el.předehřev motoru 220V
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
Re: el.předehřev motoru 220V
Leta jsem míval v DII tohle http://www.normans.cz/produkty/ohrev-osobnich-aut a velká spokojenost. 

- cesta
- auto: Freelander I TD4
Mám to tam letos 3 zimu ,nechávám to zaplé tak 1 hodinu před startem chytalo na první drc myslím že nejvíc bylo -18 ,někde tu o tom píšu. Jsem s tím spokojený.Jak píše MadTom dobré je tam dát proudový chránič, dozichru viz foto.Ve freelanderu jsem nic žádné hadice neřezal, vyšlo to že jsem to tam jen vložil mezi hadice.Jinak napájení mám udělané v mřížce v chladiči(zástrčka od PC kabelu)
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom k tomu proudovému chrániči - aby doopravdy fungoval, tak je potřeba správně zapojenej PE drát (zeleno-žlutej). Pokud ten upadne, tak na funkci topení se to neprojeví, protože zbylé dva dráty pro topení stačí, ale ochrana je v .... . Takže smysl má, pokud je pevně namontovanej - tedy před zásuvkou, do které se to celé připojuje (myšleno někde na zdi). Tím je řešený i problém prodřené produžovačky, válící se někde ve sněhu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- cesta
Jo jo ,prodlužovačku napájím ze zásuvky, která má proudový chránič.
-
- tel.: 777667094
- auto: D1 300Tdi
Tak paráda,to jsem chtěl vědět,díky moc,jinak ještě když mám všechny venkovní zásuvky v novém a přes chránič dle platných norem,musím ještě kupovat nějakej mezikus?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ne nemusíš, ten chránič doopravdy stačí jenom jeden. Akorát když to náhodou cvakne, tak se vypne vše, co je za tím chráničem.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
OK,díky.
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
To je nádhera kolik tě ta sranda stála 

-
odkaz je na stránce předtím,3900kč včetně všeho.
- cesta
Jinak jen pro upřesnění, ten proudový chránič co je v motoru mám proto když nejsem doma(ale třeba v práci)a zásuvka nemá proudový chránič. Prostě ho vozím sebou. Je to vlastně prodlužovačka do ní je zasunutý proudový chránič a do něho topná spirála. Chránič se dá dát na začátek, je to rozebiratelné, nebo je prostě v motoru a chrání jen spirálu bez přívodních kabelů.
-
To je dobrý nápad,nikdy nevíš kde se napojíš,tedy chránič vozit sebou,myslím že prodlužka s proudovým chráničem už je běžná věc,tak má člověk klid a napojit se dá kdekoli,OK,Díky.
-
Dnes by se to hodilo,mám na autě cca 200kg ledu,je bez jediné škvíry na dveře,či cokoli a pevně spojeno se zemí,nechal bych to běžet celou noc.
Tak jsem taky pro svoji Disko TD5 vybral ten 2kW predehrev http://www.predehrevmotoru220v.cz/
Muzu se zeptat, kam jste ho namontovali a na kterou hadici (od radiatoru z kabiny) jste pripojili vystup teple vody z predehrevu ? ( Od radiatoru jde jedna hadice zadem k tluste hadici, vedouci od hlavy k chladici, druha pak vede k chladici/predehrevu nafty ). / V rave jsem nasel planek chlazeni jen na motor V8...
/
Jeste bych se rad zeptal, jak dokonale odvzdusnit chladici okruh u TD5 ? Jen tim plastovym odvzdusnovakem v horni hadici ? Stat treba lepe do kopce ? Diky.
Muzu se zeptat, kam jste ho namontovali a na kterou hadici (od radiatoru z kabiny) jste pripojili vystup teple vody z predehrevu ? ( Od radiatoru jde jedna hadice zadem k tluste hadici, vedouci od hlavy k chladici, druha pak vede k chladici/predehrevu nafty ). / V rave jsem nasel planek chlazeni jen na motor V8...

Jeste bych se rad zeptal, jak dokonale odvzdusnit chladici okruh u TD5 ? Jen tim plastovym odvzdusnovakem v horni hadici ? Stat treba lepe do kopce ? Diky.
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
-
Zdravím pánové,nemuže mi prosím někdo z naprostou jistotou říct směr koloběhu chladící kapaliny u 300tdi,konkretně mě zajímá z topení jdou dvě hadice,jedna vede přímo do hlavy a druhá jde do trubky nad motorem a potom se rozbíhá dál,tak ta první kratší,mezi topení a hlavou,v té to teče z topení k motoru,nebo od motoru do topení,děkuji za odbornou radu,Mira.
-
Perfektní,to je přesně ono,děkuji,akorát to jde přesně opačně než by se mi líbilo,díky,Mira.
Tak kam ten předehřev šupnout,aby šlo první teplo k motoru,tajně jsem doufal že to pujde od topení rovnou k hlavě.
Chtěl jsem to na 16ku,ale opačně,ted tam bude všude hromada strát
.
Tak kam ten předehřev šupnout,aby šlo první teplo k motoru,tajně jsem doufal že to pujde od topení rovnou k hlavě.
Chtěl jsem to na 16ku,ale opačně,ted tam bude všude hromada strát

- radekd
- tel.: 608337230
- auto: DII 2x 01 04, D4
Odvzdušnění - ano tím plastovým odvzdušňovákem a nádobku vycvaknout z držáku a dát ji co nejvýše tě pustějí hadice.....azni píše:Tak jsem taky pro svoji Disko TD5 vybral ten 2kW predehrev http://www.predehrevmotoru220v.cz/
Muzu se zeptat, kam jste ho namontovali a na kterou hadici (od radiatoru z kabiny) jste pripojili vystup teple vody z predehrevu ? ( Od radiatoru jde jedna hadice zadem k tluste hadici, vedouci od hlavy k chladici, druha pak vede k chladici/predehrevu nafty ). / V rave jsem nasel planek chlazeni jen na motor V8.../
V Rave strana 26-1-2 je chlazení Td5

Ubytování v Krkonoších www.chatasohajka.cz, www.chataboubelka.cz
Radku dik, delal jsem to uz pred rokem a funguje to dobre. Hlavne je v tom cerpadlo, takze v ty landrouracky nelogicky zmeti hadic a trubek je v podstate uplne jedno kam predehrev das...
Plastovej odvzdusnovak se samozrejme okamzite rozpada, udelal jsem si nahradu z mosazi a je klid. Asi by tam fungoval i nejakej "samoodvzdusnovak", kapalinu jsem doplnoval vic jak 5tis. km...
Plastovej odvzdusnovak se samozrejme okamzite rozpada, udelal jsem si nahradu z mosazi a je klid. Asi by tam fungoval i nejakej "samoodvzdusnovak", kapalinu jsem doplnoval vic jak 5tis. km...
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...
- Mrky DII
- tel.: 605517364
- auto: Už jen Free I 3x
Já jsem si tenkrát vyráběl tohle.
viewtopic.php?f=6&t=23427&hilit=p%C5%99 ... motoru+td5
Bylo to fajn, jen to moc dlouho nevydrželo.
Je to ta klasická spirála Avia, Liaz, Zetor.
Bohužel ta spirála má moc velký výkon a než ta teplá voda samotíží odproudí, tak se spirála upeče. Vydrželo mi to cca půl roku a pak jsem se jednoho pěknýho rána chytil kapoty a dostal slušnou jebu.
K trvanlivosti by asi pomohlo buď omezená doba zapnutí a nebo vytvořit za pomoci čerpadla cirkulaci.
Teď jsem dal na jistotu a mám předehřev od Defy do mrazovky.
viewtopic.php?f=6&t=23427&hilit=p%C5%99 ... motoru+td5
Bylo to fajn, jen to moc dlouho nevydrželo.
Je to ta klasická spirála Avia, Liaz, Zetor.
Bohužel ta spirála má moc velký výkon a než ta teplá voda samotíží odproudí, tak se spirála upeče. Vydrželo mi to cca půl roku a pak jsem se jednoho pěknýho rána chytil kapoty a dostal slušnou jebu.
K trvanlivosti by asi pomohlo buď omezená doba zapnutí a nebo vytvořit za pomoci čerpadla cirkulaci.
Teď jsem dal na jistotu a mám předehřev od Defy do mrazovky.
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...