Silne vibracie pri akceleracii uz od startu na DII

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

Re: Silne vibracie pri akceleracii uz od startu na DII

#21 Příspěvek od eliott » 06 kvě 2014 07:40

MadTom píše:Může to být "jenom" kabel ke vstřikovačům, co je v hlavě motoru. Nebo problém s konektorem někde po cestě mezi řídící jednotkou a vstřikovačema. O obojím už se tady psalo.
marec má podle podpisu D3 :wink: .

Měnič se točí současně s motorem :!:
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#22 Příspěvek od MadTom » 06 kvě 2014 07:54

Ale v předmětu je D2????
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

marec23
auto: LR Disco III

#23 Příspěvek od marec23 » 06 kvě 2014 12:15

Ano mam D3.
Kabelaz som uz kontroloval, ale ta vyzera byt v pohode. A uz mam vymeneny aj palivovy filter a tiez to nepomohlo, takze budem musiet riesit vstrekovace :-(

marec23
auto: LR Disco III

#24 Příspěvek od marec23 » 20 kvě 2014 00:12

Takze po diagnostike som zistil, ze vstrekovac 6 moze byt vadny, takze som zohnal druhy a vymenil ho.

Asi 3-4 tyzdne dozadu som daval pretesnit vstrek 5 a 6 pretoze ich podfukovalo ... objednal som original podlozky v servise BOSCH. Ked sme vtedy vybrali 6ku bola na tom vstrekovaci divna tenka neoriginalna podlozka, tak sme dali novu a vsetko perfektne tesnilo. Po prejdeni asi 250 km (dialnica) sa zacali spominane problemy s trasenim motora.

Ked sme teraz vymienali vstrekovac 6, vytiaholisme ho a pozerame :shock: ... boli na nom dve podlozky. Uz ked sme ho vyberali pred par tyzdnami museli byt dve ale tym ze jedna zostala vo vnutri (v hlave) nenapadlo ma to a zalozili sme novu namiesto starej-neoriginalnej dal.
Problem bol pravdepodobne v tom, ze origo podlozka bola hrubsia ako ta neorigo a pod nou bola este jedna takze vstrekovac bol velmi vysoko.

Dalsia vec ktoru som spozoroval je, ze mam v motore vela oleja ... cca 2 cm nad max. ryskou. Takze som odpustil asi liter a je mi jasne ze mi 6ka dobre nezapalovala a preto asi triaslo motorom a nafta stekala do olejovej vane. Aj ked nezapalovanie jedneho valca by asi motorom triast nemalo ... ci :?:

V kazdom pripade mam teraz najazdene asi 300 km a motor ide normalne :grin:
A samozrejme pokracujem v pozorovani vi sa objem oleja nezvysuje :-(

sentinel
tel.: 00421905690106
auto: LR DISCOVERY II

#25 Příspěvek od sentinel » 28 kvě 2014 11:20

Aj ja som mal problém s trasením auta. Hľadal som chybu v kardanoch, dal som si vymeniť káble ku vstrekovačom, kontrola vstrekov, všelijaké diagnostiky. Stálo to kopu peňazí. Nakoniec som dal vymeniť spojku a zotrvačník a problém zmyzol. Nebol ani tak problém v spojke, ale v zotrvačníku. Spojku som menil iba preto, lebo to už bolo rozobraté a tak tam mám všetko nové a ide ako hodinky teraz. Zbytočné diagnostiky, káble a kvantum špekulácii. Overte či máte v poriadku zotrvačník. Mne to triaslo čím ďalej tým viac a už sa s tým ani nedalo jazdiť. Dobré bolo že sa pokazila spojka, lebo to bol dôvod na rozobratie a tam zistili v čom to bolo.

Odpovědět