vibrace u automatu
Moderátor: Miky_CZ
vibrace u automatu
Koupil jsem automat Discovery 300Tdi a na všechny rychlosti u 2000 otáček vibruje (proniká to lehce i do volantu a podlahy). U manuálu to tak nedělá. Nemá někdo podobné zkušenosti? Možná to je normální, ale někde jsem se dočetl, že to může být měnič. Je to 97ka, najeto 150 000km. Hodně zachovalá, proto to celkem ruší.
manual stejny problem
Ja jsem mel stejny problem na DiscoI v manualu, presne kolem 2000 - 3000 otacek vybrace jak v pracce pri zdimani. Vymenil jsem kardan a prestalo to. Mozna to je s automatem jinak, jen sdilim podobny poznatek.
mejte se
mejte se
Mam mini (austin) ale obcas potrebuju maxi...
ja mel automat a zadne vibrace...
MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz
stejne mi prijde hukot to tve srovnani s D1...RudaK píše:já mám automat a vybrace nic.Sice auto nový ( D III - 62 000 km ),ale zatím jsem nejel s lepší ( myslím převodovkou ).Automat. převodovka je hodně povedená.![]()
![]()
Vlastně celé auto.

MotoHanz - prodej a dovoz motocyklů prodej náhradních dílů a doplňků na Harley-Davidson a další http://www.motohanz.cz
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
motohanz píše:stejne mi prijde hukot to tve srovnani s D1...RudaK píše:já mám automat a vybrace nic.Sice auto nový ( D III - 62 000 km ),ale zatím jsem nejel s lepší ( myslím převodovkou ).Automat. převodovka je hodně povedená.![]()
![]()
Vlastně celé auto.
Šak jsem to hned uved na pravou míru - text v závorce.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Měls odělané oba kardany? Myslím samozřejmě po jednom.javor píše:no ono to dela i na redukci a i na jeden kardan, takze to spis vypada na ten menic, no mozna je to prave vlastnost automatu, neni to nic strasneho ale de to citit
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
mel oba, z podvozku to pravdepodobne nepujde, mam podezreni na ten menic, pry muze takhle zlobit,Land Jirka píše:Měls odělané oba kardany? Myslím samozřejmě po jednom.javor píše:no ono to dela i na redukci a i na jeden kardan, takze to spis vypada na ten menic, no mozna je to prave vlastnost automatu, neni to nic strasneho ale de to citit
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Ich auchRudaK píše:já mám automat a vybrace nic.Sice auto nový ( D III - 62 000 km ),ale zatím jsem nejel s lepší ( myslím převodovkou ).Automat. převodovka je hodně povedená.![]()
![]()
Vlastně celé auto.

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
Re: vibrace u automatu
Ahoj, jak to dopadlo s těmi vibracemi, povedlo se najít, kde je problém? Já cítím také něco podobného - vibrace na všech stupních okolo 2200 otáčkách. Nic kritického, ale kdyby nebyly žádné nezlobil bych se...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
taky me to dela na P38. mnenic jinej a to same.kardan vyvazenej a dela to taky.sil.motoru nove a taky nic.
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
Ještě je tu možnost, že to mohou být vibrace přenesné od výfuku.venda píše:taky me to dela na P38. mnenic jinej a to same.kardan vyvazenej a dela to taky.sil.motoru nove a taky nic.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
úpripúšťam plne zľahka vybrácie v otáčkach 2-2 200 tesne pred preradením, resp na hranici preradenia ak za niekym idem a nemôžem pridať. No len ak je prevodovka studená. Potom už je to OK.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Tak to je přesně můj případ, jenom to dělá dost často i s ohřátou převodovkou. U mě je ale možné, že to jde i od výfuku, protože mám pocit, že trochu vibruje a není už ve 100% kondici něco v něm trochu jemně chrastíAcon píše:úpripúšťam plne zľahka vybrácie v otáčkach 2-2 200 tesne pred preradením, resp na hranici preradenia ak za niekym idem a nemôžem pridať. No len ak je prevodovka studená. Potom už je to OK.

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
-
- tel.: +420604712936
- auto: Discovery II
- Kontaktovat uživatele:
to Acon :
Mám podobný problém. Při 2200 ot/min těsně před přeřazením na vyšší rychlost se ozvou vibrace jako by pod palubni deskou nebo někde vepředu v mot.prostoru. Projevuje se to míň když ujedu cca 10-15 km.
LR DII 2002 Td5 Automat
v několika příspěvcích na tomto fóru - doporučení prověřit přední kardan.
Psal jsem i na http://www.landroversonly.com" onclick="window.open(this.href);return false; - doporučení prověřit přední kardan.
Při jednom servisním zásahu ve ValMezu (týkal se jiné části auta) mi na požádání promazali přední kardan a trochu se to zlepšilo.
Vibrace už nejsou tak výrazné.
Mám podobný problém. Při 2200 ot/min těsně před přeřazením na vyšší rychlost se ozvou vibrace jako by pod palubni deskou nebo někde vepředu v mot.prostoru. Projevuje se to míň když ujedu cca 10-15 km.
LR DII 2002 Td5 Automat
v několika příspěvcích na tomto fóru - doporučení prověřit přední kardan.
Psal jsem i na http://www.landroversonly.com" onclick="window.open(this.href);return false; - doporučení prověřit přední kardan.
Při jednom servisním zásahu ve ValMezu (týkal se jiné části auta) mi na požádání promazali přední kardan a trochu se to zlepšilo.
Vibrace už nejsou tak výrazné.
- Forsttimber
- tel.: 0903147342
- auto: Def 90 a ex D1 ,110
tak a mam po dvoj rocnom trapeni
posunul som vyfuk a uz to
NEVIBRUJE
posunul som vyfuk a uz to

Real Land Rover is built, not bought