X-jack: kam s ním?

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
OC
Kontaktovat uživatele:

X-jack: kam s ním?

#1 Příspěvek od OC » 28 dub 2013 18:20

Tak jsem si dnes trochu hrál s X-jackem. Samo o sobě je to moc hezké, šikovné, zachází se s tím mnohem lépe než s libovolným heverem, o hiliftu ani nemluvě. Zvednuté je to hned (na kompresoru, na výfuk jsem to ani nezkoušel dávat). Ale stejně jsem z toho takový rozpačitý poněkud :(

Předně jsem zjistil, že není šance, aby se sbalený X-jack vešel do prostoru pro reservu nad nádrž s plynem, což je dost nepříjemné, doufal jsem, že jej tam budu moci vozit.

A se zvedáním je to také takové... Jak jsem psal, nahoře to bylo hned a pohodlně, ale z pravé strany, kde jsem to zkoušel, je hned vedle rámu nádrž, takže jsem neměl úplně nejlepší pocit z toho, že fakticky zvedám nejen za rám, ale trochu také za tu nádrž -- protože jinak se tam ten měch umístit nedá:
PastedGraphic-20.png
PastedGraphic-20.png (77.58 KiB) Zobrazeno 2386 x
PastedGraphic-19.png
PastedGraphic-19.png (95.51 KiB) Zobrazeno 2386 x
Podařilo se nakonec, nic se neutrhlo, ale líbit se mi to nelíbí ani trochu :shake

No, a to byla pravá strana. Už vůbec si neumím představit, jak bych to měl používat, kdybych potřeboval zvednout levou stranu, protože tam je hned vedle rámu výfuk, takže dám-li měch pod rám, nutně jej při jeho velikosti dám také pod výfuk, a i kdyby to měch nepropálilo, bojím se, že ten výfuk bych rozhodně při tom zvedání urval?!? Uvažoval jsem i o variantě dát to pod osu, ale to jsem nakonec raději ani nezkoušel -- tam čouhá docela špičatě šroub tlumiče, a to by tomu měchu asi úplně dobře nedělalo...

Podobně problematické je nalézt vhodné místo i vpředu. Tak se přiznám, že si nejsem úplně jist, jak se k tomu postavit... :hmm:

Používáte někdo x-jack s P38? Pokud ano, kam to strkáte :mrk ? Nevidíte někdo nějaké rozumné řešení?
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

dava
auto: DII Td5 v origoši

Re: X-jack: kam s ním?

#2 Příspěvek od dava » 28 dub 2013 20:27

No, a pak teda proč jsi zavrhnul hilift? Tohle je ti v blátě stejně k prdu. Pokud na Range nemáš úpravy, vždycky se dá zvedat za kolo, jsou k tomu i doplňkový adaptéry, abys neorýpal disk, dá se to podle obrázku snadno udělat. Na výměnu kola duralovou skládací podpěru. Pokud je hi-jack kvalitní, ne ty těžký křápy co se tu prodávaj, nemá chybu a věřím že se i vejde pod kapotu RR do nějakýho držáku.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

OC
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od OC » 28 dub 2013 21:07

Já mám jackall; ale hledal jsem hodně důkladně, a jediné místo, kam se v P38 dá dát, je na zahrádku, když tam nějaká je... :( Dále pak vůbec není zač jej na autě zaháknout, leda za kolo, což pokud je účelem cvičení je vyměnit sice řešitelné je (zvednout, podložit něčím osu, spustit...), ale otrava je to docela značná. K tomu ke všemu v blátě nebo vůbec na měkkém to s hiliftem taky není zvláštní výhra, a odskočit umí i na tvrdém nakonec; ono není úplně náhodou, že se hiliftu říká widowmaker :)

Na druhou stranu samozřejmě hilift je jediný hever, na němž se dá auto odskákat o pět metrů na stranu, a taky jediný, co se dá použít jako poor-man's winch, to nepopírám. Ale pro mne jsou ty výše popsané nevýhody poměrně prohibitivní.

Dokonce už jsem mockrát uvažoval, že ten jackall prodám; mám jej asi deset nebo kolik let, a ještě jsem jej kvůli nim nepoužil ani jednou. Kdyby o něj někdo stál, napište...
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

dava
auto: DII Td5 v origoši

#4 Příspěvek od dava » 28 dub 2013 21:27

OC píše:Já mám jackall; ale hledal jsem hodně důkladně, a jediné místo, kam se v P38 dá dát, je na zahrádku, když tam nějaká je... :( Dále pak vůbec není zač jej na autě zaháknout, leda za kolo, což pokud je účelem cvičení je vyměnit sice řešitelné je (zvednout, podložit něčím osu, spustit...), ale otrava je to docela značná. K tomu ke všemu v blátě nebo vůbec na měkkém to s hiliftem taky není zvláštní výhra, a odskočit umí i na tvrdém nakonec; ono není úplně náhodou, že se hiliftu říká widowmaker :)

Na druhou stranu samozřejmě hilift je jediný hever, na němž se dá auto odskákat o pět metrů na stranu, a taky jediný, co se dá použít jako poor-man's winch, to nepopírám. Ale pro mne jsou ty výše popsané nevýhody poměrně prohibitivní.

Dokonce už jsem mockrát uvažoval, že ten jackall prodám; mám jej asi deset nebo kolik let, a ještě jsem jej kvůli nim nepoužil ani jednou. Kdyby o něj někdo stál, napište...
No chce to hrot na patku, pak neklouže, naučit se s tím na cizím autě :mrgreen: a pak dobrý. Já ho na něco používám docela často, u auta bez navijáku je to opravdu velká pomoc. To skladování je fakt potíž, u RR by se moožná dal spáchat futrál naležato na spodek zadních dveří, záleží jak máš dlouhej. Já ho měl v Patrolu napříč za sedačkou zakurtovanej za držáky sedačky, v DII se nevejde, jen podél a přivázat k okům v kufru .
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

OC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od OC » 27 kvě 2013 15:50

Pár lidí projevilo o ten jackall zájem, tak přikládám fotku. Cena -- no, je naprosto nepoužitý, ale dost starý, tak řekněme 2/3 nového?
Přílohy
obrázek.JPG
obrázek.JPG (44.81 KiB) Zobrazeno 2031 x

xxx
auto: byla D3, teď D4

#6 Příspěvek od xxx » 27 kvě 2013 20:17

a co to zvedat uprostřed auta?

na videu to nemají ani úplně zasunuté pod autem. Podle tvých fotek to máš i zbytečně blízko kola.

Odpovědět