Mirko, držím palce, ať i plynofikace Belugy dopadne dobře. Ty zpětné šlehy jsou docela nebezpečné, mně to jednou, když jsem měl ještě v Rangiem plyn, šlehlo tak, že mi to zmuchlalo plováky v karburátoru, jako by byly z papíru. Naštěstí mi tehdy z Anglie poslali nové v rekordně krátké době (v pátek ráno jsem jim volal a v pondělí odpoledne jsem je měl doma) a krom toho na jízdu na LPG tvar plováků neměl žádný vliv. Asi 10km jsem tehdy ale musel jet na benzín a to jsem musel každých 20 vteřin střídavě vypínat a zapínat palivovou pumpu, aby se to neulilo. Každopádně ty tam žádný karburátor nemáš, tak ti tohle nehrozí.
Jinak s tím porovnáním jsem zase něco napsal

. Jen si dělejte srandu z nás leštěnkářů

Stejně si myslím, že Mirko a já používáme RRC daleko víc v souladu se záměrem konstruktérů než vy, co je trápíte v těžkém terénu. Mělo to být univerzální auto, které by zvládlo všechny denní potřeby včetně dopravy jeho majitele po lesních a polních cestách nebo na expedičně laděnou cestu na velké vzdálenosti. Až druhotně se ukázalo, že kombinace jeho průchodnosti terénem a výkonu motoru se výborně hodí na závody jak v trialu, tak v comp-safari, nicméně v sedmdesátých letech to bylo pořád strašně drahé auto, takže až dostatek levných ojetin udělal z RRC platformu pro různé offroad úpravy včetně takových brutalit jako zkrácení zadní části karoserie. Nakonec také díky tomu se jich v originálním stavu dochovalo tak málo, takže jsme se dočkali současné situace, kdy koupit v Anglii neupravený dvoudveřák v aspoň trochu slušném stavu, znamená počítat s cenou přes 10 tisíc liber.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250