packa svetiel
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: +421905515434
- auto: D2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
packa svetiel
z nicoho nic mi prestalo fungovat zapinanie dialovych svetiel - packa sa neda pritiahnut 'k sebe', ako keby sa ten spinacik zalomil...je potrebne pri demontazi odpojovat airbag a zhadzovat volant, alebo staci len odsrubovat tie sruby, co drzia plastovy kryt okolo? co stoji nova packa?
-= Edgarius =-
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Re: packa svetiel
Když si dáš tu práci, tak se to dá udělat i bez sundání volantu. Sundáš ty plasty pod volantem a tu páčku tam pak drží takové dva malinkaté šroubky které uvidíš. Ty vyšroubuješ s ještě budeš muset té páčce trochu pomoci. Mezi těmi šroubky je takový plastový čudlíčkozobáček, který jí ještě bude držet. Odehneš to šroubováčkem a tu páčku vytáhneš do strany. Pak už je jenom na kabelech.
Nová páčka třeba tady http://www.landrover-czech.com/2481-stc ... ry-ii.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Budou ji mít i místní eshopy, akorát je nemají na stránkách.
Pokud by ti stačila použitá tak já ji mám určitě.
K
Nová páčka třeba tady http://www.landrover-czech.com/2481-stc ... ry-ii.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Budou ji mít i místní eshopy, akorát je nemají na stránkách.
Pokud by ti stačila použitá tak já ji mám určitě.
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
-
- tel.: +421905515434
- auto: D2 Td5
- Kontaktovat uživatele:
diky Karle, musim pockat kym sa trochu otepli apotom sa do toho pustim
bude mi stacit pouzita, urcite sa ozvem, ked to budem mat dole
bude mi stacit pouzita, urcite sa ozvem, ked to budem mat dole
-= Edgarius =-
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já jsem ji před dvěma měsícema měl venku a čistil a opravoval kontakty. Vyndání je jednoduché - odpojit baterku, demontovat airbag z volantu a volant dolů - celé asi 5 minut. A potom vlastní páčku.
Zkoušel jsem to bez demontáže volantu a asi to jde, jak píše Karel, ale nechtěl jsem nic ulomit, tak šel volant dolů.
Páčka jde v pohodě rozebrat, není tam nic, co by někam vyskočilo, a následně složit.
Já jsem měl problémy dva - jeden byl že v zimě trvalo dlouho než se rozblikaly blinkry - tady byl problém se ztuhlou vazelínou a malým přítlakem kontaktů, které ji nepromáčkly - takže očistit, a druhej problém byl se zapínáním světel - musel jsem vrklat s otáčením páčky, aby se to zaplo a občas to za jízdy zhaslo, tady byl problém v anglických soudruzích, kteří na spínání světel nepoužili relátka, takže ošoupané, opečené a vyhřáté kontakty vypínače. Takže vyčistit, narovnat a nějakou dobu to bude fungovat. Až to odejde znovu, tak buďto přidat na světla relátka, nebo kontakty upravit - připájet do těch originál pouze prohnutých plechů pořádné kontakty z relátek, co se hned tak neošoupou.
Zkoušel jsem to bez demontáže volantu a asi to jde, jak píše Karel, ale nechtěl jsem nic ulomit, tak šel volant dolů.
Páčka jde v pohodě rozebrat, není tam nic, co by někam vyskočilo, a následně složit.
Já jsem měl problémy dva - jeden byl že v zimě trvalo dlouho než se rozblikaly blinkry - tady byl problém se ztuhlou vazelínou a malým přítlakem kontaktů, které ji nepromáčkly - takže očistit, a druhej problém byl se zapínáním světel - musel jsem vrklat s otáčením páčky, aby se to zaplo a občas to za jízdy zhaslo, tady byl problém v anglických soudruzích, kteří na spínání světel nepoužili relátka, takže ošoupané, opečené a vyhřáté kontakty vypínače. Takže vyčistit, narovnat a nějakou dobu to bude fungovat. Až to odejde znovu, tak buďto přidat na světla relátka, nebo kontakty upravit - připájet do těch originál pouze prohnutých plechů pořádné kontakty z relátek, co se hned tak neošoupou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Discovery1
- auto: Dender 300 Tdi 110SW
- Kontaktovat uživatele:
Mě zase pro změnu nešli postit potkávací světla. Fungovali jen parkovačky kupoval jsem přes land jirku.
Defender 110 SW 300 Tdi splněný sen :-)
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2
Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2

... nejprve jsem ukecával blinkry (viz. výše popsané)
... poté jsem vyjel z Prahy večer bez potkávaček, už jsem přemýšlel jak zakreju část světel, abych dojel na dálkový (problém popsán viz. výše), jak jinak po čtvrt hodině různých hmatů a tahů začali svítit předpisově

...dojel jsem si z Brna jen na potkávačky jelikož při rozsvícení dálkových nastala tma

...poté jse se konečně dostal k pc a na tomto fóru se jal psát dotaz jak sobě rozebrat "packu svietel" a vida hledání stačilo

DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky