Ahojte. Potreboval by som poradiť ako ďalej. Kedže diskoška za studena horšie štartovala a citelne má aj menší výkon pričom bola robená prasknutá hlava a nové rozvody, rozhodol som sa situaciu riešiť. Jedina vec nebola na motore urobená a to správne nastavené časovanie . Zohnal som si aretačné prípravky a poďho na to.
Postup práce:
zaaretoval som kolíkom zotrvačník
povolil som 3 skrutky na kolečku reťazového kolesa
zaaretoval som kolíkom vačku
Ale po nasledovnom naštartovaní a jazde žiadna zmena.
Moja otázka: ako je vidieť z obrázkov namá byť náhodou riska na kolečku v rovine s aretačným prípravkom?
Mne sa zdá že je tam posunutý celý rozvod o jeden zub.
Ďakujem.
Nastavenie rozvodov Discovery 2 TD5
Moderátor: Miky_CZ
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
Re: Nastavenie rozvodov Discovery 2 TD5
malo by to byt ako pises.
ja som pred dvoma tyzdnami menil tesnenia na vstrekoch a som kontroloval aj toto a mam to presne ako ty o zub dopredu. mne to ale startuje na tuk a lieta ako divocak. mozno je to nastavene dobre, iba posunuta retaz pri nahadzovani.
ja som pred dvoma tyzdnami menil tesnenia na vstrekoch a som kontroloval aj toto a mam to presne ako ty o zub dopredu. mne to ale startuje na tuk a lieta ako divocak. mozno je to nastavene dobre, iba posunuta retaz pri nahadzovani.
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Pokud zaaretuješ kliku a vačku ve stejnou dobu tak je rozvod nastavený správně a hledal bych chybu jinde.A hlavně už když se na to podíváš tak ani to vačkové kolo posunout o ten zub nelze.
Jasne. Posuvat kolečko dalej je blbost. Tam ide vlastne o to aby bola poloha motora, (zaistená kolíkom na zotrvačníku ) v správnej polohe s vačkou (zaistená kolíkom na vačke). Tym je dosiahnuté správne časovanie.libovka píše:Pokud zaaretuješ kliku a vačku ve stejnou dobu tak je rozvod nastavený správně a hledal bych chybu jinde.A hlavně už když se na to podíváš tak ani to vačkové kolo posunout o ten zub nelze.
Dnes ráno bolo pod nulou a naštartovalo to celkom dobre.
Tak to už asi nechám tak.
Ďakujem

- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Hledání komplikovaných řešení vede k cíli opravdu jen někdy. pravdepodobnost, ze byses jednou rano vzbudil a retez by byl poskoceny o zub je asi mensi, nez ze se ti promeni vsechna nafta v nadrzi na zlato. jestli ti to blbe chytá, bude to nejaka blbost - banalita (nafta nebo elektrika), bohuzel odhalit i to je nekdy orisek.
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
ked uz si sa s tym takto babral zmeral si tlaky vo valcoch? pises ze bola praskla hlava,stacilo to zoparkrat prehriat co je pri prasklej hlave cobydup -zapecene kruzky a tlaky v pérdeli ...nezere ti to olej ?
- pete805
- tel.: +421905314815
- auto: DII td5 ,P106 1,5d
Sorry za offtopic ale co vsetko ti robili na hlave a kolko to vyslo?
Británie měla na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolila hanbu a bude mít válku.
( W.Churchill k Chamberlainovi v House of Commons po podpisu Mnichovské dohody, 1938)
( W.Churchill k Chamberlainovi v House of Commons po podpisu Mnichovské dohody, 1938)