Problem s guferom na prednej poloosi
Moderátor: Miky_CZ
Problem s guferom na prednej poloosi
Predtym ako zacnem tak zopar faktov:
1. naboj nema ziadnu volu
2. gulove capy su v poriadku, nemaju ziadnu volu, manzety su cele bez akejkolvek znamky praskania
Asi pred mesiacom a nieco som nasiel presakujuci olej na pravej prednej tehlici. Objednal som dve gufera - jedno do zasoby (Allmakes on Litep4x4). Gufero som vymenil. Prachovka na poloosi bola trochu hrdzava, tak som ju jemnym smirglom vylestil. Gufero a poloos s prachovkou poriadne namazal a zlozil.
1. naboj nema ziadnu volu
2. gulove capy su v poriadku, nemaju ziadnu volu, manzety su cele bez akejkolvek znamky praskania
Asi pred mesiacom a nieco som nasiel presakujuci olej na pravej prednej tehlici. Objednal som dve gufera - jedno do zasoby (Allmakes on Litep4x4). Gufero som vymenil. Prachovka na poloosi bola trochu hrdzava, tak som ju jemnym smirglom vylestil. Gufero a poloos s prachovkou poriadne namazal a zlozil.
- Přílohy
-
- Takto vyzerala prachovka ked som to rozobral
- halfshaft.jpg (59.5 KiB) Zobrazeno 6899 x
-
- Takto vyzeralo nove gufero
- new.jpg (53.34 KiB) Zobrazeno 6899 x
-
- Toto je stare gufero, namontovane vo fabrike LR pred 10 rokmi
- old.jpg (49.55 KiB) Zobrazeno 6899 x
if it ain't broke, don't fix it
Re: Problem s guferom na prednej poloosi
Presiel som 6200km bez akehokolvek naznaku oleja. Vsetko bolo uplne suche. Az zrazu najdem podbeh zasrany olejom. Nasladovala rozborka a nasiel som toto:
Zacal som citat a hladat a nasiel som: http://www.aulro.com/afvb/discovery-2/1 ... aking.html
Problem nachlp rovnaky. V tom australskom vlakne sa pise ze tieto gufera (jedno ci genuine LR, Allmakles, Britpart alebo co) sa zacali vyrabat v Indii a ktosi asi cosi spravil s rozmermi, ze nove gufera maju mensi priemer v strede.
Tak som zobral subleru a meral. Mam vo zvyku pouzite gufera nevyhadzovat a odkladat si ich pre pripadne problemy ako tento.
Problem nachlp rovnaky. V tom australskom vlakne sa pise ze tieto gufera (jedno ci genuine LR, Allmakles, Britpart alebo co) sa zacali vyrabat v Indii a ktosi asi cosi spravil s rozmermi, ze nove gufera maju mensi priemer v strede.
Tak som zobral subleru a meral. Mam vo zvyku pouzite gufera nevyhadzovat a odkladat si ich pre pripadne problemy ako tento.
- Přílohy
Podotykam ze na guferach som meral tu cast co netesni olej (nie ten kopcek co ma pruzinku na druhej strane)!! Hriadel by sa tam mala volne otacat, nemala by sa dotykat gumy. Kedze tam ale neni ziadna vola tak prachovka zacne ako keby potahovat stred gufera von smerom k homokinetickemu klbu a ta zvisla cast prachovky prederie gumu a sposobi to co na foto hore. Ine vysvetlenie nemam.
Nemate niekto nepouzite gufero FTC4822 z vnutornym priemerom 36.0mm?? Kupim dve.
Pripadne, nema niekto nejake ine riesenie ako na to?
Pripadne, nema niekto nejake ine riesenie ako na to?
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
kedze to soudruzi uz robia v inych rozmeroch, co tak skusit to v PB v Marse? pripadne neviem ci v Bytci v Kinexe take nieco robia, Kysucke nove Mesto INA, pripadne nieco podobne a kupovat nie podla auta ale podla rozmerov
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Mozno aj to stoji za pokus...Nie som odbornik na gufera, ale toto sa nezda typizovane gufero. ma to kadejake take prachovky ci ako to nazvathifi píše:kedze to soudruzi uz robia v inych rozmeroch, co tak skusit to v PB v Marse? pripadne neviem ci v Bytci v Kinexe take nieco robia, Kysucke nove Mesto INA, pripadne nieco podobne a kupovat nie podla auta ale podla rozmerov
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
no soson objavil v Ziline raj na O-kruzky a tam sa daju zohnat veci co maju cenu zlata....
v piatok tam pojdem tak ich mozem skusit ci tam nieco podobne budu mat. skus to gufero pomerat, fotku si vytlacim a v tej Ziline to mozem pozriet.
inak ja uz vyhradne kupujem ND iba tuto:
http://www.brit-car.co.uk/product.php/8 ... ange_rover
v piatok tam pojdem tak ich mozem skusit ci tam nieco podobne budu mat. skus to gufero pomerat, fotku si vytlacim a v tej Ziline to mozem pozriet.
