Tak abych Vám dopověděl ten příběh s TDSem...U Aleše ve Skočicích se nám diagnostika načíst nepovedla, tak jsem jel do Chlístova /Klatovy/ za členem BMW fora Author. Ten konstatoval při pohledu na rozvibrovaný motor na volnoběh ,že se mu to nezdá na problém v elektrice a sundali jsme před dílnou dvouhmotovou řemenici v předu na klice. Dával jsem jinou starší ,protože původní byla na dva kusy /utrhla se v té gumě / jak se ten motor potkal....Po sundání řemenice problém přetrvával a navíc jak se tím zřejmě změnily kinetické poměry tak se motor po dvou minutách rozvibroval jako by chtěl vyskočit z auta rachot jak z kovárny. Myslel jsem ,že mě tam budou omývat..Diagnoza byla jasná-setrvačník

. A odjel jsem z Klatov vlakem.Naštěstí se mi podařilo sehnat fungel nágel setrvačník na Bazoši za 1 300Kč ano třinácset

plus 250Kč poštovné. Setrvačník se vyměnil došlo k výrazné změně k lepšímu a ve finále se nechaly zkontrolovat vstřiky v BOSCH Plzeň kde konstatovali, že 3 jsou po smrti ,asi mi do nich napadal nějaký bordel při manipulaci anebo 360 000Km odsloužily. Dal české PAL špičky á 33OKč kus. Všech šest...Motor jde jako ďas.. .Zaslepený EGR ventil a seřízený předvstřik také udělá své. Jediné co nejde je ten ekonoměr ,ale na ten kašlu.
Takže informace kterou jsem dostal z diagnostiky ve Šlovicích byla zcestná a zavádějící... -40°C
Děkuji všem hlavně "Kokeškovi" za ochotu a čas mi pomoci a Všem úspěšný rok 2016.