postup přetěsnění převodky DEF.
postup přetěsnění převodky DEF.
Borci, chci se do toho pustit...Mám pytlík plní těsnění. Poradíte postup rozborky ev. vč. fotek? Hřídel je bez vůle, tak věřím, že pomůže přetěsnění. Díky!
Re: postup přetěsnění převodky DEF.
Převodku jsem rozebral....Umí někdo opravit tu vyrezlou část na hřídeli? Díky
Tak než seženu někoho na opravu hřídele, poraďte mi někdo, k čemu slouží ta velká matice s těsněním navrchu převodky vedle odvzdušňováku...Ke štělování vůle?
Jinak, pokud chce někdo poradit s rozebráním převodky, ptejte se.....

jestli se nemýlím, tak seřizovací šroub vůle ve šneku , ta velká matka na něm má funkci kontramatky
Díky. Asi tedy nastavit podle citu? Ještě mi prosím porsadtě. Z vnitřku převodky na mě vypadla ocelová jakoby polokoule o pruměru cca. 2 cm. Nevíte, kam patří?
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A do RAVE jsi se koukal? Respektive do starého servisního manuálu na Defender? Mám dojem, že tam i na převodku řízení byl popis na její repasi, respektive přetěsnění.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Nedival.Da se to ztahnout?
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Da. Ale je to dostupne i online: http://workshop-manuals.com/landrover/d ... ox_adwest/
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
Diky.Je tam vse, ale neni ram, co je pod vickem viz foto a jak ho mam vyndat.Poradite?
jestli se nemýlím tak by tam měl beyt po vnitřním obvodu takovej napruženej drát - něco jako segrovka ,ale blbě se to vyndavá
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam pocit, ze to je primo na te strance, kterou jsem linkoval, ten obrazek vpravo nahore plus odstavecky 3, 4 a 5.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Jenom ... jestli nedáš novou, nebo tvrdochromem opravenou a přebroušenou tu hlavní hřídel, je přetěsnění zbytečné. Začne ti to po 1000km zase téct.
Vyzkoušeno 2x. Pak jsem to hodil do šmelcu a koupil novou převodku a je léta letoucí klid.
Vyzkoušeno 2x. Pak jsem to hodil do šmelcu a koupil novou převodku a je léta letoucí klid.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
Ja mam pocit, ze to je primo na te strance, kterou jsem linkoval, ten obrazek vpravo nahore plus odstavecky 3, 4 a 5.
to je vonoo a máš tam i postup jak tu "segrovku" snadno z toho vyloupnout
ty hřídele dole rezatí páč se do rozvodky dostává voda
, odzdušnovák/pokud tam je/ tak vyhodit a dát tam hadičku
to je vonoo a máš tam i postup jak tu "segrovku" snadno z toho vyloupnout
ty hřídele dole rezatí páč se do rozvodky dostává voda

Díky. Ten tlustej drát jsem vyndal, ale nejde mu vyndat to víčko....To je ten problém. Hřídel mám na navření a přebroušení, pak dám na tvrdochrom. Pokud to neklapne, dá se koupit jenom ten hřídel.....Ale držte mi palce.
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Nejsi první ani poslední, jak tak sleduju pokusy různých lidí o opravu. Obvykle to stejně končí koupí nové..
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
to víčko se to tam přilepilo a zarezlo , /některý mají díru se závitem na vytažení,/ no když to nepode po dobrým tak tam doprostřed heftnout šroub M8 a za ten to vytáhnout /jestě by to šlo tlakem olejem, ale s tím šroubem je to rychlejší/
Tak na víčko jsem se vykašlal a nechal ho tam. Skládám do kupy, tak držte palce.
Pratele, nevite, jak jdou ty gufera kolem hridele po sobe? Nejdriv modry pismenkama ven, pak cerny plechovy a pak segrovka? Diky
Tak pretesneno, serizena vule a netece!