d1 po zvednuti visí zadek
Moderátor: Miky_CZ
d1 po zvednuti visí zadek
ahoj. po aplikaci lift kitu od britpartu mi na d1 zůstal viset zadek o cca 8 cm. tak mě napadlo ze mi poslali jiný díly. na predku sou teda pera a tlumiče pro navijak a nárazník. ani jedno Tam ještě není. ale rozdíl mi přijde tak velkej, že to tím určitě nedozenu.kola 7,5 r16 se tam vešly. ale na tom zadku je to tak tak a to sem byl jen na rovině zatím...
co teda dozadu?
podložky?
dát Tam ty starý pera zepředu?
tlumiče od britpartu přišli bez prachovek. normální?
díky za nápady
ps: foto dodám. na telefonu Sem to nezmensil.
co teda dozadu?
podložky?
díky za nápady
LR D1 300TDI - 2" lift, HD nárazníky, přední ARB, zadní ARB-poloosy HD Ashcroft, Warn winch+syntetika
VOLVO C303,VOLVO 940 TURBO,VOLVO 740 TURBO,VOLVO 740 pohřebák, VOLVO 850 TURBO
- Macej
- tel.: 0944 528 535
- auto: 2xRRC
Re: d1 po zvednuti visí zadek
Nestalo sa náhodou to, že by si si niakym nedopatrením prehodil zadné struny s prednými? 

kubavlc píše:ahoj. po aplikaci lift kitu od britpartu mi na d1 zůstal viset zadek o cca 8 cm. tak mě napadlo ze mi poslali jiný díly. na predku sou teda pera a tlumiče pro navijak a nárazník. ani jedno Tam ještě není. ale rozdíl mi přijde tak velkej, že to tím určitě nedozenu.kola 7,5 r16 se tam vešly. ale na tom zadku je to tak tak a to sem byl jen na rovině zatím...
co teda dozadu?
podložky?
díky za nápady
No, naviják s ocelovým lanem a nárazník v mým případě váží cca 110 kilo, na páce před nápravou, takže si myslím že to máš OK, až to nastrojíš, bude to rovně.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
Já na mojí DII mám v předu 20-50 Kg a zadek +100 Kg a auto je rovně a jinak mám vše sériový včetně plastovech nárazníkůdava píše:kubavlc píše:ahoj. po aplikaci lift kitu od britpartu mi na d1 zůstal viset zadek o cca 8 cm. tak mě napadlo ze mi poslali jiný díly. na predku sou teda pera a tlumiče pro navijak a nárazník. ani jedno Tam ještě není. ale rozdíl mi přijde tak velkej, že to tím určitě nedozenu.kola 7,5 r16 se tam vešly. ale na tom zadku je to tak tak a to sem byl jen na rovině zatím...
co teda dozadu?
podložky?
díky za nápady
No, naviják s ocelovým lanem a nárazník v mým případě váží cca 110 kilo, na páce před nápravou, takže si myslím že to máš OK, až to nastrojíš, bude to rovně.

- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
myslím, že jsi přehodil zadek s předkem, nebo ti poslali jiné pružiny
(Zadní mají být ty silnější)
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Hele Jirko, to se dá?... Já mám problém, že mám fest utahaný OME vepředu, ale zas nechci moc nahoru, jsou tam zátěžový 110 vepředu a 50 vzádu, lift původně 50mm. Teď mám vyhozenej naviják a je to trochu lepší . Vzhledem k tomu, že to nechci zvedat, spíš snížit kvůli vozejku, tak by mi to třeba stačilo prohodit...??Land Jirka píše:myslím, že jsi přehodil zadek s předkem, nebo ti poslali jiné pružiny

No road? No problem...
dava píše:Hele Jirko, to se dá?... Já mám problém, že mám fest utahaný OME vepředu, ale zas nechci moc nahoru, jsou tam zátěžový 110 vepředu a 50 vzádu, lift původně 50mm. Teď mám vyhozenej naviják a je to trochu lepší . Vzhledem k tomu, že to nechci zvedat, spíš snížit kvůli vozejku, tak by mi to třeba stačilo prohodit...??Land Jirka píše:myslím, že jsi přehodil zadek s předkem, nebo ti poslali jiné pružiny
DII má rozdílný pružiny nedaj se zaměnit

- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Nemá, i u DII mají průměr přední a zadní stejný, takže se dají prohodit, ale podle mě to nebude fungovat. Ty přední budou dozadu hrozně měkké.
A průměr pružin je stejný i jako na D1, RRC, Def 90.
Jediný LR který má jiné zadní pružiny je Def 110 a 130.
K
Jediný LR který má jiné zadní pružiny je Def 110 a 130.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Sláma Karel píše:Nemá, i u DII mají průměr přední a zadní stejný, takže se dají prohodit, ale podle mě to nebude fungovat. Ty přední budou dozadu hrozně měkké.
Jediný LR který má jiné zadní pružiny je Def 110 a 130.![]()
K
Chceš mi tvrdit, že ta kráva je těžší vzadu než vepředu??

No road? No problem...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Když je naložená tak určitě a myslím si, že i prázdná. Taky jsem byl překvapenej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Nemůžou se prohodit ty přední mají na spodu takovej zahlej vajgl to by nesedlo do misek v zaduSláma Karel píše:Nemá, i u DII mají průměr přední a zadní stejný, takže se dají prohodit, ale podle mě to nebude fungovat. Ty přední budou dozadu hrozně měkké.
Jediný LR který má jiné zadní pružiny je Def 110 a 130.![]()
K

- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
To by ses divil, co lidi dokážou dát obráceně, i když si myslíš, že to nejde.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
díky!jestli jsem to pochopil, tak tlustší jsou dozadu?ty silnější co přišli ( jsou tlustší a o zavit hustsi než ty druhy) dal mechanik dopředu. janov nenamital, přišlo mi to vzhledem k agregátu a prevodovce logicky... takže problém bude tady nejspíše.... takže definitivně tlustší a hustsi na zadek? dík
LR D1 300TDI - 2" lift, HD nárazníky, přední ARB, zadní ARB-poloosy HD Ashcroft, Warn winch+syntetika
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Ano, tlustší na zadek.kubavlc píše:díky!jestli jsem to pochopil, tak tlustší jsou dozadu?ty silnější co přišli ( jsou tlustší a o zavit hustsi než ty druhy) dal mechanik dopředu. janov nenamital, přišlo mi to vzhledem k agregátu a prevodovce logicky... takže problém bude tady nejspíše.... takže definitivně tlustší a hustsi na zadek? dík
No mezi námi, přední a zadní misky jsou také záměnné. Ty přední dáš klidně dozadu. A pokud by jsi dával zadní pružiny dopředu, tak také nevidím žádný problém.MarekS píše:
Nemůžou se prohodit ty přední mají na spodu takovej zahlej vajgl to by nesedlo do misek v zadu
A když ti přijdou liftové na DII, tak tam také žádný vajgl nemají.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... eni---40mm" onclick="window.open(this.href);return false;Sláma Karel píše:Ano, tlustší na zadek.kubavlc píše:díky!jestli jsem to pochopil, tak tlustší jsou dozadu?ty silnější co přišli ( jsou tlustší a o zavit hustsi než ty druhy) dal mechanik dopředu. janov nenamital, přišlo mi to vzhledem k agregátu a prevodovce logicky... takže problém bude tady nejspíše.... takže definitivně tlustší a hustsi na zadek? dík
No mezi námi, přední a zadní misky jsou také záměnné. Ty přední dáš klidně dozadu. A pokud by jsi dával zadní pružiny dopředu, tak také nevidím žádný problém.MarekS píše:
Nemůžou se prohodit ty přední mají na spodu takovej zahlej vajgl to by nesedlo do misek v zadu
A když ti přijdou liftové na DII, tak tam také žádný vajgl nemají.![]()
K
Tady je to na spodku trochu vydět kousek je rovnej ve skutečnosti je to vydět víc.
Ahoj, přesně tímhle sem si taky prošel u mojí D1. Přišel mi komplet podvozek +2" od terrafirmy a zvyklej z osobáků, že na předek jdou silnější brka je namontoval (co si pamatuju, tak byly i o pár cm delší) Po nahození lanďák vypadal, jak americkej čopr
Tak sem je prohodil a vše v klídku
Po druhý to jde už docela rychle