Není zač, moc jsem ti neporadil. Držím alespoň palcenico píše:To sedítak sa v tom povŕtam, zatiaľ dík moc.

Moderátor: Miky_CZ
Není zač, moc jsem ti neporadil. Držím alespoň palcenico píše:To sedítak sa v tom povŕtam, zatiaľ dík moc.
Vyzkouším, otestuji a dám vědět výsledek.MadTom píše:Začal bych pořádným vyčištěním všech chladičů - mě se osvědčila splácnutá a na konci ohnutá hliníková trubka, napojená na vodovod. Dá se s ní pěkně dostat až dolů mezi chladiče z obou stran. Ono takové jemné blátíčko v chladiči uschne jak šutr a potom to ale vůbec nechladí.
A kdyby jsi si chtěl hrát, tak intercooler se má každých 80000km vypláchnout i zevnitř, aby se vymyly zbytky oleje co se v něm usazují.
Umývání chce dělat opatrně - když se na to vezme wapka, tak je schopná vymést lamely z chladičů.
U mě museli chladiče ven (v Itálii), protože ani vapka ani stání v řece nestačilo. Pokud máš automat a klimu, jsou tam na kupě 4 chladiče a ten automatovej je zašitej dole uprostřed, takže se k němu při čištění prostě nijak nedostaneš.MadTom píše:Začal bych pořádným vyčištěním všech chladičů - mě se osvědčila splácnutá a na konci ohnutá hliníková trubka, napojená na vodovod. Dá se s ní pěkně dostat až dolů mezi chladiče z obou stran. Ono takové jemné blátíčko v chladiči uschne jak šutr a potom to ale vůbec nechladí.
A kdyby jsi si chtěl hrát, tak intercooler se má každých 80000km vypláchnout i zevnitř, aby se vymyly zbytky oleje co se v něm usazují.
Umývání chce dělat opatrně - když se na to vezme wapka, tak je schopná vymést lamely z chladičů.
rozhodne by som to nepodcenil a nevybavil s tym ze tam len nejake cidlo zlobi.Maiki píše:Ahoj všem,
mám Disco II Td5 v automatu a problém s kontrolkou přehřátí převodovky. Rozsvítí se pravidelně při pomalejším vyjíždění táhlejším kopců, ale žádnej extrém. Zdaleka Disco nedostává takovej kouř, aby se to muselo rozsvítit. Spíš rekreační výjezd na kopec. Jednou se rozsvítila při popojíždění v zácpě.
Jelikož to dělá pouze při "zátěži", špatnej kontakt bych asi vyloučil. Nějaké zkušenosti? Např. málo oleje, špatné čidlo... Jinak převodovka řadí nahoru krásně, necuká, při dojíždění na červenou a tím řazení dolů to začne jakoby cukat/drhnout (necukne to při přeřazení, ale při zařazené rychlosti).
Jelikož hodláme sfouknout nějakou tu expedici, tohle je hodně omezující a nerad bych někde zakufroval s odpáleným automatem.
Díky za jakékoliv zkušenosti.