packa svetiel

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
edgarius
tel.: +421905515434
auto: D2 Td5
Kontaktovat uživatele:

packa svetiel

#1 Příspěvek od edgarius » 03 úno 2012 12:42

z nicoho nic mi prestalo fungovat zapinanie dialovych svetiel - packa sa neda pritiahnut 'k sebe', ako keby sa ten spinacik zalomil...je potrebne pri demontazi odpojovat airbag a zhadzovat volant, alebo staci len odsrubovat tie sruby, co drzia plastovy kryt okolo? co stoji nova packa?
-= Edgarius =-

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

Re: packa svetiel

#2 Příspěvek od Sláma Karel » 03 úno 2012 13:00

Když si dáš tu práci, tak se to dá udělat i bez sundání volantu. Sundáš ty plasty pod volantem a tu páčku tam pak drží takové dva malinkaté šroubky které uvidíš. Ty vyšroubuješ s ještě budeš muset té páčce trochu pomoci. Mezi těmi šroubky je takový plastový čudlíčkozobáček, který jí ještě bude držet. Odehneš to šroubováčkem a tu páčku vytáhneš do strany. Pak už je jenom na kabelech.
Nová páčka třeba tady http://www.landrover-czech.com/2481-stc ... ry-ii.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Budou ji mít i místní eshopy, akorát je nemají na stránkách.
Pokud by ti stačila použitá tak já ji mám určitě.

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

edgarius
tel.: +421905515434
auto: D2 Td5
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od edgarius » 03 úno 2012 13:03

diky Karle, musim pockat kym sa trochu otepli apotom sa do toho pustim
bude mi stacit pouzita, urcite sa ozvem, ked to budem mat dole
-= Edgarius =-

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#4 Příspěvek od MadTom » 03 úno 2012 13:18

Já jsem ji před dvěma měsícema měl venku a čistil a opravoval kontakty. Vyndání je jednoduché - odpojit baterku, demontovat airbag z volantu a volant dolů - celé asi 5 minut. A potom vlastní páčku.
Zkoušel jsem to bez demontáže volantu a asi to jde, jak píše Karel, ale nechtěl jsem nic ulomit, tak šel volant dolů.
Páčka jde v pohodě rozebrat, není tam nic, co by někam vyskočilo, a následně složit.
Já jsem měl problémy dva - jeden byl že v zimě trvalo dlouho než se rozblikaly blinkry - tady byl problém se ztuhlou vazelínou a malým přítlakem kontaktů, které ji nepromáčkly - takže očistit, a druhej problém byl se zapínáním světel - musel jsem vrklat s otáčením páčky, aby se to zaplo a občas to za jízdy zhaslo, tady byl problém v anglických soudruzích, kteří na spínání světel nepoužili relátka, takže ošoupané, opečené a vyhřáté kontakty vypínače. Takže vyčistit, narovnat a nějakou dobu to bude fungovat. Až to odejde znovu, tak buďto přidat na světla relátka, nebo kontakty upravit - připájet do těch originál pouze prohnutých plechů pořádné kontakty z relátek, co se hned tak neošoupou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Discovery1
auto: Dender 300 Tdi 110SW
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Discovery1 » 03 úno 2012 23:31

Mě zase pro změnu nešli postit potkávací světla. Fungovali jen parkovačky kupoval jsem přes land jirku.
Defender 110 SW 300 Tdi splněný sen :-)

Ex Disco 300 Tdi naviják 5,4t, trocha železa okolo, lemy, zahrádka nějaké světlo navíc a 255/85 R16 BF KM2

papavel.k

#6 Příspěvek od papavel.k » 29 lis 2012 12:14

:) zdravím a děkuji tomuto fóru, kde se dá najít přesně to co se opakuje :mrgreen: :Sorry:
... nejprve jsem ukecával blinkry (viz. výše popsané)
... poté jsem vyjel z Prahy večer bez potkávaček, už jsem přemýšlel jak zakreju část světel, abych dojel na dálkový (problém popsán viz. výše), jak jinak po čtvrt hodině různých hmatů a tahů začali svítit předpisově :chuckle
...dojel jsem si z Brna jen na potkávačky jelikož při rozsvícení dálkových nastala tma :mrgreen:
...poté jse se konečně dostal k pc a na tomto fóru se jal psát dotaz jak sobě rozebrat "packu svietel" a vida hledání stačilo :yes
:Pohoda:
DII Td5 99...ve výstavbě za provozu zdánlivě připomínající technologické přestávky

Odpovědět