Sranda závada... troubení a to nejlépe v noci

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
DiscoDrak
tel.: 607060684
auto: DiscoII

Sranda závada... troubení a to nejlépe v noci

#1 Příspěvek od DiscoDrak » 12 zář 2016 20:45

Nazdar,
hledal jsem na fóru a pár podobných vláken našel, ale ne stejné, tak mi zkuste říct svůj názor. Již v minulosti se mi stalo, že při normální jízdě (pomalu vesnicí) mi Diskoška začala krátce potrubovat, lidi se otáčeli, já krčil rameny... Rozdělal jsem knoflík troubení na volantu a bylo to tam trochu zkřiva, tak jsem si myslel, že to je tím. Na čas to přestalo.
No jenže.... minulý víkend v neděli v 6:10 ráno nás probudil nějakej debil, kterej dlouze troubil (řádově desítky vteřin). No a když to manželka nevydržela a vzteky vyskočila z postele a šla si to s tím debilem vyřídil jsem holt musel za ní, aby náhodou nedošlo k nějakému násilí a odhalil jsem, že ten deblil jsem já. Cestou jsem se omlouval sousedce, která v županu vrhala pohledy takové agrese, že jsem si ani nestih představovat jak to vypadá pod tím županem (páč je mladá a hezká..).
Nojo, ale já přiběhl k autu odemknu klíčem a ono nic, troubí dál, otevřu kapotu a troubí dál, drbu se na bradě a čumím na to co mám jako dělat a koukám na baterii, ale klíč jsem v pyžamu neměl. Naštěstí to pak samo přestalo, tak jsem nasedl a odjel na za baráky na pole, kdyby zase spustila, tak aby to nerušilo lidi...
paj jsem byl u MadToma a vyndali jsme ŘJ troubení, blikání a jinejch kravin, vyčistili ji a nasprejovali tím gelem izolantem, aby na ní vlhkost již nemohla. Navíc mi v nastavení MadTom deaktivoval co ohledně troubení šlo. To bylo minulý týden.
No a dnes v noci (cca 4:00) jsem v pyžamu běžel zase... Vyndal jsem relátko a tím klakson vyřadil úplně.

Co myslíte - někde prošvihnutej drát? Ale proč to samo od sebe začne ječet v noci, když je v klidu? A opakovaně... Kdyby to byla kuna, která to někde propojí, tak po prvním troubení zdrhne a je klid ne??
Pokud by to bylo pohybové čidlo, nebo i jiné čidlo, tak to přece musí přestat, když odemknu káru, ne?

PS: se sousedkou už se na sebe culíme - jako seznamovací metoda je to super... :rofl

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: Sranda závada... troubení a to nejlépe v noci

#2 Příspěvek od MadTom » 12 zář 2016 21:53

Ta jednotka BCU co jsme vyndali, umyli a nalakovali byla uvnitř na některých místech zkorodovaná a bylo v ní pájeno, jak někdo nejspíš stáčel kilometry. Ještě je v autě jedna jednotka, která by to mohla ovlivnit - IDM - je součástí pojistkové skříňky pod volantem. A ta taky nemá nijak zázračnou ochranu proti korozi. BCU nemá originál žádnou.
Navíc tvoje auto je původně policejní a jsou v něm i nějaké dráty "navíc", co dnes už nikam nevedou.
V BCU jsem vypnul co šlo, navíc by to po odemknutí mělo přestat troubit.
Co mě napadá je odstřihnout ovládání klaksonu od BCU a nechat ho jenom na tlačítka na volantu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

jbizik
tel.: +421907325338
auto: D1 200tdi, L322 m62

#3 Příspěvek od jbizik » 12 zář 2016 22:17

Stalo sa mi to parkraat ale nikdy to same nezhaslo. Vzdy som musel vyberat kontakty z baterky.Tak som vybral poistku trubi a radsej som ju nepouzival. U mna to budu asi najskor robit tlacitka truby na volante .... su polamane , este som sa do toho nepustil.
Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532

Roboff
tel.: +421907323454
auto: D2 fl,2"lift,AT

#4 Příspěvek od Roboff » 13 zář 2016 13:32

skus vymenit najprv to relatko;) ..uz som sa stretol par krat s tym ze zrovna tie "udelatka" vnutri mali vlastny zivot :)) ..az potom multimeter a vo dvojici prepipavat kable jeden za druhym,a pri tom nezabudnut hybat a zalamovat s nimi..ale na 80% mam tajny tip na relatko.