Peter
Skusim ten Mars v PB zajtra a uvidim co povedia. Velku sancu tomu ale nedavam. Inak podla toho australskeho a jedneho anglicke fora sa zda ze vsetky nove gufera znamych znaciek (Britpart, Bearmach, Allmakes, LR) sa zdaju mat rovnako mensi vnutorny priemer. Asi by bolo jedno ak by som to aj objednal z Brticar aj tak by prislo to iste.hifi píše:no soson objavil v Ziline raj na O-kruzky a tam sa daju zohnat veci co maju cenu zlata....
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Nové gufero je vždy o něco menší. Nevytlačuje to gufero něco jiného? co odvzdušňovák?petmic píše:Podotykam ze na guferach som meral tu cast co netesni olej (nie ten kopcek co ma pruzinku na druhej strane)!! Hriadel by sa tam mala volne otacat, nemala by sa dotykat gumy. Kedze tam ale neni ziadna vola tak prachovka zacne ako keby potahovat stred gufera von smerom k homokinetickemu klbu a ta zvisla cast prachovky prederie gumu a sposobi to co na foto hore. Ine vysvetlenie nemam.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
to ze je mensie tam kde sa dotyka hriadela (kde je pruzinka na druhej strane) dava zmysel, ale preco by malo byt mensie v casti ktora sa nedotyka hriadela? a ako by sa tam malo pouzivanim zvacsit?Hubert píše:Nové gufero je vždy o něco menší. Nevytlačuje to gufero něco jiného? co odvzdušňovák?petmic píše:Podotykam ze na guferach som meral tu cast co netesni olej (nie ten kopcek co ma pruzinku na druhej strane)!! Hriadel by sa tam mala volne otacat, nemala by sa dotykat gumy. Kedze tam ale neni ziadna vola tak prachovka zacne ako keby potahovat stred gufera von smerom k homokinetickemu klbu a ta zvisla cast prachovky prederie gumu a sposobi to co na foto hore. Ine vysvetlenie nemam.
Neviem co by ho mohla vytlacovat. Odvzdusnovak je volny, dnes som ho odpojil na naprave a prefukol aj kompresorom.
- Stanislav Bedi
- tel.: +421907444887
- auto: P38 2.5TD
Ja mam to iste na P38 mam este jedno gufero doma odlozene pojdem pomerat co je pravdy ne tom ale to jedno co som menil uz tecie
Zmeraj a daj vediet.Stanislav Bedi píše:Ja mam to iste na P38 mam este jedno gufero doma odlozene pojdem pomerat co je pravdy ne tom ale to jedno co som menil uz tecie
- Stanislav Bedi
Tak takto som to pomeral ale vydim ze na figu meral som kde je pruzinka a mal som to pred nou no pojdem este razpomerat
31.50mm je ten kopcek co ma pruzinku. zmeraj aj tu stredovu dieru bez kopceka.
- Stanislav Bedi
No tak mimo zapichu teda kopceka som nameral toto a predtym to bolo merana na kopceku s miernym opretim o ten zapich troska sa to zle mera ale asi tak
- Stanislav Bedi
Ako tak nad tym premislam tak si myslim ze to ma byt na tesno a ked zatocis sa to pohybuje pochoduje a aby to nenatahovalo strunku a ten zapich tak to taha pekne za tu plochu cely sted toho semeringu ono sa to tom urcite pohybuje ale neviem ci myslim spravne
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Řešil jsem to same. Nakonec to vypadá, ze jediné gufera Corteco fungují. Cena cca 200Kc.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Ja som sa docital ze Britpart funguju/fungovali pred par rokmi: http://www.thed2boysclub.co.uk/viewtopi ... l+britpart
Kupil som si origo LR, Corteco a aj Britpart. Tak budem skusat kolko ktore vydrzi. Allmakes uz mam vyskusane, a nevydrzalo dlho
Kupil som si origo LR, Corteco a aj Britpart. Tak budem skusat kolko ktore vydrzi. Allmakes uz mam vyskusane, a nevydrzalo dlho
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Britpart i origo LR jsem zkoušel - nefugovalo. Corteco vypadá ze drží. Ještě na to dnes kouknu po výletu do Alp.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo