Kolik je tu tichých bláznů?

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
toruk
tel.: 777881473
auto: D II

Re: Kolik je tu tichých bláznů?

#421 Příspěvek od toruk » 24 úno 2013 21:17

Safraporte píše:
toruk píše:aspoň nám to líp uteče. Dával bych fotky, ale mám je moc velké a v picase nejdou zmenšovat.
OT: Já je zmenšuju normálně v malování, co mají Windows v příslušenství. Dám zmenšit na 20-25% původní velikosti. :wink:

btw: toruku, nemáš v profilu odkud jsi, ale co takhle přijet se podívat na ten Boneťák?
http://www.mapy.cz/#d=ward_7744_1&x=12. ... 8&z=13&t=s" onclick="window.open(this.href);return false;

Bydlím kousíček od Slezské Harty. Na kapry tak daleko nejedu :devil a v dubnu ( jste tam v dubnu, ne? ) budu každou volnou chvíli prohánět tečkované krasavce. Ale dík za pozvání a užijte si to.
Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš.

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#422 Příspěvek od Safraporte » 24 úno 2013 21:33

toruk píše:Bydlím kousíček od Slezské Harty. Na kapry tak daleko nejedu :devil a v dubnu ( jste tam v dubnu, ne? ) budu každou volnou chvíli prohánět tečkované krasavce. Ale dík za pozvání a užijte si to.
Je to asi divný, ale já tam ani na ty ryby vlastně nejedu. Jedu hlavně pokecat a zrelaxovat.
Ale je fakt, že jet přes 400 km v dubnu na kapříky je nesmysl.

Nicméně - kolik by u vás stála hostovačka na víkend, pokud bychom se například v létě rozhodli tě navštívit?

toruk

#423 Příspěvek od toruk » 24 úno 2013 21:51

2 dny = 300,-
týden = 450,-

dá se tu půjčit loď, bydlení je nejlepší na břehu v bivaku, ale jsou tu i možnosti ubytování. Bivakování možná letos trochu přiškrtí, protože se tu děly zvěrstva.
Přílohy
PC040050 – kopie (3).JPG
kopie.JPG
kopie1.JPG
Naposledy upravil(a) toruk dne 24 úno 2013 23:00, celkem upraveno 3 x.

toruk

#424 Příspěvek od toruk » 24 úno 2013 21:55

fugín píše:
toruk píše:aspoň nám to líp uteče. Dával bych fotky, ale mám je moc velké a v picase nejdou zmenšovat.
Na zmenšení používám RIOT je jednoduchý a rychlý
máš odkaz na prohlídnutí a příp. stažení ? Nějak to nemůžu najít.

Safraporte

#425 Příspěvek od Safraporte » 24 úno 2013 22:51

toruk píše:
fugín píše: Na zmenšení používám RIOT je jednoduchý a rychlý
máš odkaz na prohlídnutí a příp. stažení ? Nějak to nemůžu najít.
Třeba tady http://www.slunecnice.cz/sw/riot/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#426 Příspěvek od Tim » 26 úno 2013 15:58

