toruk píše:Takže likvidace veškerého podvodního porostu v revíru , třeba krásné čisté , z valné části zarostlé štěrkovny, kde se dařilo okounům, ploticím, línům , candátům a štikám, kde se po několika letech masivního vysazování kapra voda změnila na hnědou břečku , dravci už se nedali chytat kolem svých úkrytů a potěru výrazně ubylo, to je přijatelný stav pro vás mladé rybáře ?
Takových zničených revírů jen neuváženým vysazováním , mám v dosahu desítky, i více než 100hektarových a kolegové z různých koutů naší země jsou na tom podobně, nemám to jen ze své hlavy. Navíc se ke kaprovi přidává masivně sumec, tam, kde nemá co dělat, nikdy se nevyskytoval, už jich plavou kvanta.
Opět se vyhýbáš tomu základnímu o čem jsou mé příspěvky a šermuješ mi tu svou odborností, nějak mi uchází smysl. Nechceš-li se dál bavit o zimních tématech nadržených rybářů, můžeme to klidně ukončit, vypadá to, žes mě nepochopil.
Nevím, možná jsem Tě nepochopil... Spíše si ale neumím představit tu masu kaprů, co ničí revíry

Možná, že to co píšeš, se někde skutečně děje, nevím... Pro příklad uvedu čísla z revíru mne nejbližšího. 12,5ha rybník s průměrnou hloubkou metr a půl, bahnito-písčitým dnem. Každoročně se zde vysazuje 2600ks kapra o velikosti 35cm plusmínus cihla. Rybník je poměrně hojně navštěvován rybáři všech skupin, i těch masařů. Na jaře se vysadí a do půli léta se chytají malí kapříci. Pak už tam nejsou a začnou se chytat ti "lepší" co náhodou přežili předešlé roky. Ale takoví kapři se dají chytit tak dva za týden, takže rybáři se stěhují na jiný revír. Já je chytám víceméně do půli června, protože moje

bije hlavně pro dravce. V revíru se daří línům, okounům, amurům, štikám, candátům i úhořům a sumcům, ke kterým se ještě vrátím. Já si prostě neumím představit, kolik by se tam muselo dát kaprů, aby z toho vznikla katastrofa?! Leda by tam nechodili rybáři
K těm sumcům. S těmi jsi mne předběhl, chtěl jsem na ně nějak plynule navázat. V tom máš pravdu, sumci začínají být problém. Konkrétně třeba Orlík je "přesumcovaný". Nejvíc mne štve, když v květnu chytám hady a jde jeden 50cm sumec za druhým, že vůbec nemá smysl házet do vody rousnice

A u nás na rybníku? Kolegové z MO si mysleli, že když v našem kraji se neurodí ani brambory, natož ryba, tak dají s klidným svědomím do rybníka 4 sumce okolo 30kg a bude vše v pořádku. Jaké ale bylo překvapení, když se začali na prut za pár let chytat sumci kolem 2 kg

Teď už se s tím nedá dělat nic

Nemluvě o sumečku americkém, o kterém by asi Fugín mohl dlouho vyprávět, který se už na Labi naturalizoval a je ho tam jak smetí
A teď mi ještě víc nasrali... Teda, z pohledu rybáře potěšili. Kormorán by měl být vyřazen ze seznamu chráněných živočichů

Akorát, že škody jím způsobené budou platit nájemci honebních celků - myslivci

Takže já jako rybář furt nadávam na kormorány, střílet po nich můžu jen na pracně vyběhanou výjimku, ti kokoti je nechají totálně přemnožit a pak za ně já a mne podobní, kdo bojovali za jeho likvidaci budeme platit škody??? Já žasnu....