P: Expediční DII v plné výbavě - PRODÁNO

Moderátor: stan

Zpráva
Autor
Benjamin
auto: F150+bouda Gladiator
Re: P: Expediční DII v plné výbavě - draze

#41 Příspěvek od Benjamin » 23 bře 2016 22:51

Už jsem tu - díky všem za reakce, to jsem nečekal takovou odezvu na jeden inzerát :shock:

To Miky, Hubert, fugín - omlouvám se za nezvednutý telefon - jsem nachřapaný a do toho honím něco na poslední chvíli v práci, co potřebuji dofinišovat do Velikonoc, tak jsem nějak nebyl 100% na příjmu. Ozvu se.

Deprese nemám, resp. tedy ne nějaké osobní - ten smutný zmatek a bordel, který se děje všude ve světě a člověk přemýšlí, kam se vůbec vypravit na vejlet, aby si to mohl trochu užít a nebylo mu z toho mizerně, to už je věc druhá. Zatím jsem ani nebyl schopen vymyslet a spočítat nějakou cenu (tímto se omlouvám zájemcům o cenu po SZ, že nedostali ještě žádnou odpověď).

Co se týče přechodu na jiný vůz - uvažuji o D3 V8 HSE + LPG, automat, 7 míst (jsem dieselovej, ale bohužel u D3 neumím sebrat odvahu k dieselu). Napadlo mne, že by to mohlo být univerzální auto pro všechno - vejlety, tahání, denní ježdění, přesuny po dálnici, převoz více lidí. No nejdřív si asi projdu v klidu vaše příspěvky. Reakce na prodej medvědů doma je také spíše negativní, takže si to ještě nechám projít hlavou...díky za pochopení u případných vážných zájemců...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

kupec18
auto: D1 300tdi

#42 Příspěvek od kupec18 » 24 bře 2016 08:12

Ja bych se na to vysral a užíval si že mám vymazlene auto co funguje a vím kam na něm šáhnout.

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od visby » 24 bře 2016 08:18

Benjamin píše:uvažuji o D3 V8 HSE + LPG, automat, 7 míst
viem, ze mas Cckovy vodicak ale s tymto autom sa urcite nezmestis do 3,5t;-)

kasli na to a podte s nami na sardiniu!

erik
tel.: +421905448329
auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od erik » 24 bře 2016 22:05

kupec18 píše:Ja bych se na to vysral a užíval si že mám vymazlene auto co funguje a vím kam na něm šáhnout.
Like
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Kubrtos » 28 bře 2016 16:30

Vykašli se na ty drogy, píšeš nesmysly. :muscle
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

Hubert
tel.: 724878985
auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Hubert » 29 bře 2016 13:42

Po rozhovoru s Benjou se ho musím zastat. Možná že začnu brzy uvažovat minimálně obdobně.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

Adam P.
tel.: 777241654
auto: defík 130 TD5 2001

#47 Příspěvek od Adam P. » 29 bře 2016 13:49

Hubert píše:Po rozhovoru s Benjou se ho musím zastat. Možná že začnu brzy uvažovat minimálně obdobně.
nechápu, dá se to nějak v krátkosti shrnout? abych teda věděl, jestli svého defa mám rovnou hodit do šrotu a pořídit škodu yetti či transpika 4x4, nebo jestli si ho mám ještě chvíli nechat :rofl
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)

Bebop
tel.: 737 400 234

#48 Příspěvek od Bebop » 29 bře 2016 16:57

Teda nejsem Benjův tiskovej mluvčí, ale myslím, že to máme podobně. Postavíš, nebo koupíš auto s vidinou ježdění na výpravy, expedice - říkejte tomu, jak chcete. Nainvestujete do něho spoustu peněz, času, v některých případech i vlastní práce (když nejste lama, jako třeba já), stavíte ho, vylepšujete, budujete, plánujete.. a pak zjistíte, že musíte pracovat od nevidim do nevidim v rodinné firmě, abyste udrželi nejen sebe, ale i řadu zaměstnanců při životě, nebo že prostě malý děti nechtějí trávit autě desítky hodin a drncání v terénu pro ně není, nebo že udělat si dovolenou na 3 týdny a více v kuse je prostě nereálný, že jste vlastně rádi, když urvete týden, že nevyděláváte tolik, abyste nemuseli pracovat nějakou dobu vůbec, nebo si místo sebe někoho najmuli.. tohle řešíte pořád a nakonec zjistíte, že to pracně vybudovaný auto, co vás stálo tolik, stojí už rok před barákem a nevyjelo ani z města. Protože na schůzky, do obchodu, na návštěvu k rodičům, s dětma na kroužky, nebo na chatu jedete radši Octávkou, do který se vejde to samý, žere půlku a je výrazně tišší, pohodlnější a na dlouhý cesty prostě lepší.. a toho pracně postavenýho auta vám začne bejt líto. mělo jezdit, objevovat svět, rvát se s divočinou :) a nakonec rezne před barákem.. Stojí pak za to si ho nechat??
Tomáš

Adam P.
tel.: 777241654
auto: defík 130 TD5 2001

#49 Příspěvek od Adam P. » 29 bře 2016 18:56

no jo, no. takto to pak dává smysl, to je jasné...
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)

habakuk
auto: Discovery II

#50 Příspěvek od habakuk » 29 bře 2016 19:25

Já tomu taky rozumím, proto si jeho vlastnictví odůvodňuji tím, že jej potřebuji na práce kolem baráku.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

Benjamin

#51 Příspěvek od Benjamin » 30 bře 2016 16:06

Ahoj všem,

dostal jsem několik SZ od zájemců.
Aktuálně je auto zamluvené na prohlídku na konci tohoto nebo v příštím týdnu pro zájemce s konkrétní cenovou nabídkou.

Těm, kterým jsem ještě neodpověděl s požadovanou cenou za vozidlo, se omlouvám - v případě, že máte o vozidlo vážný zájem, zkuste napsat, jaká je vaše maximální cenová představa. Vozidlo s kompletní výbavou je popsané ve vlákně "medvědi". Nebo mějte trpělivost a pokud se nedohodneme s prvním zájemcem, sednu, vezmu papír a tužku a budu konečně počítat...

Jinak v příspěvku Bebopa výše je hodně pravdy + v tom hrají další faktory roli navíc.

Díky. Benjamin
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

#52 Příspěvek od Miky_CZ » 30 bře 2016 17:20

Jsme na tom stejne, auto uz dva roky doma stoji, napul rozesrane z afriky, neni cas a hlavne ani chut ho opravit.
Volno mam kdy nechci, protoze zrovna nejsou zakazky a kdyz volno chci tak nevim kam driv skocit....
Na dvore plno krasnych aut a nejvic casu stravim v hitlerove pomste - transporteru. Uz me ani ridit nebavi, jak driv kdyz tydne najezdim 1500km v dodavce.
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

#53 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 30 bře 2016 22:25

Tak jak jestli je todle fňukací vlákno, tak bych si tu taky mohl pofňukat, ale tak nějak doufám, že třeba stačí vydržet a jednou bude nějak víc času.
Rozhodně bych byl naštvanej, kdybych se dočkal času, že děti už jsou dospělí, baráky postavený, švícarský konta plný a já mám najednou čas se v něčem šťourat, a najednou bych zjistil, že sem v nějaký deprési prodal legendu... ? ! Tak já zatim držim. Ale jestli vydržim, to nevim...
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

Miky1

#54 Příspěvek od Miky1 » 01 dub 2016 14:26

garfield píše:ja si myslim ze sa nic predavat nebude
Garfield co to čtu? Bendžo prodává tvoje auto? Ty mu to dovolíš?

garfield

#55 Příspěvek od garfield » 01 dub 2016 15:02

Miky1 píše:
garfield píše:ja si myslim ze sa nic predavat nebude
Garfield co to čtu? Bendžo prodává tvoje auto? Ty mu to dovolíš?
Uz som mu to zatrhol nic sa nepredava

pablo.gs
auto: ex DII TD5

#56 Příspěvek od pablo.gs » 01 dub 2016 16:20

:yes :yes :yes :rofl
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Kubrtos » 19 kvě 2016 07:49

Já bych si s dovolením taky fňuknul a něco o tom vím. :wink:
V práci trávím 11 hodin denně - začínám v sedum a končím v šest. někdy makám i o víkendech. Furt něco nestíhám a su permanentně utahanej.
A to jsem se zaplať pánbůh nestihl rozmnožit - nevím jak bych to zvládal.
Největší chyba byla že jsem prodal Disko - a ještě kokotovi od kterýho jsem se nechal stáhnout na ceně. Chybí mi. Range je fajn, jezdí rychle, pohodlně a kdybych nebyl kokot a nerozbil ho o svodidla, tak by mě za tu dobu stál na opravách míň než Disko. Ale furt mi něco chybí, proto tuhle chybu Benjovi rozmlouvám při každé příležitosti. Já bych si za to nejradši zaliskal uši do hlavy.
A v tomhle s Beebopem nesouhlasím - není lepší auto na obchodní jednání než nazbrojenej expedičák od blata - každej si tě pamatuje.
To jsem tak přijel na předváděčku stroje, píchl jsem to mezi Superb a A8 a myslím že to auto (a ty samolepky s ruskou trasou) zajímalo víc lidí než ta mašina. :rock
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

DjALF
auto: Toyota LC 100
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od DjALF » 24 kvě 2016 12:29

Kubrtos :yes :D

Benjo , už máš představu o ceně? Vím, že to bude megabambilion, ale jen tak by mě to zajímalo :Pohoda:
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/

Benjamin

#59 Příspěvek od Benjamin » 25 kvě 2016 09:47

Ahoj přátelé,

před dvěma měsíci jsem zveřejnil první úvahu o prodeji medvědů. Ozvalo se hned několik zájemců. Jeden z nich se tvářil velmi vážně a seriózně, přišel s jasnou nabídkou i představou, co od auta očekává a co s ním chce podniknout, a tak jsem se rozhodl pro něho na dva týdny auto rezervovat s tím, že jakmile se vrátí do ČR, dorazí a auto si převezme. Asi už tušíte, jak to dopadlo - skoro měsíc telefonického ujišťování o jasném zájmu auto koupit, omluvy vztahující se k vážné situaci v rodině v ČR apod. a další víkend, a za dva dny a za tři dny dorazím....

