Ahoj
prosím o radu, pokud to už někdo řešil. V plnem pravem rejdu se mi začal ozyvat velmi praskavý zvuk(jako když by loupalo v kříži na poloose). Ihned potom se rozsvítila kontrolka ABS, TC .Po vypnutí a nastartovaní zhasly. Pak jsem zkoumal odkud to šlo, opět loupání při plnem pravem, kontrolky ABS a TC se rozsvítily, přidala se do party taková ta žlutá s autíčkem z kopce a vykřičníkem a už nezhasínaj ani po vypnutí. Než to půjdu zkoumat...je to rovnou homokříž a proč to má souvislost s těmito kontrolkami? a nebo třeba snímač abs - pak proč by to dělalo jen v rejdu? Na heveru nejsou na náboji žádné vůle a při točení rukou nikde nic neloupe.
Děkuji za příspěvky.Dejf
Disco II - rány z kola - rada
Moderátor: Miky_CZ
Re: Disco II - rány z kola - rada
je to nejspíš prasklej kloub, nejvíc je to znát právě v rejdu..... a na něm jsou dokola drážky který snímá ABS, proto ti to svítí jak vánoční stromeček...discoverydejf píše:Ahoj
prosím o radu, pokud to už někdo řešil. V plnem pravem rejdu se mi začal ozyvat velmi praskavý zvuk(jako když by loupalo v kříži na poloose). Ihned potom se rozsvítila kontrolka ABS, TC .Po vypnutí a nastartovaní zhasly. Pak jsem zkoumal odkud to šlo, opět loupání při plnem pravem, kontrolky ABS a TC se rozsvítily, přidala se do party taková ta žlutá s autíčkem z kopce a vykřičníkem a už nezhasínaj ani po vypnutí. Než to půjdu zkoumat...je to rovnou homokříž a proč to má souvislost s těmito kontrolkami? a nebo třeba snímač abs - pak proč by to dělalo jen v rejdu? Na heveru nejsou na náboji žádné vůle a při točení rukou nikde nic neloupe.
Děkuji za příspěvky.Dejf
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Máš asi DII. Jak píše Tonny máš z 90% špatný homokyneťák. A při tom praskání hází čidlo nesmysl takže proto asi načte tu chybu. Snímač ABS je na rozdíl od Defa a DI uvnitř náboje takže při prasknutí klouby ba se mu nemělo nic stát. Po výměně kloubu tě stejně asi diagnostika nemine.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
ok...chtěl jsem jen vědět, zda může mít a proč načatý kloub nějakou souvislost s čidlem ABS. udělám teda rozborku a uvidím.úplně vysypanej určo nejni, jelikož když nechám tohle kolo ve vzduchu tak se točí, takže se moment přenáší,ale může bejt už dost načnutej...ikdyž žádnou čočku teď nikde nedostávala a když to protáčím na heveru, tak je včechno tichounký
bude prasklá klec toho kloubu... ale on se časem rozlítne a nadělá ještě víc pasekydiscoverydejf píše:ok...chtěl jsem jen vědět, zda může mít a proč načatý kloub nějakou souvislost s čidlem ABS. udělám teda rozborku a uvidím.úplně vysypanej určo nejni, jelikož když nechám tohle kolo ve vzduchu tak se točí, takže se moment přenáší,ale může bejt už dost načnutej...ikdyž žádnou čočku teď nikde nedostávala a když to protáčím na heveru, tak je včechno tichounký

Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
-
Tak jsem vyměnil kloub , udělal zkoušku a zatím nikde nic...vše potichu. Už jen na diagnostiku odmazat chyby a zhasnout ten stromeček na přístrojovce. Kloub nebyl prasklý, ale měl docela velkou vůli..takže potvrzeno. Díky za snahu pomoci.