Přetěsnění spáry mezi plechy a díra ve dně sloupku zatím fungují a koberec je suchý. Kdyby se mi o víkendu nevychcala celá automatická převodovka na parkoviště tak i jezdím

Moderátor: Miky_CZ
to je krasa na LR, stale nieco riesis. a ked je auto v poriadku, tak ho mas tak rad, ze ho aj tak nepredas;-)MirekNL píše:Kdyby se mi o víkendu nevychcala celá automatická převodovka na parkoviště tak i jezdím
Ahoj, mám stejný problém jako raven.99. Teče mi dovnitř skrz přední šíbr. Stropnice je suchá, ale kape mi voda skrz kličku šíbru. Řešil jste to někdo?raven.99 píše:ja som asi pol roka dozadu tiez riesil zatekanie - prasknute rurky na vanickach (obe), prilepil som ich a vanicky pretesnil, skontroloval uchytenie sibra a vonkajsie tesnenie.
Po pol roku co nevidim... cez ten sk#$v@%ny poj#$b%#any siber zase tecie![]()
Tentokrat to tecie cez vyrez hriadelky mechanizmu (v strede sibra vpredu je cca 3 cm otvor, ktory ciastocne pretrca do vonkajsiej zbernej oblasti), tadialto ide voda dnu a vyteka cez skrutku na packe.
Nemienim ten bazmek uz viac krat opravovat (Tapec som mal uz 2x dole a jazdil som pre istotu takmer 2 mesiace bez neho.
Ma niekto napad ako tu kravovinu najlepsie zaspelit?
napadlo ma zlepit po obvode siber s tesnenim, alebo by bolo lepsie tesnenie dat prec a zagitovat to niecim?
dej stropnici dolů a uvidíš kde je chyba. já měl zlomenou odtokovou hadičkuLukáš K. píše:Ahoj, mám stejný problém jako raven.99. Teče mi dovnitř skrz přední šíbr. Stropnice je suchá, ale kape mi voda skrz kličku šíbru. Řešil jste to někdo?raven.99 píše:ja som asi pol roka dozadu tiez riesil zatekanie - prasknute rurky na vanickach (obe), prilepil som ich a vanicky pretesnil, skontroloval uchytenie sibra a vonkajsie tesnenie.
Po pol roku co nevidim... cez ten sk#$v@%ny poj#$b%#any siber zase tecie![]()
Tentokrat to tecie cez vyrez hriadelky mechanizmu (v strede sibra vpredu je cca 3 cm otvor, ktory ciastocne pretrca do vonkajsiej zbernej oblasti), tadialto ide voda dnu a vyteka cez skrutku na packe.
Nemienim ten bazmek uz viac krat opravovat (Tapec som mal uz 2x dole a jazdil som pre istotu takmer 2 mesiace bez neho.
Ma niekto napad ako tu kravovinu najlepsie zaspelit?
napadlo ma zlepit po obvode siber s tesnenim, alebo by bolo lepsie tesnenie dat prec a zagitovat to niecim?
jancho píše:Nazdar chlapi, tak už jsem z toho mokra v autě docela nešťastnej a už mě to fakt celkem nebavíAuto jsem koupil v srpnu a od té doby to stále řeším. Nejprve mi teklo snad všude - mokré koberce, při dešti na mě tekla sprcha z pásů, mokré sedačky - bývalý majitel mi nechtěl "jako" věřit a stále jako zaseklá deska mlel stále dokola, že jsem musel nechat otevřený šíbr, takže dohady s ním jsem vzdal. Strop jsem měl dole už 4x, už to můžu dělat i poslepu. Koberce zvednuté a několikrát vysoušené plynovým dělem, podlaha obroušená a natřená, asi to znáte…. Prvně jsem pustil vodu do hadiček a zjistil, že u řidiče vytéká prahem a spolujezdce nikde nevytéká a všechna mi teče na podlahu - ze sloupku to nešlo do prahu a pak dál ven, provrtáno, odstraněno. Zadní hadičky byly různě pospojované, takže jsem koupil nové a natáhl je v kuse až skoro dolů k nárazníku. Po tom všem opět mokro - zjistil jsem, že pěnové podložky pod hagusy jsou nasáklé jak houby a zadní šrouby na nich orezlé, takže jsem koupil novou nepropustnou gumu, přesně ořízl, usadil na silikon, přetěsnil jsem šíbry a od té doby zas chvilku klid. Po nějaké době opět mokro, takže jsem odlištoval "okapy a přední okno, vše očistil a v místě nad A sloupkem vydlabal ten starý původní popraskaný tmel a místo, kde se spojují tři kusy karoserie důkladně vyplnil silikonem. Od té doby dlooouuho (měsíc) sucho, už jsem začínal slavit. Nemusím každému, kdo s tím má nebo měl problém, připomínat, že jsem každý den sahal pod gumové rohože a kontroloval, zda tam je sucho, asi měsíc bylo... Včera jsem tam sáhnul a mokro
(být to u ženský, tak je to fajn
) - mokro je už ale jen u spolujezdce na podlaze u středového tunelu, takže mě napadají už jen dvě věci: a) teče předním oknem - což doufám, že je ono, jelikož se během měsíce zrovna chystám na výměnu předního okna z důvodu, že nejde půlka vyhřívání, což by vyřešilo můj problém a b) je to jen má úvaha, třeba je to úplný nesmyl, ale už mě nic jiného nenapadá - může to být např. od topení? od klimošky? od webasta? už fakt nevím.... Jaký na to máte názor? Díky za tipy, Honza
Acon ty si geniusAcon píše:Mne občas nejaká kvapka padne a už som uvažoval na d rieším, no v lete tie veluxy stál epoužívam... No ak by sa ich niekto vedel vzdať, teda ich funkčnosti, tak treb abehnúť do reklamky, kúpiť priehladnú lepiacu fóliu a tie okná jednoducho prelepiť. Svetlo pustia, vodu nie