Příspěvek
od faisceau » 25 zář 2014 18:38
Nazdar chalani,
Nechcem zakladať novú tému, tak to dávam sem:
Včera sa mi stala taká vec:
Išiel som si večerom kúpiť nejaké rožky, mlieko a piwo do nemenovaného supermarketu, naštartujem stroj, pohodlne sa odveziem, vybliklo na mňa hladové oko, ale ako hovorí Hanys, tá kontrolka nemá vlastne žiadnu funkciu.
Bez stresu pristanem pred supermarketom, pohodlne si o pol desiatej večer nakúpim, sadnem do auta a chcem naštartovať.
Nič, ani ťuk. Kontrolky pozhasínajú, ale ani čerpadlo nepočujem, ani štartér netočí.
Hovorím si, OK, asi máme málo voltov. Pripravený na každú situáciu, vytiahol som z kufra batériu, vymením a .... to isté. Ani ťuk.
Domov som sa odviezol trolejbusom. Ale keďže som akčný, sadol som na bycikel a hybaj naspäť pred supermarket. Odmeriam napätie na svorkách batéria - 12,6V sa mi zdá celkom OK. Pre istotu zoberiem pôvodnú batériu domov a nabijem ju.
Ráno som sa ešte vrátil k autu, či sa náhodou neaktivovala samoopraviteľná funkcia, ale žiadna zmena. Tak autobusom do roboty.
Cez deň som zorganizoval prevelikú akciu - vymenil som batériu za čerstvo nabitú, ale ani to nepomohlo. Pre istotu som zlomil kľúč.
Napokon sme dotiahli DII za fábiou pred barák, cesta plná adrenalínu hlavne pri rozjazdoch do križovatiek, ale dostali sme ho pred barák. Pekne som pozamkýnal a znovu som sa venoval pracovnej činnosti.
Prídem podvečer z roboty domov, že skúsim naštartovať. A ono, sviňa, chytilo na brnk.
A teraz mi, súdruhovia skúste povedať, čo sa udialo. Že by WiFi???
Ďakujem
DanoB
LR Discovery II Td5