Ostraziti jihocesti policiste

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

Re: Ostraziti jihocesti policiste

#21 Příspěvek od Tim » 29 črc 2014 09:32

@ VencaZE - to doufám nemyslíš vážně? Tady přece nejde jen o to nést následky, až někomu způsobíš újmu. Tady jde o prevenci. Nezlob se na mne, ale odmítat pokutu za rychlost, telefonování nebo špatně upevněný náklad je zhovadilost.... Já vim, že na kamioňáky jsou policajti jako psi, ale když se podíváš co a jak po těch silnicích jezdí, tak se ani nemůžeš divit....
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od VencaZE » 29 črc 2014 09:42

Posuzuju vec ze sve zkusenosti. Když mám naklad upevneny 12 ti kurty a oni chteji 15 kurtu budu se hadat. Když jedu rovne po dalnici a telefonuju, nic jsem neprovedl. Když jedu ve Stary Vode 57, budu se hadat. Když je od 13 hodin ve svatek zakaz a oni me chytnou ve 13:15 dvacet kilometru od domova, budu se hadat.
Typicky patecni a sobotni zakazy jizdy zpusobuji agresivitu ridicu nakladaku protoze kazdy se chce stacit dostat domů na vikend. A tak dále a tak dále..
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Tim

#23 Příspěvek od Tim » 29 črc 2014 09:56

Jo, tomu že se chceš dostat domů rozumím, to chápu. Já vím, jaký to je, když Ti vyjde pauza a máš to půl hodiny domů. A v té Staré Vodě pozor, tam jsou pořád. Ale chápu i je. Prostě je tu padesátka a oni dělají svou práci. Já teď zrovna ve Staré Vodě jsem, ale ne s plácačkou u silnice :wink:

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

xxx
auto: byla D3, teď D4

#24 Příspěvek od xxx » 29 črc 2014 10:17

VencaZE píše:Posuzuju vec ze sve zkusenosti. Když mám naklad upevneny 12 ti kurty a oni chteji 15 kurtu budu se hadat. Když jedu rovne po dalnici a telefonuju, nic jsem neprovedl. Když jedu ve Stary Vode 57, budu se hadat. Když je od 13 hodin ve svatek zakaz a oni me chytnou ve 13:15 dvacet kilometru od domova, budu se hadat.
Typicky patecni a sobotni zakazy jizdy zpusobuji agresivitu ridicu nakladaku protoze kazdy se chce stacit dostat domů na vikend. A tak dále a tak dále..
když pojedeš v Norsku 57 v 50tce, budeš se hádat? Když pojedeš v Německu v době zákazu budeš se hádat? Když tě v Rakousku chytí s telefonem v ruce, budeš se hádat?

asi těžko, nebude s tebou NIKDO diskutovat, i když ovládáš jejich řeč plynně. Jsou placení z daní, dělají svoji práci, ...

Už jsem něco procestoval, abych mohl srovnávat, ale tolik agresivních řidičů, jako je ČR jsem nikde jinde nepotkal. Je to smutné.

A neber si to osobně :mrk

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#25 Příspěvek od MadTom » 29 črc 2014 10:17

Policisté by primárně měli být profesionálové, takže by nemělo nastat to, že začnou vytahovat kousek nějakého předpisu, který se jim hodí, s tím že druhou část, která se jim nehodí zamlčí, ať už úmyslně, nebo neznalostí. To první je prasárna, to druhé je neprofesionalita. Oni musí postupovat striktně dle toho, co jim předpisy povolují, né tak, jak by se jim to hodilo a líbilo. A ze své pozice profesionála a úřední osoby mají nad řidičem vždy výhodu. Což je nerovnost před zákonem a ta se principiálně kompenzuje omezením, že oni mohou konat pouze tak, jak jim předpisy dovolují.
A k měření rychlosti - povolená a bezpečná rychlost mohou být něco úplně jiného, a zrovna ta bezpečná rychlost je to o co jde u materiální stránky přestupků - tedy nejen zda dané chování nastalo, ale i zda porušilo nějaký chráněný zákon.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

xxx
auto: byla D3, teď D4

#26 Příspěvek od xxx » 29 črc 2014 10:33

MadTom píše:Policisté by primárně měli být profesionálové...
přesně tak, rozhodně je z mého pohledu špatně, co udělali sikimu v tom, že se pořád snažili ho na něco dostat. Prvotně jej asi zastavili za SPZ, ale potom to pokračovalo, ... a ještě ...

a když už nic, tak lékárničku a fouknout :D Potom se 1,5 hodiny dohaduješ.

VencaZE
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od VencaZE » 29 črc 2014 10:38

Norsky neumim a anglicky jen trochu. V zemi kterou znam minimalne se samosebou chovam obezretneji. V Nemecku se hadat budu v tom smyslu ze uvedu duvody proc jednam jak jednam. Nemci docela profesionalove jsou a jsou ochotni akceptovat veci ktere Cesi ani nahodou. Typicky doby rizeni. Ale prvotne byla rec o offroadech. Jakkoliv se mi extremni upravy nelibi, myslim ze by kazdy měl mit pravo si auto upravit podle potreb nebo vkusu.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz

Krasty

#28 Příspěvek od Krasty » 29 črc 2014 12:24

...jenze bohuzel (nekdy bohudik) existuji pravidla a ta by mela platit pro vsechny stejne (tomu tak uz jen "bohuzel" neni).
Pokud se ale budu ridit svym selskym rozumem a sam budu rozhodovat o tom, co je spravne a co ne, tak nevim nevim...asi bychom se tady hooodne rychle vsichni mezi sebou pomlatili. Ale to uz mluvim hodne obecne. (Ja mam strom-svestku - jeden a sam mam malo, soused jich ma 10 a ani je nesbira, tak si je pujdu sebrat k nemu, vzdyt jemu jen hnijou...)

V souvislosti s upravama aut...holt to tak je, ale na druhou stranu existuji vyjimky v technicaku a homologovane prislusenstvi k autum. Opet slovo bohuzel...bohuzel to neco stoji.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

VencaZE
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od VencaZE » 29 črc 2014 12:56

No me selsky rozum rika ze i kdyby měl soused tech svestek milion tak mi do toho nic neni protoze je to jeho majetek. Proste nebudu jist svestky no :D.

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od erik » 29 črc 2014 12:58

MadTom píše:Policisté by primárně měli být profesionálové...............
Ano. Jsou v rizikové situaci...
Nedávný příklad buzerace a ponižování opilého řidiče, stála život tohoto policajta a opilce a obou nevinných rodin v podstatě též...
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#31 Příspěvek od Johny R » 29 črc 2014 13:25

Já musím souhlasit s Vencou! Státu je všude plno a jediné co po mně chce jsou jenom prachy! Alespoň zjednodušeně mi to tak příjde! A když vím kdo se z mého okolí snaží dostat k policii a proč, tak o profesionalitě mám tak trochu pochyby! A bohužel měl jsem za těch 15 let co řídím jen přestupky za parkování (čtyři, jiné přestupky jsem nikdy neměl) a ani jednou se mi nestalo že by to ORGÁN řešil domluvou! Vždycky ze mně tahali prachy! A to byly dvakrát totální prkotiny. A já blbec tahám auta z kolejiště, dvakrát jsem chytal zloděje co vykrádal barák, dvakrát jsem chytal zlodějě co čóroval kolo, nevyhazuji odpadky, chodím do práce a odvádím daně! Prostě občan hodná ovce! A soudruzi z VB už mně fakt SEROU, páč skutečně plní akorát státní pokladničku z které já uvidím tak akorát jedno smradlavé, hnědé, zatočené!
PS: A tohle mé rozpoložení je práce jediného městského strážníka, kterému bych v civilu s chutí orazítkoval gezicht!