toruk píše:Takže likvidace veškerého podvodního porostu v revíru , třeba krásné čisté , z valné části zarostlé štěrkovny, kde se dařilo okounům, ploticím, línům , candátům a štikám, kde se po několika letech masivního vysazování kapra voda změnila na hnědou břečku , dravci už se nedali chytat kolem svých úkrytů a potěru výrazně ubylo, to je přijatelný stav pro vás mladé rybáře ?
Takových zničených revírů jen neuváženým vysazováním , mám v dosahu desítky, i více než 100hektarových a kolegové z různých koutů naší země jsou na tom podobně, nemám to jen ze své hlavy. Navíc se ke kaprovi přidává masivně sumec, tam, kde nemá co dělat, nikdy se nevyskytoval, už jich plavou kvanta.
Opět se vyhýbáš tomu základnímu o čem jsou mé příspěvky a šermuješ mi tu svou odborností, nějak mi uchází smysl. Nechceš-li se dál bavit o zimních tématech nadržených rybářů, můžeme to klidně ukončit, vypadá to, žes mě nepochopil.
Nevím, možná jsem Tě nepochopil... Spíše si ale neumím představit tu masu kaprů, co ničí revíry :blush Možná, že to co píšeš, se někde skutečně děje, nevím... Pro příklad uvedu čísla z revíru mne nejbližšího. 12,5ha rybník s průměrnou hloubkou metr a půl, bahnito-písčitým dnem. Každoročně se zde vysazuje 2600ks kapra o velikosti 35cm plusmínus cihla. Rybník je poměrně hojně navštěvován rybáři všech skupin, i těch masařů. Na jaře se vysadí a do půli léta se chytají malí kapříci. Pak už tam nejsou a začnou se chytat ti "lepší" co náhodou přežili předešlé roky. Ale takoví kapři se dají chytit tak dva za týden, takže rybáři se stěhují na jiný revír. Já je chytám víceméně do půli června, protože moje :heart bije hlavně pro dravce. V revíru se daří línům, okounům, amurům, štikám, candátům i úhořům a sumcům, ke kterým se ještě vrátím. Já si prostě neumím představit, kolik by se tam muselo dát kaprů, aby z toho vznikla katastrofa?! Leda by tam nechodili rybáři :?:

K těm sumcům. S těmi jsi mne předběhl, chtěl jsem na ně nějak plynule navázat. V tom máš pravdu, sumci začínají být problém. Konkrétně třeba Orlík je "přesumcovaný". Nejvíc mne štve, když v květnu chytám hady a jde jeden 50cm sumec za druhým, že vůbec nemá smysl házet do vody rousnice :Ja blb: A u nás na rybníku? Kolegové z MO si mysleli, že když v našem kraji se neurodí ani brambory, natož ryba, tak dají s klidným svědomím do rybníka 4 sumce okolo 30kg a bude vše v pořádku. Jaké ale bylo překvapení, když se začali na prut za pár let chytat sumci kolem 2 kg :punch Teď už se s tím nedá dělat nic :ne Nemluvě o sumečku americkém, o kterém by asi Fugín mohl dlouho vyprávět, který se už na Labi naturalizoval a je ho tam jak smetí :sweat

A teď mi ještě víc nasrali... Teda, z pohledu rybáře potěšili. Kormorán by měl být vyřazen ze seznamu chráněných živočichů :clap Akorát, že škody jím způsobené budou platit nájemci honebních celků - myslivci :moon Takže já jako rybář furt nadávam na kormorány, střílet po nich můžu jen na pracně vyběhanou výjimku, ti kokoti je nechají totálně přemnožit a pak za ně já a mne podobní, kdo bojovali za jeho likvidaci budeme platit škody??? Já žasnu.... :nerd
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#427 Příspěvek od fugín » 26 úno 2013 16:56

Trumani na Labi u nás bývali před lety v takovým množství že to bylo hrozný,když vzali lovné místo útokem tak nezbylo než jít domů. Dnes na našem úseku řeky není ani jeden,kam se poděli nikdo neví ale je to jen dobře. Ovšem na starý pískovně za elektrárnou je to pravý opak. Mělký zarostlý úseky jim svědčí při rozmnožování a je jich tam tolik že je to fakt šílený!!! Žerou všechno a to 24 hodin denně. Mladý vylíhlý rybičky se drží pohromadě každoročně je vidím v obrovských hejnech ve tvaru koule jak si to šinou kolem břehů ani rackové to nežerou ostny mají tvrdý už jako maličký.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

fugín

#428 Příspěvek od fugín » 18 bře 2013 12:22

Dnešní dopolední vycházka k vodě byla kvůli ledovému větru hodně mrazivá. Parmu ani kapříka sem tentokrát neviděl,ale nosáci byli docela hladoví:
01.jpg
02.jpg
03.jpg
Rybičky udělaly radost ale už by to vážně chtělo trochu víc tepla..