Možná jsem za blbce, nicméně auto není sériové a jeho představení a předání zabere určitě několik hodin, a přiznám se, že nemám čas ani sílu ho ukazovat 5 lidem za víkend, kteří nevědí, která bije....proto preferuji vážné zájemce. A také bych rád, kdyby zůstalo někde mezi námi a já ho předal s klidnou duší...

Další měsíc jsem pro změnu řešil nepříjemnou situaci v rodině já a poté ještě odjel do zahraničí. Včera jsem se vrátil. Medvědi dřímou stále naleštění v garáži a vedle leží jedna nebo dvě palety náhradních dílů, které zahrnují vše potřebné na cesty od repas. kardanu, naft. čerpadla, náhradní chiplé ECU, zadní nápravy s difem, poloos, náboje, řemenů, filtrů, stab. tyček, hardyspojek, náhr. příd. měchu a spousta dalších dílů vč. dílů kdy vymontovaných z auta.

Jsem vnitřně rozhodnutý auto prodat, ale určitě ne za každou cenu (auto jsem původně stavěl na cestu do Ruska, kterou jsem ještě nestihl uskutečnit, takže využití do budoucna bych ještě měl).

K ceně - za vozidlo se vším, co k němu mám a kdy jsem měl včetně kompletní výbavy a nastrojení (od zahrady, stanu, dvou sad kol s novými zimáky, vestavby s lednicí, topením, vařičem a 1000 dalšími věcmi - zkrátka jako kdybych v podstatě se vším končil je 350 tis. Kč. (cca 12.950 EUR). Minimální cena za vozidlo je pak 295 tis. Kč (cca 11.000 EUR) po dohodě (můžu si nechat např. ledničku, horkovzdušné topení, prodat stan zvlášť, kola, díly zvlášť apod. - ale nerad bych auto rozebíral a nabízím ho jako celek, protože je vše na míru).

Auto je v podstatě připravené na sezónu. Má měsíc starou STK - ta byla legislativně bez problému, jelikož nárazník, naviják, kola, VIN náhradní technologií - vše je zapsané v TP. Za dobu 6 let, co ho mám, je nonstop garážované. Tři zimy stálo, jen tu poslední jsem teď najel cca 2000 km. Auto servisoval třeba Eliott (zadní náprava s ARB, motor, mech díly) a dále i Honza Tůma (aut. převodovka, chiptuning). Všechna elektřina je dělaná profi jedním člověkem). Roční nájezd auta u mě cca 7 tis. km = letní dovolené. Aktuálně je tam tuším 192 tis. km.

Drobnosti, o kterých vím, že je třeba udělat:
- je dočasně vyřazené ACE - k autu mám originál obyč. zkrutné stabilizátory, které jsem chtěl teď na jaře instalovat místo ACE - nicméně zatím to nechám, ať se může majitel sám rozhodnout, zda chce zpět zprovoznit ACE nebo nainstaluje obyč. stab.
- auto tři zimy stálo a tuto zimu jsem koupil nové zimáky a najezdil cca 2000 km - sůl je svině, tak spodek chytil lišku - nicméně vše je jen povrchová koroze, to garantuji (rám jsem komplet renovoval v 2011)
- lehce prověšená stropnice
- přední brzd. kotouče jsou malinko zkroucené a při prudkém brzdění maličko kopou do volantu - zatím jsem je neměnil, protože jsem je zkroutil hned jako nové, kdy jsem s plně naloženým autem sjížděl v Arménii z 3300 mnm a kochal se namísto, abych seřazoval a brzdil motorem
- časem bych vyměnil tlumiče (i když žádné netečou, už jsou tvrdší)
- začal blbnout zámek levých zadních dveří

Jinak auto je dle mého v opravdu dobrém stavu. Víc hodin jsem strávil vylepšováním a servisem než dovolenými a srazy. Všechny nemoci, které si u DII vymyslíte, jsem už na autě řešil a vyřešil. Motor nechytil za posledních 5 let jinak než na brnk. Převodovka od Ashcrofta funguje skvěle. Na zdolávaní dálek výborné auto - automat, tempomat, klimatizace, el. sedadla. V terénu se taky rozhodně neztratí. Samozřejmě mají za sebou medvědi už 17 let života a jsou z dílny LR, takže....vše přiměřeno stáří. Celá historie vozu stále ve vlákně o medvědech: viewtopic.php?f=30&t=24715

Níže posílám několik aktuálních fotek.
Číslo na mě je 723 952 7 tři tři.
Tento víkend budu zřejmě i doma. Pokud vás něco zajímá, klidně zavolejte. Díky za prostor...

Benjamin
Naposledy upravil(a) Benjamin dne 25 kvě 2016 22:25, celkem upraveno 5 x.
www.nomadbear.cz

Benjamin

#60 Příspěvek od Benjamin » 25 kvě 2016 09:48

...
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
www.nomadbear.cz

Zamčeno