Ahoj přátelé,
před dvěma měsíci jsem zveřejnil první úvahu o prodeji medvědů. Ozvalo se hned několik zájemců. Jeden z nich se tvářil velmi vážně a seriózně, přišel s jasnou nabídkou i představou, co od auta očekává a co s ním chce podniknout, a tak jsem se rozhodl pro něho na dva týdny auto rezervovat s tím, že jakmile se vrátí do ČR, dorazí a auto si převezme. Asi už tušíte, jak to dopadlo - skoro měsíc telefonického ujišťování o jasném zájmu auto koupit, omluvy vztahující se k vážné situaci v rodině v ČR apod. a další víkend, a za dva dny a za tři dny dorazím....
Možná jsem za blbce, nicméně auto není sériové a jeho představení a předání zabere určitě několik hodin, a přiznám se, že nemám čas ani sílu ho ukazovat 5 lidem za víkend, kteří nevědí, která bije....proto preferuji vážné zájemce. A také bych rád, kdyby zůstalo někde mezi námi a já ho předal s klidnou duší...
Další měsíc jsem pro změnu řešil nepříjemnou situaci v rodině já a poté ještě odjel do zahraničí. Včera jsem se vrátil. Medvědi dřímou stále naleštění v garáži a vedle leží jedna nebo dvě palety náhradních dílů, které zahrnují vše potřebné na cesty od repas. kardanu, naft. čerpadla, náhradní chiplé ECU, zadní nápravy s difem, poloos, náboje, řemenů, filtrů, stab. tyček, hardyspojek, náhr. příd. měchu a spousta dalších dílů vč. dílů kdy vymontovaných z auta.
Jsem vnitřně rozhodnutý auto prodat, ale určitě ne za každou cenu (auto jsem původně stavěl na cestu do Ruska, kterou jsem ještě nestihl uskutečnit, takže využití do budoucna bych ještě měl).
K ceně - za vozidlo se vším, co k němu mám a kdy jsem měl včetně kompletní výbavy a nastrojení (od zahrady, stanu, dvou sad kol s novými zimáky, vestavby s lednicí, topením, vařičem a 1000 dalšími věcmi - zkrátka jako kdybych v podstatě se vším končil je 350 tis. Kč. (cca 12.950 EUR). Minimální cena za vozidlo je pak 295 tis. Kč (cca 11.000 EUR) po dohodě (můžu si nechat např. ledničku, horkovzdušné topení, prodat stan zvlášť, kola, díly zvlášť apod. - ale nerad bych auto rozebíral a nabízím ho jako celek, protože je vše na míru).
Auto je v podstatě připravené na sezónu. Má měsíc starou STK - ta byla legislativně bez problému, jelikož nárazník, naviják, kola, VIN náhradní technologií - vše je zapsané v TP. Za dobu 6 let, co ho mám, je nonstop garážované. Tři zimy stálo, jen tu poslední jsem teď najel cca 2000 km. Auto servisoval třeba Eliott (zadní náprava s ARB, motor, mech díly) a dále i Honza Tůma (aut. převodovka, chiptuning). Všechna elektřina je dělaná profi jedním člověkem). Roční nájezd auta u mě cca 7 tis. km = letní dovolené. Aktuálně je tam tuším 192 tis. km.
Drobnosti, o kterých vím, že je třeba udělat:
- je dočasně vyřazené ACE - k autu mám originál obyč. zkrutné stabilizátory, které jsem chtěl teď na jaře instalovat místo ACE - nicméně zatím to nechám, ať se může majitel sám rozhodnout, zda chce zpět zprovoznit ACE nebo nainstaluje obyč. stab.
- auto tři zimy stálo a tuto zimu jsem koupil nové zimáky a najezdil cca 2000 km - sůl je svině, tak spodek chytil lišku - nicméně vše je jen povrchová koroze, to garantuji (rám jsem komplet renovoval v 2011)
- lehce prověšená stropnice
- přední brzd. kotouče jsou malinko zkroucené a při prudkém brzdění maličko kopou do volantu - zatím jsem je neměnil, protože jsem je zkroutil hned jako nové, kdy jsem s plně naloženým autem sjížděl v Arménii z 3300 mnm a kochal se namísto, abych seřazoval a brzdil motorem
- časem bych vyměnil tlumiče (i když žádné netečou, už jsou tvrdší)
- začal blbnout zámek levých zadních dveří
Jinak auto je dle mého v opravdu dobrém stavu. Víc hodin jsem strávil vylepšováním a servisem než dovolenými a srazy. Všechny nemoci, které si u DII vymyslíte, jsem už na autě řešil a vyřešil. Motor nechytil za posledních 5 let jinak než na brnk. Převodovka od Ashcrofta funguje skvěle. Na zdolávaní dálek výborné auto - automat, tempomat, klimatizace, el. sedadla. V terénu se taky rozhodně neztratí. Samozřejmě mají za sebou medvědi už 17 let života a jsou z dílny LR, takže....vše přiměřeno stáří. Celá historie vozu stále ve vlákně o medvědech:
viewtopic.php?f=30&t=24715
Níže posílám několik aktuálních fotek.
Číslo na mě je 723 952 7 tři tři.
Tento víkend budu zřejmě i doma. Pokud vás něco zajímá, klidně zavolejte. Díky za prostor...
Benjamin