přední levá stahovačka

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
george_
tel.: 775080714
auto: D3

přední levá stahovačka

#1 Příspěvek od george_ » 26 dub 2015 10:04

ahojte, prasklo mi lanko na stahovačce a potřeboval bych nějaký návod jak to vyměnit za novou. místa tam moc není tak mě potěší nějaké finty a triky ať u toho nestrávím celou neděli :-) dík za tipy a rady
D3 bez úprav a tak i nejspíš zůstane (leštěnka na výlety)
ex FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT, polybush, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl,
Seat Leon 1.4 sport limited

y.sajty
auto: freelander1.8 LPG

Re: přední levá stahovačka

#2 Příspěvek od y.sajty » 26 dub 2015 15:59

Podívej se na foru se to už probíralo několikrát i s návody.

astero
auto: Ex Free, Evoque

Re: přední levá stahovačka

#3 Příspěvek od astero » 27 dub 2015 09:25

Mne sa pos.ali už obidve zadné sťahovačky, ale ani raz to nebolo prasknuté lanko. Vždy praskol len plastový úchyt bowdenu na vrchnej strane. Lanko sa uvolnilo a na navíjacej kladke zamotalo. Myslím, že ten motor lanko pretrhnúť nedokáže a pokiaľ auto často nebrodilo tak, že boli sťahovačky pod vodou, tak ten plast je jediný poruchový diel. Meniť celú sťahovačku kvôli takej kravine mi prišlo neekologické :rofl
Na obidvoch sťahovačkách som plastový úchyt nastavil do pôvodnej polohy a zaistil skrutkou M5 s veľkými podložkami cez odľahčovací otvor v kovovej lište. Samozrejme sťahovačka musí z dverí von, t.j. spustiť sklo, odšroubovať uchyty, u predného skla sú dva, uvolniť skrutky uchytenia z dverí a celú vymotať von.
Je dobré lanko po ustavení na navíjaciu kladku premazať.

Odpovědět