Disco 2 sedi na riti poradi nekdo?

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
JarekM

Disco 2 sedi na riti poradi nekdo?

#1 Příspěvek od JarekM » 14 dub 2014 21:21

Poradi nekdo?
Mame neco podobneho D 2 sedi na riti,cidla vymenene diagnostika hlasi zadna zavada a kompresor po nastartovani jede tak 5sekund a pak nic,mechy v poradku unik zadny,jediny poznatek kdyz odpojim na kompresoru tu tlustou trubku co je z kolenkem tak kompresor po nastartovani jede jak ji pripojim z5 tak prestane .Uz jsme z toho na prasky ....poradi tady nekdo ...... :hmm:

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: Disco 2 sedi na riti poradi nekdo?

#2 Příspěvek od MadTom » 15 dub 2014 17:28

A jakou to hlásí závadu na diagnostice?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

JarekM

#3 Příspěvek od JarekM » 15 dub 2014 22:31

Prave ze diagnostika zadnou zavadu nenasla :o

MadTom

#4 Příspěvek od MadTom » 15 dub 2014 22:40

A jakou diagnostiku jste použili? Pokud nějakou rozumnou, tak bude umět jedna zobrazit aktuální hodnoty z čidel, ale-i nafoukat nebo vyfoukat manuálně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

JarekM

#5 Příspěvek od JarekM » 15 dub 2014 23:00

T4 origo ,zajimave je ze kompresor jede 5 sekudd a pak nic

faisceau
tel.: +421918707701
auto: LR Discovery Td5

#6 Příspěvek od faisceau » 15 dub 2014 23:11

No, nebude kompresor plný vody, alebo prehriaty?
Ja som dočasne prešiel na struny, keď sa oteplí, tiež budem laborovať. SLS si začalo žiť svojím životom...

DanoB
LR Discovery II Td5

dava
auto: DII Td5 v origoši

#7 Příspěvek od dava » 15 dub 2014 23:19

8) No, já bych to interpretoval tak, že snímač tlaku snímá nesmysl. To by se mělo dát zobrazit a ověřit. Taky nemusí bejt sám snímač vadnej, ale nějaký ty kablíky. Nafouk bych to zvenku a uvidí se, jestli se srovná, nebo jestli nějak nechápe snímání polohy. Ale že by na obou stranách je nepravděpodobný. Odezvu jednotky na tlačítko a další členy jste zkoumali taky? Vzádu u snímačů bych na to asi zatím nehrabal, bo rozhašený je to hned.
Wabco SLABS je kvalita, nehledal bych to v jednotce a podobně, spíš nějaká dráteničina . Na kamionech tyhle systémy makaj hodně spolehlivě v šílených podmínkách pod návěsem a podobně, tady to máš v suchu, to musí vydržet nafurt.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

MadTom

#8 Příspěvek od MadTom » 15 dub 2014 23:24

Ale u D2 žádnej snímač tlaku u pneumatického pružení zadní nápravy není. Na měření se používají čidla snímající vzdálenost nápravy od rámu. Auto nemá samostatnej vzduchojem. Pouze kompresor a 3 elektromagnetické ventily.

dava

#9 Příspěvek od dava » 15 dub 2014 23:25

MadTom píše:Ale u D2 žádnej snímač tlaku u pneumatického pružení zadní nápravy není. Na měření se používají čidla snímající vzdálenost nápravy od rámu. Auto nemá samostatnej vzduchojem. Pouze kompresor a 3 elektromagnetické ventily.
Kompresor že nemá ochranu před přefouknutím? takových moc není, jako fakt? Když mu zalomím hadici tak půjde domrtva dokud něco nepovolí? To se mi úplně nezdá...
No road? No problem...

faisceau

#10 Příspěvek od faisceau » 15 dub 2014 23:34

Súhlasím s MadTomom, kompresor nemá vlastnú ochranu, tuším, že ani tepelnú poistku, naozaj sa všetko viaže na snímače polohy.....

DanoB
LR Discovery II Td5

dava

#11 Příspěvek od dava » 15 dub 2014 23:41

Pokud teda tam fakt nic není, :coze: v tom kompresoru, tak má motorek KO, jak se zatíží tak umře. Protože jinak není možný, aby s odpojenou hadicí běžel a s připojenou neběžel.

Připoj tedy ke kompresorku místo auta hadici s manometrem a měř, klidně to můžeš pustit do kola foukacím nástavcem. Jestli nafouká kolo, je to OK, pletu se. Jestli ne, je v něm chyba.

Ve ventilech to nebude, protože pokud kompresor nemá snímání tlaku, urval by ti hadice, pokud by se neotvíral ventil. Nebo by běžel věčně, pokud vy se naopak nezavíral ventil v poloze odfuk/snížení.

Nakonec, jestli systém chodí snadno poznáš, když to nafoukáš externě hadicí odpojenou u kompresoru směrem do auta. To se asi dá poznat i bez diagnostiky, ale jestli jsi dával snímače polohy, možná stejně bude potřeba to srovnat. Nicméně by se měly měchy nějak nafoukat a mělo by to reagovat na pokyny knoflíku na palubce.
Naposledy upravil(a) dava dne 15 dub 2014 23:54, celkem upraveno 1 x.
No road? No problem...

JarekM

#12 Příspěvek od JarekM » 15 dub 2014 23:50

Když jsem dal na diagnostice test tak zacne 1z 5 a napise to ze auto není v rovine a toje všechno dal to nepusti ,zkusim propojit elektromagnety a kompresor napojim také zvlast a uvidíme co to udela ,ještě dotaz ventil primo na kompresoru je na co?

faisceau

#13 Příspěvek od faisceau » 15 dub 2014 23:52

Osobne mám práve opačný problém: Kopresor je ako nový, fúka ako "najatý", čidlá vymeneé, napriek tomu si zadom robí, čo chce. Mám podozrenie na ventil (netesnoti som vylúčil)
Idem si dorobiť manuálne ovládanie SLS, uvidíme, čo to povie...

