Vozíte rezervu?

D, TD, TDI, TD5
Zpráva
Autor
Looky
auto: Def 110 SW Td5

Vozíte rezervu?

#1 Příspěvek od Looky » 12 zář 2012 00:06

Zajímá mě, jestli má někdo tyto zkušenosti a jezdí bez náhradního kola. V Brně jsem už viděl několik Defíků, které rezervu na zadu neměli, nevím ale, jestli ji náhodou nevezli uvnitř v autě. Potřeboval bych vědět, jak se na to tváří naši "ochránci zákona." Podle nových předpisů už rezerva povinná není, ale dočetl jsem se, že je to podmíněno souhlasem výrobce. Tak jestli tady o tom někdo něco neví...
Řeším to, protože se na autě projevila jedna z "vlastností" defíků. Pod váhou kola a s postupem času už zadní dveře dostaly celkem na zadek a nerad bych, aby se rozsypaly úplně. Chci to řešit montáží držáku, ale dočasně, než bude čas a prostředky bych rezervu nejradši z auta sundal.

Dík za názory a zkušenosti :)

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

Re: Vozíte rezervu?

#2 Příspěvek od VencaZE » 12 zář 2012 00:13

No já bych bez rezervního kola odmítnul vyjet, ať je to jakýkoliv auto. Asi jsem staromodní :D .
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

sauna46
auto: DEF 110

#3 Příspěvek od sauna46 » 12 zář 2012 07:29

ja nosim na cestach po okoli ten maly sprej na opravu defektov, ale to cisto len kvoli policajtom, na moje kola je maly...inak rezerva v kufri :)
http://www.hastrman.sk" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.skinstructor.sk" onclick="window.open(this.href);return false;

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#4 Příspěvek od cyril » 12 zář 2012 10:35

Já jednu 7,50 R16 vpředu a 238x85R16 vzadu! Tedy 2ks. A ještě k tomu opravnou sadu (špunty, lepidlo a kompresor). Člověk nikdy neví..... :Pohoda:
Přílohy
I14mm.jpg
DSCN5365m.jpg

Hardes
tel.: 724107574
auto: LR 110/300Tdi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hardes » 12 zář 2012 15:54

Looky píše:Zajímá mě, jestli má někdo tyto zkušenosti a jezdí bez náhradního kola. V Brně jsem už viděl několik Defíků, které rezervu na zadu neměli, nevím ale, jestli ji náhodou nevezli uvnitř v autě. Potřeboval bych vědět, jak se na to tváří naši "ochránci zákona." Podle nových předpisů už rezerva povinná není, ale dočetl jsem se, že je to podmíněno souhlasem výrobce. Tak jestli tady o tom někdo něco neví...
Řeším to, protože se na autě projevila jedna z "vlastností" defíků. Pod váhou kola a s postupem času už zadní dveře dostaly celkem na zadek a nerad bych, aby se rozsypaly úplně. Chci to řešit montáží držáku, ale dočasně, než bude čas a prostředky bych rezervu nejradši z auta sundal.

Dík za názory a zkušenosti :)
Hele bez rezervy bych nikam nejel. protoze vetsinou v terenu pneumatiku rozriznes treba o vetev podel a to neslepis ani kdyby jsi se :moon takze bych vubec neresil jezdeni bez rezervy.

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#6 Příspěvek od cyril » 12 zář 2012 16:22

Jo a abych nezapoměl...ještě mám v kolech napuštěnou tu srágoru OKO. Je to něco jako Ultraseal.

Looky
auto: Def 110 SW Td5

#7 Příspěvek od Looky » 12 zář 2012 19:20

VencaZE píše:No já bych bez rezervního kola odmítnul vyjet, ať je to jakýkoliv auto. Asi jsem staromodní :D .
Ježdění bez rezervy za staromódní rozhodně nepovažuju. Naopak jsem zastáncem plnohodnotných rezerv. :)

K ostatním příspěvkům...
Jelikož se nám prodražila a protáhla rekonstrukce provozovny, tak nejsem schopný tento problém momentálně řešit jinak. :(

Co se týče rizika defektu a situce, že bych někde zůstal, toho se nebojím. Asi z 90ti % jezdím po okolí do 30 km od domu, takže rezervu by mi někdo docela rychle dovezl. Co se týče obtížnosti terénu, tak asi to bude znít směšně, ale pokud výrazně nezaprší, což zatím letos na jižní moravě ani nehrozilo, tak se na všechna stanoviště kam jezdím dostanu i s feldou. :)
Takže mi jde opravdu jen o to, abych se nemusel dohadovat s těmi mužíky v zelených vestičkách...

