Ahoj ve spolek,
Asi dva týdny nazpátek mi začalo pravděpodobně prosakovat turbo do výukového potrubí.. Protekalo u příruby s vyfukem.. Vystříkalo mi to tak 2litry oleje.
Tak jsem tedy vyndal turbo vyměnil jsem cartridge vyčistil jsem filtr box - turbo..
Samozřejmě vyměnil oba filtry + vzduchac a olej. náplň. Prohlidl jsem hadice do a z intercolleru byl tam jen slabý povlak oleje.. Intercoller jsem nevyndaval jen jsem do něj sáhl hadrem a žádný olej v něm nestal jen zas povlak.
No výsledek po složení bylo že cca po 5ti kilometrech to začalo opět smrdet z motorové části, tak jsem zastavil nechal chvilku ještě motor běžet. Smrad a trošku kouře šlo opět od příruby mezi turbem a výfukem..
Dospěl jsem k názoru že se nejspíš ještě vypaluje olej co natekl dolů do výfuku.
Myslíte že moje prognóza je správná? Nebo to může být něco jiného?
Jinak s turbem jsem tak už nějak počítal.. Bylo původní a mělo 280tis., už na jaře mělo dost velkou vůli.. Myslím tu axiální..
Jinak když jsem ho vyndal už byla jedna lopatka škrtla o toho šneka. Teď jak poznat zda to byla opravdu chyba turba nebo tomu předcházelo něco jiného?
Předem díky za tipy, rady a zkušenosti.
Ještě mě napadlo odvětrání motoru (ventil)
Tak jsem ho ještě pro jistotu objednal.
Odesláno z mého I4113 pomocí Tapatalk
Td5 turbo cartridge
Moderátor: Miky_CZ
- Švandis
- auto: Discovery 2
Td5 turbo cartridge
Naposledy upravil(a) Švandis dne 23 říj 2020 09:42, celkem upraveno 2 x.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: Td5 turbo cartridge
No pokud jsi nevypláchnul cooler tak to není dobře. Bude asi taky plnej oleje. Takže smrdět ro může klidně 100 km, ale taky to může mět fatální následky.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Švandis
- auto: Discovery 2
Re: Td5 turbo cartridge
Ok ok, takže dneska vyndám cooler a uvidí se. Dík!