Disco II - rány z kola - rada

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
discoverydejf

Disco II - rány z kola - rada

#1 Příspěvek od discoverydejf » 02 pro 2012 12:02

Ahoj
prosím o radu, pokud to už někdo řešil. V plnem pravem rejdu se mi začal ozyvat velmi praskavý zvuk(jako když by loupalo v kříži na poloose). Ihned potom se rozsvítila kontrolka ABS, TC .Po vypnutí a nastartovaní zhasly. Pak jsem zkoumal odkud to šlo, opět loupání při plnem pravem, kontrolky ABS a TC se rozsvítily, přidala se do party taková ta žlutá s autíčkem z kopce a vykřičníkem a už nezhasínaj ani po vypnutí. Než to půjdu zkoumat...je to rovnou homokříž a proč to má souvislost s těmito kontrolkami? a nebo třeba snímač abs - pak proč by to dělalo jen v rejdu? Na heveru nejsou na náboji žádné vůle a při točení rukou nikde nic neloupe.
Děkuji za příspěvky.Dejf

Tonny
auto: Def 110

Re: Disco II - rány z kola - rada

#2 Příspěvek od Tonny » 02 pro 2012 13:15

discoverydejf píše:Ahoj
prosím o radu, pokud to už někdo řešil. V plnem pravem rejdu se mi začal ozyvat velmi praskavý zvuk(jako když by loupalo v kříži na poloose). Ihned potom se rozsvítila kontrolka ABS, TC .Po vypnutí a nastartovaní zhasly. Pak jsem zkoumal odkud to šlo, opět loupání při plnem pravem, kontrolky ABS a TC se rozsvítily, přidala se do party taková ta žlutá s autíčkem z kopce a vykřičníkem a už nezhasínaj ani po vypnutí. Než to půjdu zkoumat...je to rovnou homokříž a proč to má souvislost s těmito kontrolkami? a nebo třeba snímač abs - pak proč by to dělalo jen v rejdu? Na heveru nejsou na náboji žádné vůle a při točení rukou nikde nic neloupe.
Děkuji za příspěvky.Dejf
je to nejspíš prasklej kloub, nejvíc je to znát právě v rejdu..... a na něm jsou dokola drážky který snímá ABS, proto ti to svítí jak vánoční stromeček...
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054

Hubert
tel.: 724878985
auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hubert » 02 pro 2012 13:31

Máš asi DII. Jak píše Tonny máš z 90% špatný homokyneťák. A při tom praskání hází čidlo nesmysl takže proto asi načte tu chybu. Snímač ABS je na rozdíl od Defa a DI uvnitř náboje takže při prasknutí klouby ba se mu nemělo nic stát. Po výměně kloubu tě stejně asi diagnostika nemine.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

discoverydejf

#4 Příspěvek od discoverydejf » 02 pro 2012 16:26

ok...chtěl jsem jen vědět, zda může mít a proč načatý kloub nějakou souvislost s čidlem ABS. udělám teda rozborku a uvidím.úplně vysypanej určo nejni, jelikož když nechám tohle kolo ve vzduchu tak se točí, takže se moment přenáší,ale může bejt už dost načnutej...ikdyž žádnou čočku teď nikde nedostávala a když to protáčím na heveru, tak je včechno tichounký

Tonny
auto: Def 110

#5 Příspěvek od Tonny » 02 pro 2012 16:32

discoverydejf píše:ok...chtěl jsem jen vědět, zda může mít a proč načatý kloub nějakou souvislost s čidlem ABS. udělám teda rozborku a uvidím.úplně vysypanej určo nejni, jelikož když nechám tohle kolo ve vzduchu tak se točí, takže se moment přenáší,ale může bejt už dost načnutej...ikdyž žádnou čočku teď nikde nedostávala a když to protáčím na heveru, tak je včechno tichounký
bude prasklá klec toho kloubu... ale on se časem rozlítne a nadělá ještě víc paseky :-)
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054

discoverydejf

#6 Příspěvek od discoverydejf » 03 pro 2012 21:12

Tak jsem vyměnil kloub , udělal zkoušku a zatím nikde nic...vše potichu. Už jen na diagnostiku odmazat chyby a zhasnout ten stromeček na přístrojovce. Kloub nebyl prasklý, ale měl docela velkou vůli..takže potvrzeno. Díky za snahu pomoci.

Odpovědět