Safraporte

#429 Příspěvek od Safraporte » 22 bře 2013 21:52

Tim píše: 26.4. - 28.4 Boneťák
Doufám, že ten termín pořád platí.
I když tam asi budu jedinej LR :grin:

Tim

#430 Příspěvek od Tim » 23 bře 2013 07:11

Platí. A neboj, nebudeš :D

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#431 Příspěvek od Johny R » 23 bře 2013 10:37

No kuci vy se tu pěkně dohadujete :mrgreen: !
Ač nerybář, chci jen reagovat na Toruka. Jezdím totiž na Hartu už asi osm let s partou rybářů od nás z práce a mám obavu že s těma kaprama to tam zas až tak žhavé nebude, a nebo mají kluci "ruce olšový" :mrgreen: , protože vždycky sedíme u vody tak deset hodin a vytáhne se pár čudlů co jdou zpátky do vody a jinak nic! I kamarád myslivec a rybář co tam má chalupu už na tamnější vody zanevřel, s tím že je to tam totálně vychytané :? . Ale je fakt že kormoránům se tam ještě stále líbí, takže tam asi ještě nějaké ryby zbyly :-) ! Na druhou stranu s prominutím "bordelu" po rybářích je tam že by na tom popeláři trhli balík. Nevím jestli takový čurbes dělají rybáři i u jiných oblíbených lokalit, ale o těch co jezdí sem už mám obrázek udělaný :devil ! Člověk by řekl že rybář co sedí u vody takovou dobu bude rád že její okolí bude čisté a že nějaký vztah k přírodě má, ale je to asi smutný omyl!
Takže až tam zas na jaře pojedu, stavím se po cestě na sádky tady u nás v Polance a něco pěkného přibalím sebou, protože na rozdíl od chytání, přípravu ryby mají synci fakt zmáknutou :yes !

Pist
tel.: 724754310
auto: LR disco 2 td5

#432 Příspěvek od Pist » 24 bře 2013 12:52

Johny R píše:No kuci vy se tu pěkně dohadujete :mrgreen: !
Ač nerybář, chci jen reagovat na Toruka. Jezdím totiž na Hartu už asi osm let s partou rybářů od nás z práce a mám obavu že s těma kaprama to tam zas až tak žhavé nebude, a nebo mají kluci "ruce olšový" :mrgreen: , protože vždycky sedíme u vody tak deset hodin a vytáhne se pár čudlů co jdou zpátky do vody a jinak nic! I kamarád myslivec a rybář co tam má chalupu už na tamnější vody zanevřel, s tím že je to tam totálně vychytané :? . Ale je fakt že kormoránům se tam ještě stále líbí, takže tam asi ještě nějaké ryby zbyly :-) ! Na druhou stranu s prominutím "bordelu" po rybářích je tam že by na tom popeláři trhli balík. Nevím jestli takový čurbes dělají rybáři i u jiných oblíbených lokalit, ale o těch co jezdí sem už mám obrázek udělaný :devil ! Člověk by řekl že rybář co sedí u vody takovou dobu bude rád že její okolí bude čisté a že nějaký vztah k přírodě má, ale je to asi smutný omyl!
Takže až tam zas na jaře pojedu, stavím se po cestě na sádky tady u nás v Polance a něco pěkného přibalím sebou, protože na rozdíl od chytání, přípravu ryby mají synci fakt zmáknutou :yes !

jo jo napsane pekne ale nehazej vsechny rybare do jednoho pytle . jezdim na ryby od 89 roku a je fakt co se poledni dobou deje u vody to nechapu mam rad prirodu . je hrozne ze v dnesni dobe kdyz prides kamkoliv k vode tak najdes spousty bordelu ale nedelame to vsici . jezdime z partou na vikendy a vetsinou po nahozeni boilie a zapnuti hlasicu :-) protoze kolikrat cekas na zaber i den :-) nebo dva :-) vse poradne uklidime uz se nam povedlo naplnit tri velke modre odpadkove pytle. je smutne kdyz radoby rybar nebo osoba co si tak rika si prijese petku ktera vazi cca 1,5kg piva vyzere ji a flasu zmacka a nacpe pod koren asi je to proble tich 10deka dat do tasky a odnest. a co je nejhorsi kdyz na to same mistecko kde se udelala ocista prijedes za 14 dnu a je to tam za plne bordelu :puke no jo i mezi rybari jsou prasata a nemaji k prirode zadny vztah .
LR. Disco I 300 TDI - 2"lift, 235/85/16. zahradka , snorchel. LR Disco td5-2"lift zahradka

Pist

#433 Příspěvek od Pist » 24 bře 2013 18:53

nechytate nekdo sumaky ? potreboval bych vysvetlit podvodni splavek chytam vse na bojku a nekde neni povoleno diky
LR. Disco I 300 TDI - 2"lift, 235/85/16. zahradka , snorchel. LR Disco td5-2"lift zahradka

Safraporte

#434 Příspěvek od Safraporte » 24 bře 2013 20:20

Pist píše:nechytate nekdo sumaky ? potreboval bych vysvetlit podvodni splavek chytam vse na bojku a nekde neni povoleno diky
A tohle ti nestačí?
http://www.mrk.cz/montaze.php?id=409" onclick="window.open(this.href);return false;

Pist

#435 Příspěvek od Pist » 24 bře 2013 20:56

Safraporte píše:
Pist píše:nechytate nekdo sumaky ? potreboval bych vysvetlit podvodni splavek chytam vse na bojku a nekde neni povoleno diky
A tohle ti nestačí?
http://www.mrk.cz/montaze.php?id=409" onclick="window.open(this.href);return false;
jo jo na mrk take chodim tohle jsem nasel ale nevim do jake polohy prut jestli nahoru jako pri bojce a rolnicka nebo muze bejt prut v tripodu pritazen bajtuner a na signalizator . protoze kdyz to vemu logicky tak kdyz prut postavim tak cca200gramove olovo nedosponuji abych tam dal rolnicku . take jak velke splavky na cca velikost nastrazne rybky :-( jo zacatky jsou tezke a jsem vdecnej za kazdou radu

Tim

#436 Příspěvek od Tim » 04 dub 2013 15:45

Pist píše: jo jo na mrk take chodim tohle jsem nasel ale nevim do jake polohy prut jestli nahoru jako pri bojce a rolnicka nebo muze bejt prut v tripodu pritazen bajtuner a na signalizator . protoze kdyz to vemu logicky tak kdyz prut postavim tak cca200gramove olovo nedosponuji abych tam dal rolnicku . take jak velke splavky na cca velikost nastrazne rybky :-( jo zacatky jsou tezke a jsem vdecnej za kazdou radu
Rolničku bych ani nedával, jenom přitáhni trochu bait a počkej, až začne cvrkat :wink: Záběr sumce rozhodně nepřehlédneš :Pohoda:

Tim

#437 Příspěvek od Tim » 04 dub 2013 15:46

Safraporte píše:
Tim píše: 26.4. - 28.4 Boneťák
Doufám, že ten termín pořád platí.
I když tam asi budu jedinej LR :grin:
Hele, myslíš, že to do tý doby aspoň rozmrzne? Abychom tam neseděli u svařenýho vína s rumem a nekoukali na děti jak hrajou hokej :rofl

Safraporte

#438 Příspěvek od Safraporte » 04 dub 2013 21:45

Tim píše: Hele, myslíš, že to do tý doby aspoň rozmrzne? Abychom tam neseděli u svařenýho vína s rumem a nekoukali na děti jak hrajou hokej :rofl
Neboj se předpověď
Počítám se :sun místy :rain a v každém případě :beer

fugín

#439 Příspěvek od fugín » 15 dub 2013 15:17

dnes:
feedrová pohoda.jpg
48 cm.jpg

Tim

#440 Příspěvek od Tim » 15 dub 2013 15:35

To mi řekni jak to děláš, že se dostaneš takhle na ryby :Ja blb: :?: No ale já už taky navazuju pruty, zítra jdem s přítulkyní aspoň na chvíli na plavačku :clap

Odpovědět