Moderátor: Miky_CZ
favore píše:Po nastartování na mne kamarádsky mrká žárovka v pravém předním světle, v tom hranatém okénku na kraji světla pod blinkrem(přisvícení?).Mrká pravidelně, nezávisle na otáčkách motoru.Jinak vše maká jak má.Je to z kamarádství nebo se blíží problém?Máte s tím někdo zkušenost?Jak odzkoušet přisvícení-ji li ve výbavě SE?Při rejdu s i bez blinkru jsem změnu nepozoroval.Zatím do toho nebudu rejpat,většinou se po rejpnutí vyvalí smrad,to jen abych případně četníkovi věděl říct proč tam mám ten stroboskop!D3 mám chvilku a stále mne překvapuje!
Von i ten stroboskop vypadá efektně!Což ho tam nechat?!!Luboš M. píše:favore píše:Po nastartování na mne kamarádsky mrká žárovka v pravém předním světle, v tom hranatém okénku na kraji světla pod blinkrem(přisvícení?).Mrká pravidelně, nezávisle na otáčkách motoru.Jinak vše maká jak má.Je to z kamarádství nebo se blíží problém?Máte s tím někdo zkušenost?Jak odzkoušet přisvícení-ji li ve výbavě SE?Při rejdu s i bez blinkru jsem změnu nepozoroval.Zatím do toho nebudu rejpat,většinou se po rejpnutí vyvalí smrad,to jen abych případně četníkovi věděl říct proč tam mám ten stroboskop!D3 mám chvilku a stále mne překvapuje!
Ahoj, je to pravděpodobně špatna žárovka, tyhle jsem tam dával ještě Já když jsem auto vlastnil. Moc nevydrží ale vypadá to pěkně.
Pravdu asi máš.Byl jsem ve kšeftě a sháněl nové.Na těch obyčejných ledkách je dokonce psáno-hobby a nebo že nejsou určeny do vozů, kterým žárovky hlídá počítač.Ty co by přicházely v úvahu jsou s vysokou svítivostí,s přiřazeným varistorem,ale cena je někde jinde.Ty obyč jsou za 130 pár,ty lepší 140 kus.Je to dost za 5w obrysovku ale vypadaj mooc dobře!Hubert píše:Moderní automobily mezi které DIII už asi patří mají jako funkci na palubní desce kontrolku na spálenou žárovku. Toto ověřuje přes pulsy, které obyčejné žárovce nejdou poznat. Pokud se obyčejná vláknová vymění za LED nebo obyčejný xenon často to způsobí blikání.
Je třeba mět LED nebo xenon která je na tuto funkci uzpůsoben. Netvrdím že je to tím ale už jsem se s tím nejednou setkal. U xenonů stačilo dát další paralerně (vedle sebe nikoliv za sebou) zapojenou 12V žárovku a stačilo že měla jenom 2W.
Tak jsou tam chvíli a polovička diod už nesvítí.Z tohohle pohledu jsou dost drahý.Hubert píše:140 Kč mě na LED přijde normální, i když je to velký rozdíl oproti klasice.
Tak tyhle jsem měl taky a žačaly za 14 dní blikatfavore píše:Nevypadají špatně.
přesně to jsem měl na myslyLuboš M. píše:Chce to uplne obyc ledky za 15kc a drzi bez problemu téměř rok.