Odoslané z Lenovo A6000 pomocou Tapatalku
All drivers of 4x4s: engage 4WD, select low range, lock all hubs+diff, and cross your fingers.. Land rovers, just drive normally.

DiscoDrak

#5 Příspěvek od DiscoDrak » 13 zář 2016 21:11

MadTom píše:Ta jednotka BCU co jsme vyndali, umyli a nalakovali byla uvnitř na některých místech zkorodovaná a bylo v ní pájeno, jak někdo nejspíš stáčel kilometry. Ještě je v autě jedna jednotka, která by to mohla ovlivnit - IDM - je součástí pojistkové skříňky pod volantem. A ta taky nemá nijak zázračnou ochranu proti korozi. BCU nemá originál žádnou.
Navíc tvoje auto je původně policejní a jsou v něm i nějaké dráty "navíc", co dnes už nikam nevedou.
V BCU jsem vypnul co šlo, navíc by to po odemknutí mělo přestat troubit.
Co mě napadá je odstřihnout ovládání klaksonu od BCU a nechat ho jenom na tlačítka na volantu.
Čau Tome,
díky za nápad - a jak se to dělá.. ? :)
No to mě právě mate nejvíc, že když jsem přiběhl a odemkl, tak to troubilo dál... Stál jsem tam bezradnej... :)
To bylo ale předtím. Teď naposledy jen jednou túúút, ale dostatečně, aby mě to vzbubilo - už mám na to naštelovaný ucho..

DiscoDrak

#6 Příspěvek od DiscoDrak » 13 zář 2016 21:12

Roboff píše:skus vymenit najprv to relatko;) ..uz som sa stretol par krat s tym ze zrovna tie "udelatka" vnutri mali vlastny zivot :)) ..az potom multimeter a vo dvojici prepipavat kable jeden za druhym,a pri tom nezabudnut hybat a zalamovat s nimi..ale na 80% mam tajny tip na relatko.

Odoslané z Lenovo A6000 pomocou Tapatalku
Jo, to zní taky zajímavě... navíc by to nemuselo stát svět... Díky za tip!

MadTom

#7 Příspěvek od MadTom » 13 zář 2016 21:32

Výměna relátka tě pro začátek nebude stát nic - označ si je v pojistkové skříňce a prohoď navzájem. Označení proto, aby jsi následně zjistil, které bylo špatné.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

DiscoDrak

#8 Příspěvek od DiscoDrak » 19 zář 2016 18:25

MadTom píše:Výměna relátka tě pro začátek nebude stát nic - označ si je v pojistkové skříňce a prohoď navzájem. Označení proto, aby jsi následně zjistil, které bylo špatné.
O víkendu vyměněna - a trobíto zas. Hoši já jsem už tak vycukanej, že v neděli nad ránem zatroubilo auto asi tak ve vedlejší vesnici (jako že ňáký cizí auto) a já hned seděl na posteli a voči jak dvě lampy...
Vyhodil jsem zase relé a schovám si tenhle pseudoproblém na nějaký dlouhý večer kdy bude manželku bolet hlava.

MadTom

#9 Příspěvek od MadTom » 19 zář 2016 19:08

Tak koukám do RAVE do schématu a tam relé klaksonů ovládá buďto tlačítko na volantu nebo jednotka BCU - spojuje se to v hřebínku nad nohama spolujezdce - to by se dalo jednoduše rozpojit - aby do toho nekecala jednotka BCU. A případně ten drát k jednotce zkontrolovat, že je OK, je jenom kousek. Nejvíc práce bude ten svazek rozebrat a potom dostat zpět nové vázací pásky. Ty hřebínky jsou stejné jako u Defa, a tam jsem je měl pěkně vytavené a zoxidované.

DiscoDrak

#10 Příspěvek od DiscoDrak » 27 zář 2016 06:24

MadTom píše:Tak koukám do RAVE do schématu a tam relé klaksonů ovládá buďto tlačítko na volantu nebo jednotka BCU - spojuje se to v hřebínku nad nohama spolujezdce - to by se dalo jednoduše rozpojit - aby do toho nekecala jednotka BCU. A případně ten drát k jednotce zkontrolovat, že je OK, je jenom kousek. Nejvíc práce bude ten svazek rozebrat a potom dostat zpět nové vázací pásky. Ty hřebínky jsou stejné jako u Defa, a tam jsem je měl pěkně vytavené a zoxidované.
OK - díky. Zkusím na to mrknout sám a uvidím zda tam něco vykoukám..

Odpovědět