přední levá stahovačka
Moderátor: Safraporte
- george_
- tel.: 775080714
- auto: D3
přední levá stahovačka
ahojte, prasklo mi lanko na stahovačce a potřeboval bych nějaký návod jak to vyměnit za novou. místa tam moc není tak mě potěší nějaké finty a triky ať u toho nestrávím celou neděli
dík za tipy a rady

D3 bez úprav a tak i nejspíš zůstane (leštěnka na výlety)
ex FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT, polybush, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl,
Seat Leon 1.4 sport limited
ex FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT, polybush, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl,
Seat Leon 1.4 sport limited
Re: přední levá stahovačka
Podívej se na foru se to už probíralo několikrát i s návody.
Re: přední levá stahovačka
Mne sa pos.ali už obidve zadné sťahovačky, ale ani raz to nebolo prasknuté lanko. Vždy praskol len plastový úchyt bowdenu na vrchnej strane. Lanko sa uvolnilo a na navíjacej kladke zamotalo. Myslím, že ten motor lanko pretrhnúť nedokáže a pokiaľ auto často nebrodilo tak, že boli sťahovačky pod vodou, tak ten plast je jediný poruchový diel. Meniť celú sťahovačku kvôli takej kravine mi prišlo neekologické
Na obidvoch sťahovačkách som plastový úchyt nastavil do pôvodnej polohy a zaistil skrutkou M5 s veľkými podložkami cez odľahčovací otvor v kovovej lište. Samozrejme sťahovačka musí z dverí von, t.j. spustiť sklo, odšroubovať uchyty, u predného skla sú dva, uvolniť skrutky uchytenia z dverí a celú vymotať von.
Je dobré lanko po ustavení na navíjaciu kladku premazať.

Na obidvoch sťahovačkách som plastový úchyt nastavil do pôvodnej polohy a zaistil skrutkou M5 s veľkými podložkami cez odľahčovací otvor v kovovej lište. Samozrejme sťahovačka musí z dverí von, t.j. spustiť sklo, odšroubovať uchyty, u predného skla sú dva, uvolniť skrutky uchytenia z dverí a celú vymotať von.
Je dobré lanko po ustavení na navíjaciu kladku premazať.