D4 - Klepanie, vrzganie, osvetlenie a ine novacikovske otazky;)

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
mates001
auto: LR D4 TDV6 HSE

D4 - Klepanie, vrzganie, osvetlenie a ine novacikovske otazky;)

#1 Příspěvek od mates001 » 07 črc 2015 11:40

Ahojte, som novy ucastnik, a majitel D4 TDV6 HSE. Trochu sa trapim s komunikaciou s oficialnym zastupeni LR u nas (su uplne arogantni a neochotni) preto skusam stastie tu;) Ak by ste mi vedeli poradit, velmi by som bol rad, resp. ak mate link, ze sa to tu uz rozoberalo. Nieco som hladal, ale nenasiel som toho moc. Takze moje starosti:

1) klepanie od prednej napravy pri prejazde drobnymi nerovnostami - skor ked auto "nadskoci" alebo sa trasie (tycky stabilizatora som dal vymenit a nepomohlo). Co by to mohlo byt? Gulove capy? Stabilizazor? Najazdene 126tis.
2) cvakanie/vrzganie soferovej sedacky - ked sa opriem, alebo staci ze jemne prenesiem vahu - vydava to cvakavy zvuk - na polohe sedaka a operadla nezalezi (sedacky su elektricke)
3) pri prejazde hrbolmi, ked sa auto trasie, vychadza spod strednej sedacky (druhy rad;)) zvuk ako keby sa tam nieco triaslo a buchalo o seba (kov-kov, resp plech-plech) - lezal som pri tom ale nic som nenasiel - pristup tam je mizerny:(
4) na Discu mi chybaju staticke svetla do zakruty - xenony (cele svetla) podla stitku asi nie su adaptivne :( Toto ide spravit len vymenou celeho svetla?
5) neviete ako zjemnit alebo vypnut led podsvietenie dveri (hlavne madlo) - to svetlo je moc ostre, je to "hola" ledka bez rozptylky, a rad by som to zjemnil - alebo nejaky trik - nalepit tam nejaky maly kruzok "matneho plexiskla?" - resp neda sa to aktivovat cez pocitac? Manual pise, ze sa to da nastavovat, ale v menu to nie je - neexistuje v BA a okoli nejaky profik na softove upravy cez diagnosticky pc?

A este drobnosti:
- do kabiny ste menili osvetlenie? Ledky a studena alebo neutralna biela su ok? Nie je s tym problem?
- stitok na nadrzi, ktory ma upozornuje, ze kazdych 1000km mam nieco robit s olejom/aditivom znamena co? V navode som sa nic nedocital (alebo som zle cital).

Verim, ze ma "neohejtujete" za taku sadu otazok. Som novy majitel a vela veci mi je nejasnych alebo mi chyba. Za akukolvek pomoc vopred dik.
M
Přílohy
image.jpg

NOTIX
tel.: 601322634
auto: Def 90 Puma, RRE

Re: D4 - Klepanie, vrzganie, osvetlenie a ine novacikovske otazky;)

#2 Příspěvek od NOTIX » 07 črc 2015 12:03

vítej ve smečce,

jinak v BA diagnostiku dělá evo828
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

jinak moje poznatky tedy s D3

1- chovalo se to přesně jak píšeš když auto poskočí nahoru nebo jemné vibrace - PŘEDNÍ ČEPY, jinak dělal jsem to komplet ( čepy ,silentbloky, spojovačky, tyčky řízení a měl najeto 120 tis. )

2 -taky mi vrzala sedacka, zezadu jsem nastříkal WDčko na všechny klouby a pohyblivé části a už nevrže.

3- to bych hledal někde kolem kardanu ze spod auta

4 - D4 má svícení do zatáček zvlaštním světlem které je intergrované v předním světle ( dolní krajní roh světla, to pod blinkrem ) je to cca do 40 km/h pak již nesvítí

5 - http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

tak přeju at jsi spokojen :mrgreen:
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty

MOLON LABE !!! M.A.R.A.

mates001

#3 Příspěvek od mates001 » 07 črc 2015 13:29

NOTIX píše:vítej ve smečce,

jinak v BA diagnostiku dělá evo828

jinak moje poznatky tedy s D3

1- chovalo se to přesně jak píšeš když auto poskočí nahoru nebo jemné vibrace - PŘEDNÍ ČEPY, jinak dělal jsem to komplet ( čepy ,silentbloky, spojovačky, tyčky řízení a měl najeto 120 tis. )

2 -taky mi vrzala sedacka, zezadu jsem nastříkal WDčko na všechny klouby a pohyblivé části a už nevrže.

3- to bych hledal někde kolem kardanu ze spod auta

4 - D4 má svícení do zatáček zvlaštním světlem které je intergrované v předním světle ( dolní krajní roh světla, to pod blinkrem ) je to cca do 40 km/h pak již nesvítí

5 - http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

tak přeju at jsi spokojen :mrgreen:
Dik za prijatie:) Pozeral som video zo zrazu a celkom ma to bere - a to som nebol offrouďak doteraz, ale ked raz vyrastiem...;)

1) supr! Dik (nechcem si predstavit co to bude stat;))
2) mne ta sedacka skor cvaka ako vrze (prvy majitel auta bol chalan vyssej vahy)- moc by som to nechcel menit cele sedadlo:(
3) je to relativne jemny zvuk - ked soferujem, a naciahnem sa rukou dozadu tak citim miesto na podvozku sedacky, v ktorom akoby som to citil (je tam aj vinuta pruzinka) - dnes si to este raz pozriem od spodu
4) ja mam to svietenie nefunkcne - je tam ta parabola ale namiesto ziarovky je tam zaslepka (v servise mi "ochotne" oznamili cez telefon, ze sa to neda spravit, ze ak nemam adaptivne xenony, ze to nepojde - a ked som sa pytal na ine veci - odpoved: "neda sa nic, je to zakazane, co nemate od vyroby sa nedoraba!!! Ochota v TOP Auto v Ba jedna velka katastrofa. Na moj mail som dostal odpoved, ktora obsahovala len dve (!) slova a automaticky podpis cloveka - toto je servis a ochota klientovi takejto znacky). Pri Octavii sa ku mne v servise spravaju Skodovaci uplne inak!
5) ten link mi neviem preco nejde:(

D
M

NOTIX
tel.: 601322634
auto: Def 90 Puma, RRE

#4 Příspěvek od NOTIX » 07 črc 2015 13:56

zkouška odkazu podruhé

1 - cena cca 1 tis eur ( práce + materiál )

4 - s tím ti určitě poradí evo

:mrgreen:
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty

MOLON LABE !!! M.A.R.A.

mates001

#5 Příspěvek od mates001 » 07 črc 2015 14:46

NOTIX píše:zkouška odkazu podruhé

1 - cena cca 1 tis eur ( práce + materiál )

4 - s tím ti určitě poradí evo

:mrgreen:
1) to je cena v autorizovanom servise alebo v neznackovom? Mam skusenost prave u nas, ze ten prvy ma nasobne premrstene ceny aj na pracu a aj na material :/
4) napisal som mu - uvidime.

Led osvetlenie (stropne a spodky dveri) si neriesil nahodou?
Dik
M

PEPO
tel.: 0905605225
auto: FREELANDER+D3

#6 Příspěvek od PEPO » 09 črc 2015 10:13

Osvetlenie dverí a interieru vypneš ak dlhšie podržíš ten stredný vypínač...

mates001

#7 Příspěvek od mates001 » 10 črc 2015 13:39

PEPO píše:Osvetlenie dverí a interieru vypneš ak dlhšie podržíš ten stredný vypínač...
To nie je uplne pravda. Vypnem len klasicke osvetlenie, ktore sa zapina/vypina pri otvoreni/zatvoreni dveri, ale dekoracne osvetlenie ostava stale zapnute (led na klucke, led na madle a led v odkladacej kapse)... Zial vyrobca tam urobil len dieru a vnutri je hola ledka (bez krytu ci rozptylky) a ta dost svieti a najma pod madlom dveri. Manual pise ze sa intenzita da menit, ale mne to v menu na LCD neponuka. Mam sice HSE verziu, ale niektore veci tam vobec nie su. V Extra Features je len 4x4i polozka, nic dalsie.

D
M

mates001

#8 Příspěvek od mates001 » 10 črc 2015 13:42

A mam este tento obrazok z veka nadrze (zlta nalepka):
Co znamena ta symbolika? Vie niekto?
Přílohy
image.jpg

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#9 Příspěvek od MadTom » 10 črc 2015 14:15

To žluté vypadá jako požadavek na kontrolu hladiny oleje v motoru po 1000km pomocí měrky, a to druhé znamená, že se nádrž zavře, pokud se tam dá tantovací pistole na benzín (má menší průměr).
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

mates001

#10 Příspěvek od mates001 » 10 črc 2015 14:29

MadTom píše:To žluté vypadá jako požadavek na kontrolu hladiny oleje v motoru po 1000km pomocí měrky, a to druhé znamená, že se nádrž zavře, pokud se tam dá tantovací pistole na benzín (má menší průměr).
Nejako sme ten stitok uz diskutovali aj v privatnych spravach. Len som sa zamyslel, aky suvis ma nadrz s kontrolou oleja, alebo kilometrami? :))) Olej nekontrolujem v nadrzi:) a kilometre mi tiez naukazuje nadrz:) Beznu prevadzku a kontroly vacsina ludi zvlada a upozornuje na ne manual (na tento zlty stitok nenajde clovek odvolavku v original EN manuale a ani v SK manuale;).

Skor by som to cakal ako nalepku v motorovej casti. Preto som sa pytal... Nevedel som, ci to nahodou nechce odo mna nieco ine ako kontrolu oleja aj ked piktogramy su mi zname...

Kazdopadne dik
M

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#11 Příspěvek od MadTom » 10 črc 2015 15:01

Dá se očekávat, že to nádrže jde člověk častěji než za 1000km, ale do motorového prostoru nebo do manuálu ani náhodou. Takže podle mě je to takové to připomenutí, jako nálepka na palubovce "Zapni světla". A ruku na srdce, kolik lidí si manuál čte, a kolik opravdu pravidelně kontroluje olej, že je ho tam dost. Vždyť ono to má na palubovce kontrolku. :hmm:
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

petrs
auto: D4
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od petrs » 10 črc 2015 21:56

D4 nemá měrku oleje, měří se přes palubní počítač :Pohoda: ,tak aby jsi nezapoměl zmáčknout čudlík. :Sorry:

mates001

#13 Příspěvek od mates001 » 11 črc 2015 15:46

petrs píše:D4 nemá měrku oleje, měří se přes palubní počítač :Pohoda: ,tak aby jsi nezapoměl zmáčknout čudlík. :Sorry:
To jo, ale treba mačkat aj dva-tri kym k tomu dojdem... To je peklo :grin:

Odpovědět