Krasty

#32 Příspěvek od Krasty » 29 črc 2014 13:48

Asi to tu kazdy vidime podobne, ale kazdy pouzivame nejakej svuj extremni pohled...
Je dobre, ze jsou, ale neni dobre, kdyz jsou to magori, to je v celku jasny.
Mezi "obycejnyma" lidma se taky najdou lidi, co odhazuji odpadky, kradou auta, kola, vykradaji sklepy, neplati dane... a o nich tu ani nijak moc nepiseme...
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993

Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)

Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)

paramount2
tel.: 775958013
auto: LR DI 300, 200

#33 Příspěvek od paramount2 » 31 črc 2014 00:14

jj, souhlas s Vencou...

jasný, že pravidla musej bejt, ale proč jsou takový jaký jsou...protože jsou zobecněný...v obci platí 50 km/h, ale všichni víme, že je fůra úseků, kde se dá bezpečně jet 60,70 i víc...zkušenosti s policií mám poslední dobou takovou, že sem zaplatil pár 100 nebo 200 korunovejch pokut....páč prostě ti kluci musej každej den 5 pokut přivýzt-a v tom vidím ten problém...ne v tom, že buzerujou, ale že jim to nadřízenej nakáže...
takže je to o tom, na jakýho policajta člověk narazí...

jezdil sem v různejch zemích a dyž pominu země jako Ukrajina nebo Mexiko, kde je to "trochu" jinak, obecně platí, že drobný prohřešky se tolerujou...ať už trocha alkoholu (Belgie, Francie), překročení rychlosti (USA na dálnici o 15 mil/h-jedou tak totiž všichni nebo absolutní dodržování stopky-je tam přece pro to, abych dal přednost, ne kvůli tomu, abych měl "kola v klidu")...jízda na červenou v prázdný křižovatce (Itálie-tam se dokonce policajt divil, že nejedu, dyž nikde není ani noha)...

v těhle příhodách by se dalo pokračovat dlouho...je to o tom, proč sou ty předpisy tak napsaný...ne aby se striktně dodržovaly...ale aby se jezdilo bezpečně... :wink:

Tim

#34 Příspěvek od Tim » 31 črc 2014 05:42

To já si nemyslím. Musíš to brát tak, že prostě není každý jako ty... Jasně, přehledný úsek obce, tak Ty tam pojedeš místo 50km/h sedmdesátkou. Jenže když tam povolí 70km/h , tak se najdou kreténi, kteří tam pojedou devadesát, protože přece překračují rychlost jenom "o chlup". Kdyby byli všichni na silnicích slušní, ohleduplní a měli zdravý rozum a morální zábrany, nebylo by zřejmě potřeba předpisů. Protože se ale po silnici pohybuje nezanedbatelné procento idiotů, hovad a bezmozků, musí se jejich jízda po silnici usměrnit předpisy. A ty musí být dodržovány a musí platit pro všechny, jinak to prostě nejde. A že někoho sere "pomalá" padesátka v obci? Zajeďte si na výlet do Švédska. Na spoustě úseků mimo obec, i hodně přehledných, je sedmdesátka. Zkuste ji překročit třeba o 5 km/h! Pokuta vás nemine a její výše není zrovna zanedbatelná, spíše bych řekl, že pro některé lidi i likvidační.

Tim

#35 Příspěvek od Tim » 31 črc 2014 06:10

Ještě k Johnymu. Já dostal zatím jen tři pokuty. Za celých těch X set tisíc kilometrů co jsem najezdil jen tři. A z toho dvě od městské policie. Jednou za vjezd do lázeňské zóny bez povolení (ale to proto, že mi na firmě tvrdili že je to domluvené a ono nebylo) a jednou za parkování. Obě pokuty od toho samého policisty, který byl velmi, velmi arogantní. U státní policie jsem ale takové chování nikdy nezažil - jen u německé a francouzské, bo jsem Čech a nás a kluky z Polska nemají v lásce. To jsou takové nacistické národy...

