Zelené čidlo co to je ?
Moderátor: Safraporte
-
- auto: Freelander1,8 benzin
Zelené čidlo co to je ?
Prosím co to je za čidlo ? (zelené a dva dráty ) freelander 1,8i 16 v
Re: Zelené čidlo co to je ?
Cidlo teploty nasavaneho vzduchu
-
dakujem, tak uz som v obraze. motor mi sklbal nemal tah potom secko bolo v poriatku auto islo toto mi robilo stále tak vyčistil som toto cidlo v tech benzine a stále mi to robí mozno ze je pokazené alebo zeby iné cidlo sám neviem :/
Z toho obrázku je to špatně vidět,ale jestli je to u hadic pak je to teplotní čidlo motoru.Myslím,že čidlo teploty nasávaného vzduchu je hnědé,poznáš to ,když trochu povolíš jestli teče voda.Jinak škubání motoru by neměly způsobovat tyto čidla,spíše svíčky ,zapalování.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Mne škubání dělal poprvé ucpaný pal. filtr a podruhé vypálený palec rozdělovače 

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Tak to se pletes hnede je na vodu ,a kdyz se podivas poradne tak zelene je na saniy.sajty píše:Z toho obrázku je to špatně vidět,ale jestli je to u hadic pak je to teplotní čidlo motoru.Myslím,že čidlo teploty nasávaného vzduchu je hnědé,poznáš to ,když trochu povolíš jestli teče voda.Jinak škubání motoru by neměly způsobovat tyto čidla,spíše svíčky ,zapalování.

Když to pořádňě přečteš,tak zjistíš že jsem to netvrdil jistě.Nemůžu si pamatovat barvu všech čidel,je jich tam moc.Promiň ,že jsem ti chtěl poradit.
-
je to zelené, na fore som čítal že stačí vyčistit v benzíne no ja som vyčistil a vyzerá to tak ze nepomohlo ze to cidlo je v háji tak shánam to cidlo, diagnostika mi vypísala ze tam bude problém . robí to problém hlavne ked ráno startujem a bud mi to nechytá na prvy start alebo ked mi hcytá tak po zaradeny jednotky ked sa rozbieham auto skapína sklbe musím davat večší plyn toto mi trvá 5 min a potom slape normáklne ale má slaby výkon . čistil som aj EDC ten valček co je napojeny s kablami nad víčkom nap. oleja nepomohlo.
Škubání při studeném startu a pravidelný chod při zahřátém motoru ,je jiný problém než vadné čidlo.Řešení už jsem tady na foru popisoval,ale ty nepotřebuješ poradit.
-
y.sajty , ešte ty si mi písal ze to robí čidlo nasavaného vzduchu ale v inom príspevku co som mal kukni to : http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =7&t=22903 tam to píses teraz nevem nacom som potom hm vysvetlíš mi to ?
- qwerty2904
- tel.: 0948 135 300
- auto: RR L322 , RR P38 V8
Otáčky mu kolíšu aj keď je motor zohriaty. Počas celej doby ako sa motor zohrieval tak otáčky kolísali. Diagnoza potvrdila čidlo nasávaného vzduchu, ďalšia vec meranie plynového pedálu ukázalo že nepridáva plynulo niekde v prvej tretine sa zasekne možno aj skôr. čo môže mať za následok zdochnutie motora keď sa rozbieha, keď zošliapne plyn naplno tak to povolí a nezdochne to. V prvom rade treba vymeniť čidlo potom treba pozrieť ECU hlásilo tam chyby, odstránili sa ale vyhodilo ich znova.y.sajty píše:Škubání při studeném startu a pravidelný chod při zahřátém motoru ,je jiný problém než vadné čidlo.Řešení už jsem tady na foru popisoval,ale ty nepotřebuješ poradit.
-
presne tak ! a to čidlo shánam az dodnes, stupave nemaly volal som ale dá sa objednat okolo 40 euro chlapím mi mal poslat obrázok cidla cez mail ale neposlal chcel som sa presvedcit ci myslí na to cidlo takze potom cez stránku som si objednal z čiech lipet4x4 dosiel mi mail ze nemaju skladom aleze si daly objednat a ze to moze trvat 5- 10 dní hovorím okej počkám ale medzui tým som obvolal vrkoviská aspon na náhradu neco aby mi to nerobilo nikde nemaju ani pán baliogh nemá zo šale aspon keby to pasovalo z iného auta , presel som jedno vrakovisko a ništ z čoho je to čidlo z diamantu ? nechápem
Já sehnal kompletní sání se vstřiky a čidlem na vrakáči za 1200 Kč.Než koupíš nové,pujč si od nějakého kolegy s FREE.a vyzkoušej.Zkusil jsi propojit konektor v čidlu kouskem drátu?Mnohdy to ukáže ,jestli je dobré.Pak ho musíš odstranit jinak ti to vychlastá 15l.
Ach jo to jsou rady propoj dratem cidlo pak se budes divit kdyz nahodou odpalis didici jednotkuy.sajty píše:Já sehnal kompletní sání se vstřiky a čidlem na vrakáči za 1200 Kč.Než koupíš nové,pujč si od nějakého kolegy s FREE.a vyzkoušej.Zkusil jsi propojit konektor v čidlu kouskem drátu?Mnohdy to ukáže ,jestli je dobré.Pak ho musíš odstranit jinak ti to vychlastá 15l.

Psal jsem ti sz zpravu ze to cidlo mamdafsij píše:presne tak ! a to čidlo shánam az dodnes, stupave nemaly volal som ale dá sa objednat okolo 40 euro chlapím mi mal poslat obrázok cidla cez mail ale neposlal chcel som sa presvedcit ci myslí na to cidlo takze potom cez stránku som si objednal z čiech lipet4x4 dosiel mi mail ze nemaju skladom aleze si daly objednat a ze to moze trvat 5- 10 dní hovorím okej počkám ale medzui tým som obvolal vrkoviská aspon na náhradu neco aby mi to nerobilo nikde nemaju ani pán baliogh nemá zo šale aspon keby to pasovalo z iného auta , presel som jedno vrakovisko a ništ z čoho je to čidlo z diamantu ? nechápem
-
vymením to cidlo a potom budem mudrejší
Sepnutí čidla nahradíš propojením,nechápu jak poškodíš jednotku,ach jo?
Cidlo neni spinac ale ma nejakou ohmickou hodnotu a podle toho jaka je tak si to ridici jednotka vyhodnoti
,To uz neni skodovka 100vka kdyz drat byl motoristy kamarad 

-
ja som taky čerstvy majitel toho freelandra mám ho od leta takze secko sa ucim a te ohmi mi boli vysvetlené
-
no dovidopo este pred dvoma týzdnami som si objednaval to cidlo cez net a poslali mi uplne neco iné :/ nepasuje závit poteší to cloveka nedá sa stým nejak vybabrat a aspon vie nekdo do ktroého freelandra pasuje toto? ja mám 1,8 i 16 V 1998 ročník