LR Discovery neštartuje - Chyba motora/elektrika HELP!!!

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
faisceau
tel.: +421918707701
auto: LR Discovery Td5

Re: LR Discovery neštartuje - Chyba motora/elektrika HELP!!!

#21 Příspěvek od faisceau » 30 črc 2013 17:23

Vďaka MadTomovi a Petrovi SK problém vyriešený. Skrat roz*** ECU motora, ktorú už ani MadTom nerozchodil. Po nahodení druhej ECU, nahodením vstrekovačov, spárovaním s BCU zase pradie ako hodinky.

Chalani, veľká vďaka.

A aby to nebolo také jednoduché, tak sa objavila pod autom nová olejová škvrna :broken ... holt, aspoň sa človek nenudí... :Ja blb:
LR Discovery II Td5

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#22 Příspěvek od MadTom » 30 črc 2013 19:49

Jednotka byla nabourana a vzhledem k tomu, ze to byl jeste starej typ, tak to nestoji za to ji venovat vic nez 2 hodiny.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

faisceau

#23 Příspěvek od faisceau » 06 srp 2013 18:15

Nuž, milé od teba...mám pre teba malé závďačné, len sa musím dostať do Brna....
LR Discovery II Td5

MadTom

#24 Příspěvek od MadTom » 06 srp 2013 20:55

Tak aby to nebylo špatně pochopené - je to o penězích, pokud koupím druhou jednotku za cca 3000Kč, tak po dvou hodinách laborování bez jištění konkrétního problému, je to již podle mě mrhání časem a tedy i penězma. Není to o tom, že by to už za 2 hodiny stálo ty 3 tisíce, ale o tom, že není ani náhled výsledku, takže chyba bude někde hluboko a tedy i oprava nejistá a drahá - materiálově i časově.
Pokud by to bylo novější přepisovatelná jednotka, tak tam stojí za to na tom strávit víc času.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Rover CK
auto: Land Rover 88

#25 Příspěvek od Rover CK » 06 srp 2013 21:46

nebudu radit a tak dám jenom jakýsi muster a necht si s tím každý naloží jak uzná za vhodné : průsery starejch aut /víc jak 10 let/ který jsou nacpaný elektronikou jsou z 90/ špatný kontakty -studenáky ,neb je to všechno jen pertlováno :!: , /tak že čidla atd. házi do říd. jednotky nekor. údaje / ne nadarmo má letecká a voj. technika vše pájeno... :wink:
ten co zde způsobil paniku

faisceau

#26 Příspěvek od faisceau » 07 srp 2013 23:02

Tomáši, nemyslel som to v zlom. Naopak, som Ti vďašný, za čas, ktorý si tomu venoval, a keď si oznámil, že je DEAD, tak nemám dôvod tomu neveriť. Najdrahšie, čo všetci máme, je čas....
LR Discovery II Td5

faisceau

Re: LR Discovery neštartuje - záhada???

#27 Příspěvek od faisceau » 25 zář 2014 18:38

Nazdar chalani,

Nechcem zakladať novú tému, tak to dávam sem:

Včera sa mi stala taká vec:
Išiel som si večerom kúpiť nejaké rožky, mlieko a piwo do nemenovaného supermarketu, naštartujem stroj, pohodlne sa odveziem, vybliklo na mňa hladové oko, ale ako hovorí Hanys, tá kontrolka nemá vlastne žiadnu funkciu.
Bez stresu pristanem pred supermarketom, pohodlne si o pol desiatej večer nakúpim, sadnem do auta a chcem naštartovať.
Nič, ani ťuk. Kontrolky pozhasínajú, ale ani čerpadlo nepočujem, ani štartér netočí.

Hovorím si, OK, asi máme málo voltov. Pripravený na každú situáciu, vytiahol som z kufra batériu, vymením a .... to isté. Ani ťuk.

Domov som sa odviezol trolejbusom. Ale keďže som akčný, sadol som na bycikel a hybaj naspäť pred supermarket. Odmeriam napätie na svorkách batéria - 12,6V sa mi zdá celkom OK. Pre istotu zoberiem pôvodnú batériu domov a nabijem ju.

Ráno som sa ešte vrátil k autu, či sa náhodou neaktivovala samoopraviteľná funkcia, ale žiadna zmena. Tak autobusom do roboty.

Cez deň som zorganizoval prevelikú akciu - vymenil som batériu za čerstvo nabitú, ale ani to nepomohlo. Pre istotu som zlomil kľúč.

Napokon sme dotiahli DII za fábiou pred barák, cesta plná adrenalínu hlavne pri rozjazdoch do križovatiek, ale dostali sme ho pred barák. Pekne som pozamkýnal a znovu som sa venoval pracovnej činnosti.

Prídem podvečer z roboty domov, že skúsim naštartovať. A ono, sviňa, chytilo na brnk.

A teraz mi, súdruhovia skúste povedať, čo sa udialo. Že by WiFi???

Ďakujem

DanoB
LR Discovery II Td5

MadTom

#28 Příspěvek od MadTom » 25 zář 2014 18:52

Tohle se dobře zjišťuje diagnostikou - řekne ti, v jaké stavu je imobilizér - jak v BCU tak v řídící jednotce motoru.
A pokud je imobilizováno, tak je jasné. Ale pokud jsi auto předtím otevřel dálkou, tak by to nemělo takhle dělat.
A jinak to tipuju na problém někde v elektrice - napdá mě hlavní relé, které špatně seplo a tím pádem jsi měl celé auto bez elektriky.
Každopádně když všechno funguje, tak se to docela blbě zjišťuje, co se vlastně stalo.

faisceau

#29 Příspěvek od faisceau » 25 zář 2014 19:34

Tu je tiež kameň úrazu - Nanocom neodhalil nič, MCU nebola imobilizovaná, test palivového čerpadla tiež v poriadku (akurát, že ho nevzoplo :-( ), žiadnu chybu nevypísalo. V tej anomálii sa nanocom stratil, poistky tiež OK, relátko OK.
Všetky elektrické okruhy fungovali, napokon, teraz vo funkčnom stave nemám čo zistiť. Len nech to tak ostane, napriek tomu by som rád prišiel záhade na kĺb.

Ja fakt netuším :-(

DanoB
LR Discovery II Td5

MadTom

#30 Příspěvek od MadTom » 25 zář 2014 19:40

A zkoušeli jste se napíchnout i do BCU? Tak pokud je zamčená, tak se do ní nedostaneš. A co dělala červená kontrolka imobilizéru?
Ten test palivového čerpadla jste udělali z Nanocomu? Pokud ano, tak by mělo normálně fungovat, protože test z Nanocomu ho na chvilku sepne.

faisceau

#31 Příspěvek od faisceau » 25 zář 2014 19:46

Do BCU som sa dostal v pohode, prečítal som tam všetky informácie. Kontrolka imobilizéru NIČ, tvárila sa, že neexistuje.....
Test čerpadla cez Nanocom zbehol a neukázalo žiadnu hlášku a nepribudol zápis do fault kódov. Bolo tam pomerne hlučno, nepočul som však čerpadlo kvičať.

DanoB
LR Discovery II Td5

Odpovědět