KDB
tel.: 725722563
auto: P38 4,6

#36 Příspěvek od KDB » 31 črc 2014 07:41

Kretén a idiot bude jako kretén a idiot jezdit pořád - to žádným "předpisem" moc neovlivníš. Naopak, tou často nesmyslnou buzerací nasereš a dotlačíš tu normální a slušnou většinu, aby se taky občas začala chovat idiotsky a ještě "protiprávně".
Věř, že kdyby se v ČR nastavily a vytvořily podmínky (dopravní síť, značení, předpisy, chování policie) stejně civilizované jako v Francii, Německu, Itálii....,tak se tady bude jezdit stejně dobře a žádné hromady mrtvol, jak nás tady příznivci represí a orduňku straší, by se nekonaly.
Logika čím víc předpisů a represe, tím víc pořádek nefunguje.
A chyba je nahoře - ryba vždycky smrdí od hlavy. A samozřejmě naše, protože dopustíme, aby se tam nahoru ti idioti a zm..i nejen dostali, ale měli vědomí, že si necháme všechno líbit.

Tim

#37 Příspěvek od Tim » 31 črc 2014 08:06

No já nevím, že by zrovna v Německu a Itálii byla doprava nějaká "civilizovanější" jsem si nějak nestihl všimnout. Zrovna na německých dálnicích jsou hromady mrtvol na denním pořádku. Proč? Protože na spoustě úseků není rychlostní limit a proto tam jezdí jako čuráci nedbaje stavu vozovky. Němec když není něčím omezen nebo řízen, vrací se ke svým historickým kořenům - barbaři a vandalové. Ne nadarmo se říká, že každý němec potřebuje svého führera... A u nás je na tom spousta lidí úplně stejně.
A represe? Buzerace? To vypadá trochu jinak než to co je tady. A nadávat na ty nahoře je taky místní folklór. Dostali se tam díky nám, jsou jedni z nás a měli jsme stejnou šanci jako oni se tam dostat a dělat to lépe než oni... Všichni jen brečí a dávají za příklad okolní státy , kde jsou na tom v lecčem hůře.

stan
tel.: +420 603 499 869
auto: Discovery III - 4,4i
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od stan » 31 črc 2014 08:15

Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo :)

ssang
tel.: 733149044
auto: jen vzpomínky na LR

#39 Příspěvek od ssang » 31 črc 2014 09:42

Tim píše:No já nevím, že by zrovna v Německu a Itálii byla doprava nějaká "civilizovanější" jsem si nějak nestihl všimnout. Zrovna na německých dálnicích jsou hromady mrtvol na denním pořádku. Proč? Protože na spoustě úseků není rychlostní limit a proto tam jezdí jako čuráci nedbaje stavu vozovky. Němec když není něčím omezen nebo řízen, vrací se ke svým historickým kořenům - barbaři a vandalové. Ne nadarmo se říká, že každý němec potřebuje svého führera... A u nás je na tom spousta lidí úplně stejně.
A represe? Buzerace? To vypadá trochu jinak než to co je tady. A nadávat na ty nahoře je taky místní folklór. Dostali se tam díky nám, jsou jedni z nás a měli jsme stejnou šanci jako oni se tam dostat a dělat to lépe než oni... Všichni jen brečí a dávají za příklad okolní státy , kde jsou na tom v lecčem hůře.
Time, ve všem co jsi v tomhle vlákně napsal s Tebou plně souhlasím. Pouze bych dodal, že u nás je hromada zákazů a nařízení, které "nikdo" nekontroluje. Když to náhodou někdo udělá, tak je to vnímáno jako útok na osobní svobodu, protože všem v okolí postiženého to x krát prošlo. Ve vyspělých státech vědí, že to co nedokážu kontrolovat je lepší nezakazovat.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tomas K (tkala)

#40 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 31 črc 2014 10:53

Tim píše:No já nevím, že by zrovna v Německu a Itálii byla doprava nějaká "civilizovanější" jsem si nějak nestihl všimnout. Zrovna na německých dálnicích jsou hromady mrtvol na denním pořádku.
Asi jezdím do nějakého jiného Německa a i Itálie. A že to není jen můj pocit dokazují statistiky mrtvých. Německo cca polovina toho co u nás, Itálei cca 3/4. Upřímně by se mi líbilo, kdyby se tu jezdilo jako v Německu. Ale musím uznat, že se to u nás lepší...

Tom

Odpovědět