Radim
tel.: 603256861
auto: Defender 110 300Tdi

#8 Příspěvek od Radim » 12 zář 2012 20:37

Na DII ji samozřejmně vozím vzadu na dveřích.
šla by vozit ještě jedna rezerva na přední kapotě na DII? Je to konstrukčně možné?
Je to nějak omezeno vyhláškou?
Kamarád během dvou dnu v rumunsku přišel na Defu o dvě kola, ale bylo to ok, protože vozí dvě rezervy
co byh dělal já netuším ...
Radim
LIVE TO RIDE- RIDE TO LIVE

habakuk
auto: Discovery II

#9 Příspěvek od habakuk » 13 zář 2012 07:42

Looky píše:
VencaZE píše:No já bych bez rezervního kola odmítnul vyjet, ať je to jakýkoliv auto. Asi jsem staromodní :D .
Ježdění bez rezervy za staromódní rozhodně nepovažuju. Naopak jsem zastáncem plnohodnotných rezerv. :)

K ostatním příspěvkům...
Jelikož se nám prodražila a protáhla rekonstrukce provozovny, tak nejsem schopný tento problém momentálně řešit jinak. :(

Co se týče rizika defektu a situce, že bych někde zůstal, toho se nebojím. Asi z 90ti % jezdím po okolí do 30 km od domu, takže rezervu by mi někdo docela rychle dovezl. Co se týče obtížnosti terénu, tak asi to bude znít směšně, ale pokud výrazně nezaprší, což zatím letos na jižní moravě ani nehrozilo, tak se na všechna stanoviště kam jezdím dostanu i s feldou. :)
Takže mi jde opravdu jen o to, abych se nemusel dohadovat s těmi mužíky v zelených vestičkách...
Od 15.9.2011 není nutné vozit rezervu, ale musí mít motorista ve voze opravnou sadu nebo sjednanou asistenční službu.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#10 Příspěvek od MadTom » 13 zář 2012 08:13

Ad D2 a rezerva na kapotě - polož si tam něco stejně velkého, jako je rezerva a sedni si do auta. Moc toho neuvidíš. Já osobně bych to tam nechtěl, jak ve městě, tak v terénu. Teď mě sice spíš omezuje ve výhledu horní hrana čelního skla, ale pokud bych tam měl ještě rezervu, tak to bude jak z tanku. A asi by se kapota musela zesílit a pořešit panty a dorazy.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Radim
tel.: 603256861
auto: Defender 110 300Tdi

#11 Příspěvek od Radim » 13 zář 2012 09:09

Do měsa určitě ne. Jde spíš o terén kdy jsi mimo nějakou dobu mimo civilizaci....
No a na vojně jsem jesdil se sovětským T-72... to je panečku offroad :mrgreen:
Radim
LIVE TO RIDE- RIDE TO LIVE

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#12 Příspěvek od masar » 15 zář 2012 13:02

habakuk píše: Od 15.9.2011 není nutné vozit rezervu, ale musí mít motorista ve voze opravnou sadu nebo sjednanou asistenční službu.
Schválně jsem koukal do předpisů, protože jsem se chtěl rezervy taky zbavit. A podle vyhlášky č.341/2002 §32, pro vozidla vyrobená před 15.9.2009 (což jsou dnes přesně 3 roky :mrgreen: ) to nahrazení opravnou sadou musí být schváleno výrobcem a nebo to musí být stejný typ vozidla, který se vyrábí i po tom datu a dodává se bez rezervy. Odkud máš to datum ty, je fakt, že to co mám já je ze srpna 2011, ale je to i tady: http://portal.gov.cz/app/zakony/zakonPa ... 100#parCnt" onclick="window.open(this.href);return false;
Land Rover Discovery 2 Td5

habakuk
auto: Discovery II

#13 Příspěvek od habakuk » 18 zář 2012 12:02

masar píše:
habakuk píše: Od 15.9.2011 není nutné vozit rezervu, ale musí mít motorista ve voze opravnou sadu nebo sjednanou asistenční službu.
Schválně jsem koukal do předpisů, protože jsem se chtěl rezervy taky zbavit. A podle vyhlášky č.341/2002 §32, pro vozidla vyrobená před 15.9.2009 (což jsou dnes přesně 3 roky :mrgreen: ) to nahrazení opravnou sadou musí být schváleno výrobcem a nebo to musí být stejný typ vozidla, který se vyrábí i po tom datu a dodává se bez rezervy. Odkud máš to datum ty, je fakt, že to co mám já je ze srpna 2011, ale je to i tady: http://portal.gov.cz/app/zakony/zakonPa ... 100#parCnt" onclick="window.open(this.href);return false;
No normálně tu http://www.auto.cz/zmeny-v-povinne-vyba ... -2011-4035" onclick="window.open(this.href);return false; Nějak to moc neřeším páč su rád, že mám plnohodnotnou.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#14 Příspěvek od masar » 18 zář 2012 14:20

Tam to ale píše taky: "Toto pravidlo se týká novějších automobilů do 3,5 tuny. Majitelé těch starších, které se již nevyrábějí, budou potřebovat k vyjmutí rezervy souhlas výrobce, pokud samozřejmě stále existuje. ..." Platí teda, co jsem našel ve vyhlášce :| , takže by měl správně Looky napsat asi do LR.
Land Rover Discovery 2 Td5

tomáš štěpnička

#15 Příspěvek od tomáš štěpnička » 19 zář 2012 12:22

jak může někdo vyject bez rezervy...obzvlášť do terénu
ani po silnici bych bez ní nevyrazil ...jde snad hlavně o můj klid :wink: ať už to zákon přikazuje nebo ne :wink:

kocisek
tel.: 00421905728541
auto: defender110

#16 Příspěvek od kocisek » 24 zář 2012 18:20

asi tak že kolko ludi tolko nazorov ja napriklad už deriem druhu sadu 7,50x16 michelinXZL ale rezervu som ešte nepoužil a jednako by som bez nej z dvora nevyšiel .Dobre je spravit alebo kupit držiak rezervy do zadu a nech sa tam vozi nikomu nezavadzia a je poruke :Pohoda:

injaaa
tel.: 724334303
auto: Def 90, D3

#17 Příspěvek od injaaa » 24 zář 2012 19:13

tomáš štěpnička píše:jak může někdo vyject bez rezervy...obzvlášť do terénu
ani po silnici bych bez ní nevyrazil ...jde snad hlavně o můj klid :wink: ať už to zákon přikazuje nebo ne :wink:
taky tomuhle tématu nerozumím - murphyho zákony fungují spolehlivě, rezervu vozím ve všech autech pořád a vím zcela jistě že jak bych jí neměl tak jí budu okamžitě potřebovat, přestože jsem jí nepotřeboval snad léta :mrgreen: Jsem nervozní i u BMW kde rezervu nemám páč tam jsou runflaty, tj tam na ní výrobce ani nemá místo (a je fakt, že zrovna jako naschvál jsem runflaty píchnul 2x za sebou :Ja blb: )

OC
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od OC » 29 zář 2012 15:56

Hm, jsou tu ty názory nějak moc jednoznačné, tak ocituji, co už jsem dávno psal někde v jiném tématu:

Pokud jezdíš náročný offroad mezi velkými ostrými šutry nebo klacky apod., kde je vysoká pravděpodobnost třeba trhnutí gumy z boku, pak samozřejmě, bez reservy ani ránu. Pokud jezdíš expedice, pak samozřejmě ditto. To může stát za to tahat i dvě, v takovýchto případech.

Ale na silnici nebo při běžném greenlaningu na nějakých polňačkách je píchnout nějakou gumu typu AT/MT na hranici nemožnosti, ty gumy toho vydrží opravdu hodně; a navíc, pokud je to po malých Čechách, takže by to píchnutí v úplně nejhorším případě znamenalo počkat pár hodin, než mi někdo z domova doveze reservu, není co řešit a nestojí za to se s tou gumou tahat. Já ji -- mimo náročnější offroad a expedice -- už nevozím léta a léta a léta (rozhodně daleko déle, než je to "nepovinné").

A k té (ne)povinnosti: esenbáci mi mohou políbit zadní tváře; pokud nechtějí buzerovat, jakživo žádného nenapadne reservu kontrolovat; naopak pokud buzerovat chtějí, najdou si stejně dobře něco jiného a je to úplně fuk, že ji nemám.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Ivan
tel.: 608216507
auto: Defík
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Ivan » 29 zář 2012 18:48

OC píše:Hm, jsou tu ty názory nějak moc jednoznačné, tak ocituji, co už jsem dávno psal někde v jiném tématu:

Pokud jezdíš náročný offroad mezi velkými ostrými šutry nebo klacky apod., kde je vysoká pravděpodobnost třeba trhnutí gumy z boku, pak samozřejmě, bez reservy ani ránu. Pokud jezdíš expedice, pak samozřejmě ditto. To může stát za to tahat i dvě, v takovýchto případech.

Ale na silnici nebo při běžném greenlaningu na nějakých polňačkách je píchnout nějakou gumu typu AT/MT na hranici nemožnosti, ty gumy toho vydrží opravdu hodně; a navíc, pokud je to po malých Čechách, takže by to píchnutí v úplně nejhorším případě znamenalo počkat pár hodin, než mi někdo z domova doveze reservu, není co řešit a nestojí za to se s tou gumou tahat. Já ji -- mimo náročnější offroad a expedice -- už nevozím léta a léta a léta (rozhodně daleko déle, než je to "nepovinné").

A k té (ne)povinnosti: esenbáci mi mohou políbit zadní tváře; pokud nechtějí buzerovat, jakživo žádného nenapadne reservu kontrolovat; naopak pokud buzerovat chtějí, najdou si stejně dobře něco jiného a je to úplně fuk, že ji nemám.

Zlatá slova. :angel
Ivan
LR Defender 110 TD5, http://www.ismrcka.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#20 Příspěvek od MadTom » 29 zář 2012 19:23

S tím ježděním po ČR souhlasím do té míry, že rezervu někdo doveze. Jinak bych připoměl letoší LR setkání na Pasíčce - projelo asi 10 aut a 11té rozřízlo 2 gumy o kus železa. Naštěstí se poskládaly dvě rezervy a měl na čem dojet. Takže vše je relativní.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět