F2 intercooler problem
Moderátor: Safraporte
F2 intercooler problem
Dobry večer !
Na aute Freelander 2 ročnik 2008 najprv mi praskla chadica privodu vzduchu, to sme vymenili za original diel dalej nasledoval intercooler podla fotky. Auto je chipnute na 180 PS a ma odstraneny
filter pevnych častic. Turbo asi funguje spravne, nastavenie elektronicky taktiez bez problemu.Podla Vás čo može spôsobiť poškodenie dielu ?
Ďakujem Vam za odpovede.
Na aute Freelander 2 ročnik 2008 najprv mi praskla chadica privodu vzduchu, to sme vymenili za original diel dalej nasledoval intercooler podla fotky. Auto je chipnute na 180 PS a ma odstraneny
filter pevnych častic. Turbo asi funguje spravne, nastavenie elektronicky taktiez bez problemu.Podla Vás čo može spôsobiť poškodenie dielu ?
Ďakujem Vam za odpovede.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: intercooler problem
Na ty fotce toho moc vidět není.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Tak pokud se ti roztrhla hadice a následně i chladič nebude asi něco v pořádku v regulaci tlaku turba kdy ti tlačí víc vzduchu než jsou tyto díly schopné snést.
Já bych viděl problém v chipu dej tovární nastavení a testuj zda se praskne zase pokud ne tak máš viníka.
Já bych viděl problém v chipu dej tovární nastavení a testuj zda se praskne zase pokud ne tak máš viníka.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
turbo dava privysoky tlak - musis to dostat do normalu, inak ti nieco praskne...
kontroloval si wastgate - funguje?
bol si na diagnostike? aky mas tlak v sani?
kontroloval si wastgate - funguje?
bol si na diagnostike? aky mas tlak v sani?
LRservis.sk Bratislava
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
este by som sa zamyslel ci sa tieto problemy zacali prejavovat ihned po chipovani...
LRservis.sk Bratislava
čo je to wastgate ? aká má byť optimálna hodnota turbo saní? Mám land rover diagnostiku, možem to odkontrolovať.
- Matz
- auto: D3, 2x Free Td4
wastegate=obtokový ventil turba.
Jenže to ty nemáš,máš turbo s proměnlivou geometrií lopatek.To ale nemění nic na tom,že to turbo tlačí moc.Takže buď nefunguje regulace,nebo pan chiper upravil tlak natolik,že to okolí těžce snáší
Max tlak:jak u čeho.Všeobecně 1 bar...
Jenže to ty nemáš,máš turbo s proměnlivou geometrií lopatek.To ale nemění nic na tom,že to turbo tlačí moc.Takže buď nefunguje regulace,nebo pan chiper upravil tlak natolik,že to okolí těžce snáší

Max tlak:jak u čeho.Všeobecně 1 bar...
D3 HSE tdv6 2006
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
Free SE Td4 2004 4x2 + chip
Free Td4 2001 4x4, +2"
Chip + odstránenie DPF bol spravený pred 2,5 rokom a fungovalo bez problemu. Elektronicky regulator pre variabilné lopatky turba funguje
. Ako mozem otestovať turbo ?
. Ako mozem otestovať turbo ?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Podle fotek to vypadá, jako že ta originál plochá trubka v chladiči vzduchu je pěkně kulatá a nafouknutá - to znamená moc velký tlak na výstupu turba, nebo aušuš intercooler udělanej ze slabé plechovky. Každopádně zkontrolovat tlak - měla by to umět slušná diagnostika - bude to muset být za jízdy, aby byl motor pod výkonem, jinak to nic nenafouká. A pokud by to bylo dobré, tak kontrolo externí tlakoměrem - jestli náhodou ten kdo dělal čip něco někde neoprčil. Pokud to totiž takto přefukuje, tak hrozí jednak poškození turba a případně i motoru.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo