d1 po zvednuti visí zadek

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
kubavlc

d1 po zvednuti visí zadek

#1 Příspěvek od kubavlc » 15 zář 2013 10:14

ahoj. po aplikaci lift kitu od britpartu mi na d1 zůstal viset zadek o cca 8 cm. tak mě napadlo ze mi poslali jiný díly. na predku sou teda pera a tlumiče pro navijak a nárazník. ani jedno Tam ještě není. ale rozdíl mi přijde tak velkej, že to tím určitě nedozenu.kola 7,5 r16 se tam vešly. ale na tom zadku je to tak tak a to sem byl jen na rovině zatím...

co teda dozadu?
podložky?

dát Tam ty starý pera zepředu?
tlumiče od britpartu přišli bez prachovek. normální?

díky za nápady

ps: foto dodám. na telefonu Sem to nezmensil.
LR D1 300TDI - 2" lift, HD nárazníky, přední ARB, zadní ARB-poloosy HD Ashcroft, Warn winch+syntetika
VOLVO C303,VOLVO 940 TURBO,VOLVO 740 TURBO,VOLVO 740 pohřebák, VOLVO 850 TURBO

Macej
tel.: 0944 528 535
auto: 2xRRC

Re: d1 po zvednuti visí zadek

#2 Příspěvek od Macej » 15 zář 2013 11:23

Nestalo sa náhodou to, že by si si niakym nedopatrením prehodil zadné struny s prednými? :think

dava
auto: DII Td5 v origoši

#3 Příspěvek od dava » 15 zář 2013 14:24

kubavlc píše:ahoj. po aplikaci lift kitu od britpartu mi na d1 zůstal viset zadek o cca 8 cm. tak mě napadlo ze mi poslali jiný díly. na predku sou teda pera a tlumiče pro navijak a nárazník. ani jedno Tam ještě není. ale rozdíl mi přijde tak velkej, že to tím určitě nedozenu.kola 7,5 r16 se tam vešly. ale na tom zadku je to tak tak a to sem byl jen na rovině zatím...

co teda dozadu?
podložky?

díky za nápady

No, naviják s ocelovým lanem a nárazník v mým případě váží cca 110 kilo, na páce před nápravou, takže si myslím že to máš OK, až to nastrojíš, bude to rovně.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

MarekS

#4 Příspěvek od MarekS » 15 zář 2013 17:38

dava píše:
kubavlc píše:ahoj. po aplikaci lift kitu od britpartu mi na d1 zůstal viset zadek o cca 8 cm. tak mě napadlo ze mi poslali jiný díly. na predku sou teda pera a tlumiče pro navijak a nárazník. ani jedno Tam ještě není. ale rozdíl mi přijde tak velkej, že to tím určitě nedozenu.kola 7,5 r16 se tam vešly. ale na tom zadku je to tak tak a to sem byl jen na rovině zatím...

co teda dozadu?
podložky?

díky za nápady

No, naviják s ocelovým lanem a nárazník v mým případě váží cca 110 kilo, na páce před nápravou, takže si myslím že to máš OK, až to nastrojíš, bude to rovně.
Já na mojí DII mám v předu 20-50 Kg a zadek +100 Kg a auto je rovně a jinak mám vše sériový včetně plastovech nárazníků :wring

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Land Jirka » 15 zář 2013 18:49

myslím, že jsi přehodil zadek s předkem, nebo ti poslali jiné pružiny
(Zadní mají být ty silnější)
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

dava

#6 Příspěvek od dava » 15 zář 2013 19:12

Land Jirka píše:myslím, že jsi přehodil zadek s předkem, nebo ti poslali jiné pružiny
Hele Jirko, to se dá?... Já mám problém, že mám fest utahaný OME vepředu, ale zas nechci moc nahoru, jsou tam zátěžový 110 vepředu a 50 vzádu, lift původně 50mm. Teď mám vyhozenej naviják a je to trochu lepší . Vzhledem k tomu, že to nechci zvedat, spíš snížit kvůli vozejku, tak by mi to třeba stačilo prohodit...?? :hmm:
No road? No problem...

MarekS

#7 Příspěvek od MarekS » 15 zář 2013 20:03

dava píše:
Land Jirka píše:myslím, že jsi přehodil zadek s předkem, nebo ti poslali jiné pružiny
Hele Jirko, to se dá?... Já mám problém, že mám fest utahaný OME vepředu, ale zas nechci moc nahoru, jsou tam zátěžový 110 vepředu a 50 vzádu, lift původně 50mm. Teď mám vyhozenej naviják a je to trochu lepší . Vzhledem k tomu, že to nechci zvedat, spíš snížit kvůli vozejku, tak by mi to třeba stačilo prohodit...?? :hmm:

DII má rozdílný pružiny nedaj se zaměnit :mrk

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#8 Příspěvek od Sláma Karel » 15 zář 2013 20:14

Nemá, i u DII mají průměr přední a zadní stejný, takže se dají prohodit, ale podle mě to nebude fungovat. Ty přední budou dozadu hrozně měkké.

