D3 - občas přibrzdí LP kolo. Na suchu, na asfaltu....
Moderátor: Miky_CZ
- Tomas K (tkala)
D3 - občas přibrzdí LP kolo. Na suchu, na asfaltu....
Ahoj,
občas (cca jednou za 1.000 km) v levotočivé zatáčce na suchu na pevném podkladu spustí rachot přibrždění LP kola a auto trochu ubere na výkonu. V zimě na sněhu to nedělalo, loni v létě na asfaltu a letos to dělá. Dělá to v malých rychlostech. V servisu nic nenašli. Nesetkali jste se s tím někdo z vás?
Díky
Tom
občas (cca jednou za 1.000 km) v levotočivé zatáčce na suchu na pevném podkladu spustí rachot přibrždění LP kola a auto trochu ubere na výkonu. V zimě na sněhu to nedělalo, loni v létě na asfaltu a letos to dělá. Dělá to v malých rychlostech. V servisu nic nenašli. Nesetkali jste se s tím někdo z vás?
Díky
Tom
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
Re: D3 - občas přibrzdí LP kolo. Na suchu, na asfaltu....
Podle mě je přední diferák na cestě do věčných lovišˇ.
Kamárád řešil podobný problém , ale u něj se to hryzalo poměrně často .Tam to byl diferenciál.
Tak ti při hledání přeju šťasný lov a atˇto není ten dif.
Čau Petr
Kamárád řešil podobný problém , ale u něj se to hryzalo poměrně často .Tam to byl diferenciál.
Čau Petr
- Tomas K (tkala)
A dělala to elektronika? Mně to přibrzdí s rachotem "ala ABS". A zároveň klesne výkon motoru. Jako by auto vyhodnotilo že kolo prokluzuje.petr štrof píše:Podle mě je přední diferák na cestě do věčných lovišˇ.
Čau Petr
Díky
Tom
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nevím jak D3, ale některá nová auta mají funkci, že si lehce přibrzdí, aby vysušily brzdy. A dělají to automaticky. To je jedna možnost. Ale pokud to dělá ABSka, tak kontrola čidla na kole - a nejenom pohledová, ale změřit osciloskopem, co z něj leze. A srovnat s ostatníma kolama. Pokud by ten signál byl někde na hraně, může to být ESP, který si myslí, že auto jde do smyku. A zároveň kontrola ložisek v kolech, jestli to nemá vůle. Dovedu si představit, že se dvě hraniční věci sejdou (čidlo, vůle kola) a tohle to potom udělá.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Podobný problém, ale při brzdění jsem teď řešili né sice na D3 bylo to vadným ložiskem v náboji.
Viděl bych to na to že se při průjezdu dává čidlo z kola které přibržďuje chybné hodnoty takže buť:
Ložisko
Impulsní kroužek je znečištěn
velká vzdálenost čidla od kroužku
nebo zlomené vedení
Jak píše MadTom min. dvou-kanálový osciloskop by to měl poznat nebo diagnostika ale snímaním live data z čidel za jízdy.
Viděl bych to na to že se při průjezdu dává čidlo z kola které přibržďuje chybné hodnoty takže buť:
Ložisko
Impulsní kroužek je znečištěn
velká vzdálenost čidla od kroužku
nebo zlomené vedení
Jak píše MadTom min. dvou-kanálový osciloskop by to měl poznat nebo diagnostika ale snímaním live data z čidel za jízdy.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Právěn s tou diagnostikou a live daty bych si tak jistej nebyl. Ta pozná jednině, že je to už špatně, ale pokud budou hodnoty jenom na hranici a zrovna si to nepřibrzdí, tak to pro ni bude nejspíš pro diagnostiku OK. Proto ten osciloskop a podívat se na signál, co leze z čidla, nejlépe za jízdy. Nebo aspoň na zvedáku s tím zatočit - buďto rychle ručně, nebo motorem (opatrně).
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
No mě to od začátku (od 2007, s většími koly 265/70/17, nyní cca.170tkm) dělá také při jakémkoli (pomalu/rychle) projetí jedné zatáčky levotočivé zde v okolí a několika dalších náhodně, ale pouze při zapnutém DSC, při vypnutí v poho, tak to neřeším.
- maniac
- tel.: 725054218
- auto: D III OFF, D III
- Kontaktovat uživatele:
Jsem na tom úplně stejně, levotočivá zatáčka, kola mám 265/65/18pajam píše:No mě to od začátku (od 2007, s většími koly 265/70/17, nyní cca.170tkm) dělá také při jakémkoli (pomalu/rychle) projetí jedné zatáčky levotočivé zde v okolí a několika dalších náhodně, ale pouze při zapnutém DSC, při vypnutí v poho, tak to neřeším.
LR Discovery 3, TDV6 SE, Xlifter, Wrangler Duratrac 2 5/55/19, Garmin navi 2595, CB INTEK M-799 plus, Šnorchel, Zahrada, Svetělna rampa 440w,
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
Delalo mi to to stejne, postupne se to zhorsovalo, az jsem menil predni diferak, jak pise Petr. bylo tam vysypane lozisko... stalo se to mezi 90 a 100 tisicema km na ctyrletym aute.
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
zvlastni zavada, co kdyz ten pocitac spatne vyhodnoti situaci a udela to ve 150km/h na dalnici, to by asi nebylo vtipny, ne?
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Mě zatím takové závady míjí ( pán bůh zaplať
) Největší závady byl prasklý homkineťák a spálený diodový můstek na altíku ....
Ono to ale všechno přijde a naráz
abych nevybočoval.
p.s. Zatím 6 let a 124 000 km ( něco málo se mnou prožila
, vlastně by to mělo být zajeté - jestli dobře se uvidí )

p.s. Zatím 6 let a 124 000 km ( něco málo se mnou prožila

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
Tak dneska jsem to zažil taky. LP kolo, ale zatáčka doprava! Jezdím tudy každý den a ještě se mi to nestalo, párkrát jsem tam i prohvízdnul gumy. Je pravda, že diferák je už načnutý a nalítáno mám 190 000 km.
- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
Tak udělalo to během týdne několikrát. Pak jsem si všiml, že LZ kolo je podhuštěné (Nikdy mi neunikalo, takže jsem to moc často nekontroloval). Po dofouknutí přestalo LP kolo v pravotočivé zatáčce spínat ESP. Buď je to náhoda,nebo fakt. 

- Tomas K (tkala)
Tak auto po kontrole v servisu, nikde žádné vůle, nic co by ukazovalo na jakýkoliv problém. Tak uvidíme co se bude dít dál...
Jinak díky všem za tipy.
Tom
Jinak díky všem za tipy.
Tom
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
zkus se jen podivat do oleje v prednim difu... pak by melo byt jasneji... 

Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
- Tomas K (tkala)
Co bych měl a neměl najít?
Díky...
Tom
Díky...
Tom
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Myslím, že myslí olejovou kaši s ocelovými šponami, nebo dokonce kusy zubů....(?)Tomas K (tkala) píše:Co bych měl a neměl najít?
Díky...
Tom