zidzo
tel.: 00421904594512
auto: freelander
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od zidzo » 15 pro 2007 21:41

Ahojte , mám podobnú skusenosť, ťahal som za sebou švagrove Super B, do mierneho kopca, ale myslel som že horím... tak to smrdelo. Ale zatiaľ všetko OK. :lol:

Maxsel
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maxsel » 15 pro 2007 23:31

Byl jsem dnes s přítelkyní ve Vaňkovce na nákupech (Brno). Na nájezdu nahoru na střechu na parkoviště byla kolona a po jednom se popojíždělo, jak závora na parkoviště pouštěla. A zase ten smrad. :(

Trochu mě to zamrzelo u auta určeného do terénu (i když jen do lehčího). Na druhou stranu to ale na rozjezdech ani jízdě není znát, možná je to jen horší materiál obložení.
Naposledy upravil(a) Maxsel dne 21 bře 2008 21:59, celkem upraveno 1 x.
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

Mahatma
tel.: jedině Xperia Z1c
auto: Disco 3

#10 Příspěvek od Mahatma » 17 pro 2007 07:17

Po výměně obložení spojky (to byla moje chyba, do prudkeho kopce je lepší jet na 1 než couvat) spojka zlobila, takže výměna komplet. Pořád to nebylo ono, až jednou Landík zůstal stát (nefunkční spojkový pedál). Vyměnili pedál a vše okolo a spojkový válc.
Teď je půl roku klid, ale spojka jde pořád ztuha a rychlost občas zaskočí se slyšitelným cvaknutím.

Admin
Admin fóra
tel.: +420 777 883 488
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Admin » 18 pro 2007 11:51

Maxsel píše:Trochu mě to zamrzelo u auta určeného do terénu (i když jen do lehčího). Na druhou stranu to ale na rozjezdech ani jízdě není znát, možná je to jen horší materiál obložení.
Freelander nemá redukci takže všechno tahá spojka. Je to o řidiči a jeho umu. Někdo spálí spojku i bez vleku.

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hunter » 14 úno 2008 21:48

Mahatma píše:Po výměně obložení spojky (to byla moje chyba, do prudkeho kopce je lepší jet na 1 než couvat) spojka zlobila, takže výměna komplet. Pořád to nebylo ono, až jednou Landík zůstal stát (nefunkční spojkový pedál). Vyměnili pedál a vše okolo a spojkový válc.
Teď je půl roku klid, ale spojka jde pořád ztuha a rychlost občas zaskočí se slyšitelným cvaknutím.
Jsme na tom podobne, s tim rozdilem, ze u me se zacalo zatim vrchnil valeckem, po vymene z pocatku dobre, ale uz to zase zacina blbnout. Tez mi obcas rychlost zaskci obcas s cvaknutim, ale navic obcas i ztuha a obcas i s odporem :cry: Takze mne asi ceka komplet vymena, snad to pak bude jiz OK. Nebo s tim mate nekdo zkusenosti?
Free Td4 2004 HSE automat

haasan

#13 Příspěvek od haasan » 21 bře 2008 16:08

Co se týká spojky u motorů td4: Ten motor je od BMW ja pracuju v bmw už
dlouho a za celou dobu byl se spojkou problem jen jednou,nevím jestly LR
používá stejnou spojku jako BMW musel bych jí vidět,pokud ano tak výška pedálu musí být celou dobu životnosti stejná stejně i doba záběru je to proto že je tam specialní přítlačák který se o to stará tato spojka se nedá měnit v garáži je k tomu třeba spec.přípravek kdo to udělal sám tak mu to asi nefunguje jak má a spojka mu hoří.Ten motor se montuje i do Bmw X3 takže tíha vozu na to nemá vliv ať tak nebo tak spojka za jízdy bez přišlápnutého pedálu nemůže smrdět pokud ano je v ní chyba a musí se vyměnit samozřejmě se musí vyměnit uplně všechno lamela přitlačák ložisko a v některých případech i setrvák to je na posouzení profika.samozřejmě může být chyba i ve spojkovích valcích jak primar.tak sekundárnim ale to je zavadějící info dobré tak pro lidi typu: ale možná to nejede protože tam upadl nějaký drátek :D

haasan

#14 Příspěvek od haasan » 21 bře 2008 20:03

haasan píše:Co se týká spojky u motorů td4: Ten motor je od BMW ja pracuju v bmw už
dlouho a za celou dobu byl se spojkou problem jen jednou,nevím jestly LR
používá stejnou spojku jako BMW musel bych jí vidět,pokud ano tak výška pedálu musí být celou dobu životnosti stejná stejně i doba záběru je to proto že je tam specialní přítlačák který se o to stará tato spojka se nedá měnit v garáži je k tomu třeba spec.přípravek kdo to udělal sám tak mu to asi nefunguje jak má a spojka mu hoří.Ten motor se montuje i do Bmw X3 takže tíha vozu na to nemá vliv ať tak nebo tak spojka za jízdy bez přišlápnutého pedálu nemůže smrdět pokud ano je v ní chyba a musí se vyměnit samozřejmě se musí vyměnit uplně všechno lamela přitlačák ložisko a v některých případech i setrvák to je na posouzení profika.samozřejmě může být chyba i ve spojkovích valcích jak primar.tak sekundárnim ale to je zavadějící info dobré tak pro lidi typu: ale možná to nejede protože tam upadl nějaký drátek :D
Tak jsem se díval na ten přítlačák na td4 a je tam obyčejný
Freelander 1.8 16v

Karab

#15 Příspěvek od Karab » 21 bře 2008 20:14

a v tom to cele je ten pritlcak je slaby, a je tusim z osobneho Rovera, staci silnejsi zaber a smyka, potom sa prehreje a dymi ani keby horelo auto, chcelo by to pritlacak z X3, ako aj brzdy tie su tiez tak na tri poriadne zabrzdenia a kontrola zjazdu je potom uz k nicomu. :? :? :?

Odpovědět