A průměr pružin je stejný i jako na D1, RRC, Def 90.
Jediný LR který má jiné zadní pružiny je Def 110 a 130. :wink:

K :dance
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

dava

#9 Příspěvek od dava » 15 zář 2013 22:57

Sláma Karel píše:Nemá, i u DII mají průměr přední a zadní stejný, takže se dají prohodit, ale podle mě to nebude fungovat. Ty přední budou dozadu hrozně měkké.

Chceš mi tvrdit, že ta kráva je těžší vzadu než vepředu?? :hmm:
No road? No problem...

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#10 Příspěvek od MadTom » 15 zář 2013 23:43

Když je naložená tak určitě a myslím si, že i prázdná. Taky jsem byl překvapenej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

MarekS

#11 Příspěvek od MarekS » 16 zář 2013 07:15

Sláma Karel píše:Nemá, i u DII mají průměr přední a zadní stejný, takže se dají prohodit, ale podle mě to nebude fungovat. Ty přední budou dozadu hrozně měkké.

Nemůžou se prohodit ty přední mají na spodu takovej zahlej vajgl to by nesedlo do misek v zadu :think

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Land Jirka » 16 zář 2013 07:30

To by ses divil, co lidi dokážou dát obráceně, i když si myslíš, že to nejde.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

kubavlc

#13 Příspěvek od kubavlc » 16 zář 2013 08:34

díky!jestli jsem to pochopil, tak tlustší jsou dozadu?ty silnější co přišli ( jsou tlustší a o zavit hustsi než ty druhy) dal mechanik dopředu. janov nenamital, přišlo mi to vzhledem k agregátu a prevodovce logicky... takže problém bude tady nejspíše.... takže definitivně tlustší a hustsi na zadek? dík
LR D1 300TDI - 2" lift, HD nárazníky, přední ARB, zadní ARB-poloosy HD Ashcroft, Warn winch+syntetika
VOLVO C303,VOLVO 940 TURBO,VOLVO 740 TURBO,VOLVO 740 pohřebák, VOLVO 850 TURBO

Sláma Karel
tel.: +420608333403
auto: to se mi sem nevejde

#14 Příspěvek od Sláma Karel » 16 zář 2013 10:07

kubavlc píše:díky!jestli jsem to pochopil, tak tlustší jsou dozadu?ty silnější co přišli ( jsou tlustší a o zavit hustsi než ty druhy) dal mechanik dopředu. janov nenamital, přišlo mi to vzhledem k agregátu a prevodovce logicky... takže problém bude tady nejspíše.... takže definitivně tlustší a hustsi na zadek? dík
Ano, tlustší na zadek.

MarekS píše:
Nemůžou se prohodit ty přední mají na spodu takovej zahlej vajgl to by nesedlo do misek v zadu :think
No mezi námi, přední a zadní misky jsou také záměnné. Ty přední dáš klidně dozadu. A pokud by jsi dával zadní pružiny dopředu, tak také nevidím žádný problém.
A když ti přijdou liftové na DII, tak tam také žádný vajgl nemají. :wink:
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe

MarekS

#15 Příspěvek od MarekS » 16 zář 2013 17:34

Sláma Karel píše:
kubavlc píše:díky!jestli jsem to pochopil, tak tlustší jsou dozadu?ty silnější co přišli ( jsou tlustší a o zavit hustsi než ty druhy) dal mechanik dopředu. janov nenamital, přišlo mi to vzhledem k agregátu a prevodovce logicky... takže problém bude tady nejspíše.... takže definitivně tlustší a hustsi na zadek? dík
Ano, tlustší na zadek.

MarekS píše:
No mezi námi, přední a zadní misky jsou také záměnné. Ty přední dáš klidně dozadu. A pokud by jsi dával zadní pružiny dopředu, tak také nevidím žádný problém.
A když ti přijdou liftové na DII, tak tam také žádný vajgl nemají. :wink:
http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... eni---40mm" onclick="window.open(this.href);return false;

Tady je to na spodku trochu vydět kousek je rovnej ve skutečnosti je to vydět víc.

Hončar
auto: D1 300

#16 Příspěvek od Hončar » 17 zář 2013 09:42

Ahoj, přesně tímhle sem si taky prošel u mojí D1. Přišel mi komplet podvozek +2" od terrafirmy a zvyklej z osobáků, že na předek jdou silnější brka je namontoval (co si pamatuju, tak byly i o pár cm delší) Po nahození lanďák vypadal, jak americkej čopr :Ja blb: Tak sem je prohodil a vše v klídku :Pohoda: Po druhý to jde už docela rychle :D

Odpovědět