Zatím mám pouze zadní nápravu, na přední bych dal cca 25mm, zdálo se mi že je zadek trochu svěšenej, tak ať se to vyrovná...
Je to dobrej nápad, nebo špatnej nápad, nebo jakej je to nápad?

Moderátor: Acon
Bude se ti auto malinko víc kolíbat,ale jestli nebilnkáš při jízdě v autě tak si asi zvyknešKraky píše:...jsem poladil tutěma silonovýma podložkama pod misky pružin, 35mm, tváří se to OK.
Zatím mám pouze zadní nápravu, na přední bych dal cca 25mm, zdálo se mi že je zadek trochu svěšenej, tak ať se to vyrovná...
Je to dobrej nápad, nebo špatnej nápad, nebo jakej je to nápad?
V sobotu beru metr poměřímeMrky DII píše:Čau, třeba ti moje zkušenost pomůže.
Kluci to moc neuznávají a neschvalují, ale můj finanční rozpočet mě prozatím také nasměroval k podobnému provedení. Takže.
V zimě jsem přešel z měchů na pružiny a dostal stejný nápad, trochu tu misku podložit a zkusit, co to bude dělat. Takže první verze byla silon zadek +30 mm. Žádný problém nebyl, vše v klidu. No jo, ale pak se mi přestalo líbit, že auto vypadá trochu nakople. Takže jsem vyrobil i +30 mm na předek, akorát z oceli. Chování auta bez problému. No a pak se mi zdálo, že je ten zadek o chlup níž než předek. Opravdu to tak bylo, rozdíl u podběhu činil 1 cm ve prospěch předku. Takže 30 mm ze zadku ven a dal jsem 50 mm a opět ze silonu. Zřejmě progrese pružiny způsobila, že celkové zvednutí je ve finále 38 mm předek a 57 zadek. Měřeno metrem, takže brát s rezervou. Zadek se teda po změně z 30 na 50 mm celkem přitvrdil, je víc cítit na dírách. Ale jinak dobrý, nemusel jsem ani podkládat crossmember. Žádné kolíbání oproti standartu jsem nezaznamena. Auto není ničím nastrojeno. Ve výrobě je pouze zahrádka a do budoucna pevnostní nárazník. Ale časem to mám v plánu zliftovat standartně vyššími a asi i tvrdšími pružinami.
Já vím,ale jestli ty ses těma podložkama nedostal pouze na základní víšku jako když je auto nový. Proto to chci porovnat.Mrky DII píše:Ale já tady neříkám nic o unavených nebo nových pružinách. Jen říkám o kolik se to zvedlo po daném vypodložkování. Já mám pružiny taky použité a je v celku logické, že když dáš nové, tak budou mít jinou progresivitu.