Ale zase chápem, je to LR, a s ním je vždy čo robiť :-)

DanoB
LR Discovery II Td5

dava

#14 Příspěvek od dava » 15 dub 2014 23:59

JarekM píše:Když jsem dal na diagnostice test tak zacne 1z 5 a napise to ze auto není v rovine a toje všechno dal to nepusti ,zkusim propojit elektromagnety a kompresor napojim také zvlast a uvidíme co to udela ,ještě dotaz ventil primo na kompresoru je na co?

No, tak ale to je jiná, odpoj tyčky od snímačů a dej je do nějaký mezipolohy, jestli se diag zorientuje a zareaguje. Pak to ale nenech foukat, abys nebouch pytle. Máš to na heveru, nebo na zemi??

Ventil na kompresoru objasní Mad Tom. Podle mě to je hlavní pro celkovej zdvih, nebo jen celkovej odfuk (snížení se děje bez rozdílu stran) , ale to hádám ze zkušenosti z jiných aplikací wabco.

Jestli se ale chlapi nepletou a kompresor je natvrdo a nikde žádný jiný snímače než vzadu, systém nepozná tlak a nebude to tedy ve ventilech. Pokud by zlobily, kompresor by to nepoznal a valil to tam.
No road? No problem...

JarekM

#15 Příspěvek od JarekM » 16 dub 2014 00:13

Zkosely jsme to jak na zemi,tak na heveru a v ruznych polohách ,jak se k tomu zase dostanu tak to zkusim nafoukat natvrdo a uvidíme ,ale momentalne jsem bezradnej

dava

#16 Příspěvek od dava » 16 dub 2014 00:19

faisceau píše:Osobne mám práve opačný problém: Kopresor je ako nový, fúka ako "najatý", čidlá vymeneé, napriek tomu si zadom robí, čo chce. Mám podozrenie na ventil (netesnoti som vylúčil)
Idem si dorobiť manuálne ovládanie SLS, uvidíme, čo to povie...

Ale zase chápem, je to LR, a s ním je vždy čo robiť :-)

DanoB
Dano, jestli nedrží ventil, manuální ovládání nepomůže. Leda bys to odpojil od měchů a foukal je napřímo, to pak jo. Bude to makat i pokud je spojíš jednou hadicí a tou je dofoukneš zepředu, klidně i na jeden snímač nějak chytne polohu. Ale takhle zapojený se to bude houpat , proto jsou tam ty dva ventily pro každou stranu solo, a když nedržej, dělá to bordel a přefukuje mezi sebou. Taky pozor za stabilizaci, jestli máš ACE, může bejt chyba tam a pere se to spolu, jestli se to snaží zkřížit, tak má vzduchařina zmatek a nedofoukne, nebo upustí.
No road? No problem...

MadTom

#17 Příspěvek od MadTom » 16 dub 2014 08:01

Popis SLS je v RAVE - servisní manuál pro LR, dá se najít na webu. Akorát je to anglicky.
Součástí kompresoru je tepelná ochrana a mechanický přetlakový ventil. Řízení se dělá pomocí čidel vzdálenosti nápravy od rámu a dále je tam časové omezení v řídící jednotce - když se to nenafouká dot rychle, tak to vyhodí chybu.
Dále se kontrolují dveře - když jsou otevřené, tak se nefouká ani nevyfukuje.
Mě se to navích chová tak, že někdy malé dofouknutí po nastoupení do auta se stane až po rozjetí auta.

Dále jsou tam 3 elektromagnetické ventily - jeden pro každý měch - tí se vybírá, která strana se bude nafukovat nebo vyfukovat. Třetí ventil je vyfukovací.
Při foukání levého měchu se otevře ventil pro levý měch a zapne kompesor.
Při vyfukování levého měchu se otevře věntil pro levý měch a vyfukovací ventil.

Diagnostika - třeba Nanocom, které SLS doopravdy umí, umožňuje jednat nafouknout nebo vyfouknout každý z měchů samostatně, a hlavně zobrazí hodnoty, které řídící jednotka čte z čidel a umožňuje kalibraci výšky, nastvení uložených hodnot v řídící jednotce.

faisceau

#18 Příspěvek od faisceau » 16 dub 2014 08:16

Díky za cenné info :-)

DanoB
LR Discovery II Td5

tel.: +420775196109
auto: LR DII; Volvo XC90 -
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od default » 28 dub 2014 10:03

Ubezpečuju Vás (všechny) že ten kompresor nějakou ochranu má. Jednou mi odešly oba měchy naráz (nevím jak - ale je to pravda - jeden tam byl cca 1/2roku vyměněn v Auto Jase). Auto po nastartování normálně nakoplo kompresor a ten se po chvilce odpojil, aniž by měchy dofoukal. Řešil jsem to tady a tehdy jsme se shodli na tom, že kompresor má ochranu před přehřátím.
Asi týden jsem hledal závadu kdesi všade - než jsem u Slámiče zakoupil jeden měch a pak jsem byl schopen dojet do Auto Jase a pořešit reklamaci. Měli u toho spoustu pindů na téma "když za tím taháte vozejk (750kg) tak bychom tu reklamaci uznávat neměli" a podobně ale nakonec ho vyměnili...
Takže jsem se ujistil že ani nové věci nemusí fungovat a závadu je potřeba hledat i tam kde jsem si jist že být nemůže...
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109

Odpovědět